De voorjaarsschoonmaak: deze 7 dingen moeten weg! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De voorjaarsschoonmaak: deze 7 dingen moeten weg!

Johan van Dijk Johan van Dijk
​“THE TOOTHBRUSH BY MISOKA”, the standing toothbrush van PRODUCT DESIGN CENTER Industrieel
Loading admin actions …

Het wordt buiten steeds een beetje warmer, de vogeltjes gaan steeds meer fluiten en dagen worden elke dag weer wat langer. Met andere woorden: het is voorjaar! De ideale tijd om met je huis aan de slag te gaan. En dat hoeft niet altijd een grote verbouwing of herinrichting te betekenen, je kunt namelijk ook met een flinke voorjaarsschoonmaak het gevoel krijgen dat je een nieuwe start kunt maken. We hebben 7 dingen voor je op een rijtje gezet die eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit moeten. En kom je er zelf niet aan toe? Wij kunnen je ook aan de professionals helpen die voor jou aan het opruimen gaan!

1. Tandenborstels

​“THE TOOTHBRUSH BY MISOKA”, the standing toothbrush van PRODUCT DESIGN CENTER Industrieel
PRODUCT DESIGN CENTER

​“THE TOOTHBRUSH BY MISOKA”, the standing toothbrush

PRODUCT DESIGN CENTER

Kan die tandenborstel nog wel even mee? Niet doen! Koop maar een nieuw en gooi de oude zo snel mogelijk weg. Elke drie maanden (precies een seizoen!) is het namelijk tijd om je tandenborstel te vervangen. En zeg nou zelf: die oude tandenborstel is toch ook geen gezicht in je opgeruimde en schone badkamer?

2. Keukensponsjes

Als het met bacteriën te maken heeft, dan zijn keukensponsjes grote bronnen van vervuiling. Gebruik ze nog even om de wc schoon te maken en schaf dan nieuwe aan. En koop dan gelijk ook even zo’n leuk houdertje, dat fleurt de keuken gelijk op.

3. Oude kleding en schoenen

van homify Minimalistisch Hout Hout

De winterkleding kan weer de kast in, maar kijk wel goed of je dat nog wel echt weer aan gaat trekken. Je kunt er altijd iemand anders blij mee maken! En als het echt versleten is dan wil de prullenbak ze graag hebben. En dat geldt net zo goed voor je zomerkleren. Kijk ook vast wat daarvan allemaal de deur uit kan.

4. Boeken en tijdschriften

De winter is de tijd bij uitstek om lekker te lezen. Bij de warme kachel met thee lekker wegdromen bij de leukste magazines en boeken. Maar als het buiten lekker weer is, dan zijn er heel veel andere dingen te doen. Pak die stapel met tijdschriften er maar bij en doe alles weg wat je niet wilt bewaren. Stof ondertussen die boekenkast ook maar even flink af. En ook hier kunnen boeken die je niet meer wilt hebben natuurlijk een andere bestemming krijgen.

5. Klein chemisch afval

modern  door Roo's Beach, Modern
Roo's Beach

NUD Globe Light Bulb | 80mm

Roo's Beach

Heb je heel wat lege batterijen en kapotte lampen liggen? Breng ze dan naar het dichtstbijzijnde inzamelpunt voor klein chemisch afval. Op die manier wordt het verantwoord verwerkt en draag je ook je steentje bij aan een beter milieu.

6. Oude medicijnen en opgedroogde make-up

modern  door Versat, Modern

Oude medicijnen kunnen ook bij het klein chemisch afval. En als je dan toch bezig bent, gooi dan ook direct die oude en opgedroogde make-up maar weg. Tijd om met een schone lei te beginnen! En stiekem kunnen we het niet nalaten om even te genieten van de prachtige kaptafel. Misschien ook een idee om zoiets aan te schaffen.

7. Versleten handdoeken en beddengoed

Heb je de vuilniszakken en andere tassen al klaar staan? Vergeet dan niet om nog even de slaapkamer en de badkamer bij langs te gaan. Want de kans is namelijk groot dat je nog wel oude handdoeken en beddengoed hebt liggen die ook de deur uit moeten. Twijfel niet te lang, voor niet al te veel geld kun je namelijk zo weer nieuwe kopen. En dat geeft ook weer een heerlijk fris gevoel, zoals het hoort bij het voorjaar! 

We hopen dat je met deze tips het voorjaar nog leuker kunt maken dan het al is. En wil je nog net even iets meer doen dan opruimen alleen? Met feng shui kun je dan verder aan de slag!

Zijn we nog iets vergeten? Vul de lijst gerust aan!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!