Onherkenbare metamorfose van een oud appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Onherkenbare metamorfose van een oud appartement

Stoa. Stoa.
Moderne slaapkamers van Germano de Castro Pinheiro, Lda Modern
Loading admin actions …

Oud kan twee betekenissen hebben: iets is versleten en daardoor waardeloos of iets is stokoud maar zeer waardevol en inspirerend. Het verschil maken tussen deze twee is vaak een kwestie van smaak, maar soms is het overduidelijk. Zo was het ook in het geval van het huis in Portugal dat we vandaag aan je laten zien. Vroeger werd de woning door de bewoners als elegant en verfijnd gezien, maar op het laatste was de sleetse toestand van hun woonstee hen een doorn in het oog. Uit eindelijk werd er besloten dat hun woning een fikse opknapbeurt nodig had. Het eindresultaat is een woning die nu fris, modern en licht is. Wat een verschil met de muffe toestand van voor de renovatie. Kijk met ons mee naar de geweldige resultaten en neem de beste ideeën over! We gaan naar Portugal!

De oude staat van de keuken

Bij binnenkomst in de keuken valt het direct op dat de tegels sleetse bloemmotieven hebben. Dit was vroeger, in een ver verleden, een moderne aanpak, maar vandaag de daag is dit erg gedateerd en een onmogelijk thema om te gebruiken in een moderne, strakke en verfijnde ruimte. De donkere meubels zijn ook niet echt om over naar huis te schrijven als het gaat om klasse en verfijning. Daarom moet er echt iets veranderen in deze keuken. Tijd voor een volledige metamorfose! Laten we eens kijken wat er van de keuken geworden is!

Andere wereld

Het lijkt wel alsof we in een andere woning terecht zijn gekomen! Er is nu veel meer opbergruimte, die daarbij ook zeer functioneel en efficiënt is ingericht. De strakke vormen van de keuken spreken tot de verbeelding en de lichte sfeer maakt deze ruimte tot een ultiem vertrek om helemaal te ontspannen. Koken moet vooral erg leuk zijn, dat gaat in deze keuken zeker lukken! Door het lichte ontwerp lijkt de keuken veel ruimtelijker, waardoor je je niet zo opgesloten voelt. Vergelijk dat maar eens met de oude staat van deze ruimte. Opzienbarend!

Woonkamer

We zien in deze woonkamer de sporen van de Portugese cultuur. Het zijn vooral de tegels en de witte wanden die de sfeer bepalen in de kamer. We mogen de open haard natuurlijk niet vergeten! Hoewel de kamer er nog best aardig uitziet, ben je als bewoner na een aantal jaar best zat van de look van deze ruimte. De liefhebbers van de moderne stijl (en dat zijn de huidige bewoners) willen uiteindelijk in deze kamer iets anders realiseren. Laten we eens kijken wat ze ervan gemaakt hebben!

Fris

We treffen hier een kamer die volledig opgefrist is. De tegels zijn vervangen door een hout vloer en ook de haard heeft een strakke, moderne look gekregen. Toch is de indeling van de woonkamer hetzelfde gebleven, je gooit ten slotte niet alles van een vertrouwde ruimte in de prullenbak, een update is vaak genoeg. De renovatie van de woonkamer is dus minder drastisch dan de verandering in de keuken, maar dit laatste vertrek was er ook een stuk slechter aan toe. In deze moderne woonkamer kan de komende decennia weer naar hartenlust geleefd worden volgens de moderne wooncriteria. Dit is nu echt een voorbeeld van een smaakvolle renovatie!

De slaapkamer

We zijn nu aan gekomen in de slaapkamer, waar donker bruin en wit de hoofdrolspelers zijn. Je moet er van houden, om te slapen in een kamer met een interieur van dertig jaar geleden. Misschien zien sommige mensen dit als een mooi retro design, maar weer anderen zullen het met de bewoners eens zijn, dat de bezem eens flink door de kamer moet. We gaan het beleven wat de renovatie van deze kamer de bewoners gebracht heeft!

Chique

Van sleets en oubollig naar stijlvol en chique. Het kan echt met de juiste skills en kennis. Vaak kan een expert je helpen je ideale kamer te realiseren. In deze kamer is er gekozen voor een frisse nieuwe lik verf op de muur, een stijlvol bed met een lederen hoofdeinde dat de luxe ontwerp heeft. Ook is er ruimte voor twee nachtkastjes met daarop een eenvoudig lamp. Ook in deze ruimte zochten de bewoners naar de essentie van hun ideale kamer, deze vonden ze door de inspiratie die ze her en der op deden. Het is echt een kamer geworden waarin je helemaal tot rust komt.

Douche

Het ergste hebben we voor het laatst bewaard, deze douche is het toppunt van verval. De ruimte is door de jaren heen door de tijd ingehaald, waardoor deze nu ronduit lelijk genoemd mag worden. Het toilet oogt afschuwelijk en de douche ziet er niet al veel beter uit. Eigenlijk hebben we de neiging om snel verder te spoelen in de tijd, zodat je kunt zien hoe mooi de douche nu geworden is. Hoe aftands een ruimte ook geworden is, er is altijd hoop op een succesvolle update! De mooiste ideeën voor een nieuwe douche bespreek je met een expert.

Nieuwe kans

Deze badkamer heeft een nieuwe kans gekregen. Het is niet moeilijk om je voor te stellen hoe blij de bewoners zijn met hun nieuwe badkamer. Qua inrichting en functionaliteit hebben we het over een totaal andere wereld. In deze badkamer durf je je weer te douchen en heb je daarna ook het gevoel dat je lekker fris bent. Vergelijk dat maar eens met het vorige voorbeeld. Ook het twijfelachtige douchegordijn van vroeger is verbannen naar de vuilstort, deze taak is door een moderne, transparante glasplaat overgenomen. Dat oogt een stuk frisse. Dezelfde ruimte, maar een nieuwe stijl. Dat is de essentie van deze fantastische verbouwing! 

Een tip om je boodschappen langer vers te houden is voor veel mensen zeer welkom. Klik hier voor de tips en tricks!

Wat vind je van deze verbouwing? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!