De ideale villa voor een gezin in Japans design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De ideale villa voor een gezin in Japans design

Johan van Dijk Johan van Dijk
Scandinavische huizen van 一級建築士事務所haus Scandinavisch
Loading admin actions …

Je ziet op homify heel wat projecten voorbij komen. Misschien vraag jij je regelmatig af hoeveel zo’n project nou kost. Vandaag kunnen we je een project laten zien waarbij we de prijs kunnen geven: omgerekend circa € 222.000, -. Daarbij zitten de kosten voor het ontwerp, de bouw en de afwerking inbegrepen. Kijk snel mee naar deze mooie familievilla van de Japanse architecten van Koba Haus.

Overzicht van het huis

Gelegen op een kleine verhoging in de omgeving ligt dit fraaie huis. Heel duidelijk hebben de architecten er voor gekozen om deze woning meer stijl en uitstraling mee te geven dan de huizen in de omgeving. Juist door het hele simpele ontwerp zonder al te veel franje en versieringen is er een bijzondere woning ontstaan.

Eenvoud en uitstraling

Voor we zo binnen gaan kijken in het huis nemen we nog kort even de zijkant van de woning onder de loep. Ook hier valt de enorme uitstraling op de die het huis heeft en dat komt juist door de eenvoud. Vanwege de ligging aan de straatkant is er voor gekozen om in deze gevels niet te veel ramen aan te brengen. Dat is trouwens ook niet nodig, ramen op andere plekken zorgen meer dan voldoende daglicht!

Multifunctionele leefruimte

Over smaak valt niet te twisten, waar de een van veel hout in de woonkamer houdt is dat juist voor de ander een punt om een interieur niet aantrekkelijk te vinden. Maar bij welk kamp je ook hoort, je kunt niet ontkennen dat we hier naar een hele bijzondere woonkamer en open keuken kijken. De diverse leefruimtes lopen hier vrijwel naadloos in elkaar over. En ondanks dat alles op een redelijk klein oppervlakte is ondergebracht is er toch genoeg ruimte. Door slimme oplossingen is heel veel opslagruimte gecreëerd en voor de rest zijn er ook enkele slimme trucjes toegepast in dit interieur.

Keuken

De keuken, die we net al van een afstandje zagen, is ook redelijk compact. En toch is deze van alle gemakken voorzien en heb je ook genoeg werkruimte. Er is zelfs een grote opbergruimte achter in de keuken gecreëerd. De houten keukenkasten passen goed bij de vloer en de rest van het interieur. Het zwarte aanrechtblad geeft een moderne en elegante draai aan de keuken.

Prachtige overgang

Door middel van een grote schuifpui kom je op deze mooie veranda die je als comfortabel terras kunt gebruiken. Het huis en het terras vormen hier een geheel en met mooi weer ben je in enkele stappen van de keuken op het terras en andersom. Heerlijk als je op een mooie zomeravond lekker buiten wilt eten.

Badkamer met hout

In de badkamer is ook veel gebruik gemaakt van hout  en dat geeft een heel mooi effect. De ruime wastafel biedt plaats voor meerdere mensen, ideaal voor ouders met kinderen! De vele spiegels geven een heel ruimtelijk effect en maken de badkamer eigenlijk groter dan die in werkelijkheid is. Een prima oplossing!

Sparuimte

Er is nog iets bijzonders aan dit huis. Naast de badkamer is er een heuse kleine spa gerealiseerd! Ideaal om te kunnen ontspannen en even bij te kunnen komen van het drukke gezinsleven. Na een heerlijke ontspannen sessie in hun eigen spa kunnen de bewoners van dit huis er weer helemaal tegenaan.

Gazon op het dak

Een andere mooie oplossing is dit kleine gazon dat op het dak van de veranda is aangelegd. Een leuke en creatieve manier om het huis een beetje extra uitstraling te geven.

Huis in het avondlicht

Zodra het donker wordt kun je vaak zien hoe mooi een huis in het licht kan staan. En dat is bij dit huis ook zeker het geval! Ook aan de tuinverlichting is hier goed gedacht.

Heb je de kriebels gekregen om zelf ook zo’n soort huis te gaan ontwerpen? Doe hier dan ook inspiratie op!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!