Wonen volgens je sterrenbeeld: Ram | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wonen volgens je sterrenbeeld: Ram

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Loft ESN Moderne eetkamers van Ippolito Fleitz Group – Identity Architects Modern
Loading admin actions …

Met onze reeks wonen volgens je sterrenbeeld zijn we deze maand bij de Ram aangekomen (21 maart tot 20 april). De Ram is een vuurelement en wie onder dit dierenriemteken geborden wordt, is resultaatgericht, dynamisch en avontuurlijk. De typische Ram is vastberaden, zelfverzekerd en gedisciplineerd en blijft graag op de hoogte van alle trends en nieuwtjes. Deze eigenschappen zien we ook terug in de woning van de Ram: No-nonsense, eenvoud en duidelijke lijnen voeren hier de boventoon. Wanorde, chaos en decoratieve prullaria vinden we zelden in het huis van de Ram. In plaats daarvan wordt de nadruk gelegd op de praktische functionaliteit, harmonie en orde

1. Het perfecte stijlvolle huis

Eén ding is zeker: De Ram heeft behoefte aan veel ruimte om zich vrij te kunnen ontplooien en om zich op zijn/haar gemak te voelen. In appartementen met weinig ruimte voelt dit dierenriemteken de muren op zich afkomen. Daarom is het ideale huis voor de vrijheidslievende en dynamische Ram een ruime loft; indien mogelijk zonder storende tussenwanden en met grote ramen en een vrij uitzicht over de daken van de stad of uitgebreide natuurlandschappen.

2. Kleuren en materialen

Als typisch vuur dierenriemteken houdt de Ram van warme, stimulerende kleuren zoals rood of diepe oranje tinten. Alle nuances van aardse bruintinten zijn erg populair. Echter, de Ram is geboren onder het motto 'less is more' en zal daarom afzien van te intensieve of al te opvallende kleuraccenten. Sterke kleuren vormen daarom meer de kers op de taart in hun overwegend neutrale inrichting. Wat materialen betreft houdt de Ram van originaliteit: Naast donker hout, leer en bontkleden zien we ook ijzer en staal in hun woonkamer.

3. Meubels

De Ram houdt van moderne, functionele en gemakkelijk te onderhouden meubels die tegelijkertijd gezellig en uitnodigend zijn. Ook zien we luxe accenten zolang de praktische kant maar niet vergeten wordt en de lineariteit behouden blijft. De Ram houdt van ordelijk en leeg maar leeft tegelijkertijd gepassioneerd en intens en daarom is opslagruimte zeer belangrijk in hun huis. Wanneer het wat rommelig is, kunnen ze alles gewoon snel en simpel laten verdwijnen achter de gesloten deuren van ingebouwde meubels, kasten en ladekasten. Zo zijn alle spullen netjes opgeborgen en hoeven ze niet afgestoft te worden zoals in open kasten.

​4. Accessoires

modern  door xxl-art.de , Modern
xxl-art.de

Abstraktes Acrylbild XXL in 120x140cm Kunst im Großformat auf Leinwand

xxl-art.de

Zoals reeds vermeld, kiest de Ram voor functionaliteit en niet teveel accessoires. Toch willen ze zich graag omringen met een select aantal unieke accessoires die gezelligheid en warmte toevoegen aan hun huizen. Goedkope prullaria en arbeidsintensieve meubelstukken zul je niet zien in het huis van een Ram. Dan kiest de Ram liever voor praktische decoratieve elementen zoals grote kaarsen, zachte kussens en kunstwerken in groot formaat aan de muur met intensieve kleuren en expressieve vormen. Wil je ook weten welke tuin past bij jouw sterrenbeeld? Lees dan ook even dit artikel door.

5. Extra's

opEnd house - Single Family House in Lorsch, Germany Moderne woonkamers van Helwig Haus und Raum Planungs GmbH Modern
Helwig Haus und Raum Planungs GmbH

opEnd house – Single Family House in Lorsch, Germany

Helwig Haus und Raum Planungs GmbH

De Ram voelt zich vaak op magische wijze aangetrokken tot haar element: vuur. Daarom dromen ze van een grote open haard in hun huis, bij voorkeur in een eenvoudige, duidelijke stijl met modern design. Ideaal zijn open haarden die je als scheidingswand los in de ruime van een loft kunt plaatsen en die zo kunnen dienen om een beetje structuur aan te brengen in het royale gevoel van open ruimte.

Warme kleuren en weinig onnodige prullaria
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!