Huis op de heuvel met een prachtig uitzicht | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Huis op de heuvel met een prachtig uitzicht

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van GIAN SALIS ARCHITEKT Modern
Loading admin actions …

Vandaag zie je een prachtig project op een zeer uitzonderlijke locatie. De opdrachtgever is erg gesteld op zijn privacy, vandaar dat de woning op een heuvel gebouwd is. Het uitzicht vanuit de woning is dan ook fenomenaal! Deze woning is een voorbeeld van wat kennis en kunde aan woonplezier teweeg kunnen brengen. Het lijkt wel alsof deze woning uit een Hollywood-film gesprongen is, echt een woning waarin een filmster zich helemaal thuis zou voelen. In de vallei aan de heuvel ligt een pittoresk dorp waar je als bewoner schitterend zicht op hebt. En wat dacht je van de prachtige natuur die er rondom het huis te vinden is. Allemaal redenen om eens een kijkje te gaan nemen in dit uitzonderlijke huis op de heuvel. Ga met ons mee naar Korea.

Uitzicht

Bekeken van een afstand oogt de woning niet anders dan een twee verdiepingen tellend huis. Echter, de bomen en het heuvelachtige landschap geven er een volkomen unieke vibe aan. Deze woning geeft de bewoner alle privacy die hij nodig heeft. De moderne gevel van de woning heeft die bewuste eigentijdse looks die tegenwoordig zo populair zijn binnen de hedendaagse architectuur. Het is al wel direct duidelijk dat het hier gaat om een uiterst luxe woning, het terras nodigt ons al uit voor wat uurtjes zonnen en vertier. 

Zijkant

We nemen hier even een kijkje bij de zijkant van de woning. We zien hier duidelijk het terras, waarop diverse schitterende natuurlijk decoraties te vinden zijn. De bewoner is dan ook een echt natuurliefhebber. Ook heb je hier de beschikking over een gezellige veranda, zodat je in het warme seizoen kunt genieten van het buiten zijn. In een bosrijke omgeving is het natuurlijk zeer eenvoudig om de natuur te spotten vanaf je terras, de vogelkenners kunnen hier hun hart ophalen. Door de afzondering kun je goed ontspannen en bijkomen van het hectische leven. Let op de ingang op de begane grond, deze leidt ons onder andere naar de garage.

De ingang

Enigszins verborgen in de zijkant van de woning treffen we de ingang van de woning. Deze leidt ons naar de garage maar ook naar de trap die ons vervolgens naar de woonvertrekken leidt. Een bijzonder kenmerk van de woning dat ons natuurlijk niet ontgaan is, zijn de raampartijen die het grootste deel van de gevel vormen. Zo heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving. Je ziet niet vaak huizen waarbij dit tot zulke grote hoogten wordt opgevoerd. Hoe mooi moet het zijn om vanuit je luie stoel in de woonkamer te kunnen genieten van dit uitzicht, zowel overdag als in de avond, als de lichtjes van de stad in het dal oplichten.

Natuurlijk

Er is voor bouwmaterialen en een ontwerp gekozen dat bijzonder natuurlijk oogt. Zo gaat de woning mooi op in zijn omgeving. De ongecompliceerde vorm gaat een dialoog met de rotsen van de heuvel aan, daarbij zijn het beton en het hout elkaars beste vrienden. Deze materialen zijn sterk en ogen uiterst modern, maar dan wel met een tijdloos karakter. Met verloop van de tijd zal het beton en het hout een mooi patina krijgen, het huis lijkt dan te leven.

De hal

In de hal zien we de nadruk op de natuurlijke materialen terug. De betonnen trap wordt geflankeerd door een stalen leuning die weer becommentarieerd wordt door het natuurlijk hout. Zo wordt er in deze hal een duidelijke verwijzing gegeven naar het exterieur van de woning. Er ontstaat op deze manier een gevoel van eenheid. Deze hal staat symbool voor de eerlijkheid van het ontwerp en de liefde voor de natuur. Het is een ruimte waarin alleen de essentie belangrijk is, de rest kan buiten de deur blijven. Deze logica zullen we in de rest van de woning terugzien.

De woonkamer

Hebben we iets teveel gezegd? Het uitzicht is fantastisch. Ook hier is er veel aan de verbeelding overgelaten, dat wil zeggen dat de inrichting van deze woonkamer uiterst minimalistisch is, precies hetgeen we verwachten in een Koreaans huis waarin een essentialistische ontwerptaal centraal staat. De kamer kan verdeeld worden in twee ruimtes, dat is op zich geen nieuwe vondst, maar de looks van de schuifdeur zijn wel zeer eigentijds. Het hout heeft een bijzondere connectie met het beton, al was het maar omdat beiden een industriële vibe hebben. Echt een design van onze tijd! Samen met een expert realiseer je al snel je eigen droominterieur.

Andere look

Vaak kunnen we genieten van de dagelijkse dingen, zoals de bloemen die weer in bloei staan, de dieren die enthousiast door de wei rennen of een zonnestraal die het blad van de tafel raakt. De lichtval in deze kamer is prachtig. De tijdloze ambiance brengt je in hogere sferen. We zien de kamer nu met de schuifdeur dicht, zodat we nu kunnen ervaren hoe intiem deze ruimte dan is. De hoge ramen lopen van vloer tot aan het plafond, dit zorgt voor een ongekende ruimtelijkheid. Deze mooi en vrij lege kamer geeft onze geest de ruimte om zich vrij te bewegen. Meer mooie ideeën voor de woonkamer kun je hier vinden.

Genieten

Tot slot nemen we je nog even mee naar de ruimte waarin het absolute genieten centraal staat. We hebben het natuurlijk over deze prachtige, moderne keuken. De stijl sluit helemaal aan bij de algemene ontwerptrant van de woning: de warme kozijnen, het witte keukenmeubel en de gietvloer die de basis voor deze keuken vormt. Toch heeft deze keuken iets meer tierelantijnen, dat komt omdat de bewoner de keuken iets gezelliger wilde hebben dan de rest van de woning. Zo ontstaat er trouwens ook een mooi tegenwicht voor het koele van de woonkamer. De verschillende keukenbenodigdheden staat op het minimalistische aanrecht en geven de keuken een leuke ambiance. Ook het uitzicht is hier erg mooi, omdat je je hier zo sterk met de omgeving verbonden voelt. Al met al is dit huis vooruitstrevend en poëtisch in zijn eenvoud. Een absolute inspiratiebron voor de liefhebbers van deze stijl! 

Natuurlijk groen op jouw manier beleven? Klik hier voor de mooiste ideeën!

Wat vind je van deze woning en locatie? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!