Unieke mengeling van bouwstijlen in prachtig woonhuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Unieke mengeling van bouwstijlen in prachtig woonhuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van TRAMA arquitetos Modern
Loading admin actions …

Moderne woningen kunnen een unieke uitstraling hebben. Dat is ook zeker het geval met dit project van de architecten van PLOT Architecten uit het Portugese Braga. Een bijzondere mengeling van diverse bouwstijlen geeft deze ruime woning zijn unieke en eigen karakter. Deze professionals hebben zowel binnen als buiten hun best gedaan om een gedifferentieerd beeld op te roepen. Het zwembad dient daarbij zonder enige twijfel als extra kers op de taart. Een droomhuis voor iedereen die graag naar warmere oorden wil verhuizen. De hoogste tijd om deze woning uitvoerig van binnen en buiten te gaan bekijken.

Stijlvolle bungalow

Een eerste blik op deze woning laat zien dat het hier gaat om een bungalow. Maar dan hebben we het uiteraard niet over de gedateerde bungalows die je wel uit Nederland kent. Deze bungalow is alles wat die bungalows niet zijn: een prachtig stukje architectuur in een misschien nog wel mooiere omgeving. Er is gekozen voor een harmonie tussen bouwen in hout en bouwen in steen en beton. Het houten deel en het betonnen deel lijken haast een soort tweeling, alleen dan in een uitvoering. Juist die visuele spanning maakt dit beeld zo aantrekkelijk.

Verrassende achtergevel

De mengeling van diverse materialen was net al aangekondigd, maar pas als je de achterkant van het huis bekijkt dan zie je hoe ver deze verrassing eigenlijk kan gaan. Hier is juist gekozen voor een hele landelijke benadering van bouwen. Een prachtige natuurstenen muur met daarop landelijke dakpannen. Het witte gedeelte van het huis maakt het geheel weer modern en ook dit prachtige zwembad is in strakke en rechte vormen aangelegd. Het zwembad heeft wel een houten rand, een vleugje landelijkheid rondom dit strakke ontwerp.

Close-up van het zwembad

Pas als je van boven naar het zwembad kijkt zie je dat hier niet voor een standaardafmeting gekozen is. En dat is bewust gedaan! Dit zwembad heeft naast een recreatieve functie ook duidelijk een sportieve functie gekregen. Doordat het zwembad langer is dan normaal kun je hier ook prima baantjes trekken en zo je conditie op peil houden. Hoe heerlijk kan het zijn om aan je conditie te werken en ondertussen heerlijk gebruind te worden door de Portugese zon!

Strakke vormen in de badkamer

Een blikje in de badkamer laat zien dat ook hier voor hele strakke en moderne vormen gekozen is. Maar ook hier is weer een verrassend element dat eigenlijk te simpel voor woorden is. We hebben het hier over de ramen. Juist op een plek waar je de ramen niet verwacht zijn ze hier wel aangebracht. Daglicht in een badkamer kan heel fijn zijn en daar is hier zeker voor gezorgd.

Speelse muur

Deze muur met hangend toilet geeft weer een beeld van een hele speelse wijze van architectuur. Terwijl de wastafel juist heel erg strak is vormgegeven, heeft deze muur in al z’n eenvoud iets heel erg simpels en toch ook een chique uitstraling. De zwarte vloer vormt een prachtig contrast met het zwart-witte design van de muur.

Betonnen trap

De betonnen trap straalt iets moderns en tegelijkertijd iets landelijks uit. De combinatie met de ramen en de kleurenkeuze geeft daarnaast een heel ruimtelijk effect. Het is met deze hal eigenlijk precies hetzelfde als met de rest van het huis. Het constante contrast tussen verschillende stijlen. Dit mooie Portugese huis kan als een heel schitterend voorbeeld dienen van de eclectische stijl. Misschien kan het jou inspireren om ook in Nederland zo’n juweeltje van een huis te gaan bouwen.

Ben je daadwerkelijk van plan geworden om meer onderzoek te gaan doen naar het bouwen van een woning als deze? Ga dan ook zeker even bij dit project een kijkje nemen!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!