Huis inrichten duur? 6 x interieurdecoratie die je bij je ouders vinden kunt!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Huis inrichten duur? 6 x interieurdecoratie die je bij je ouders vinden kunt!

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
interieur- en kleuradvies:  Woonkamer door studio zipp,
Loading admin actions …

Het zoeken naar bijzondere en unieke decoratie voor je interieur kan nog wel eens een lastige klus zijn. Zo ligt het erg voor de hand om online te zoeken, of trendy winkels te bezoeken. Hier zul je geheid slagen, maar soms is het ook interessant om op plekken te zoeken die minder voor de hand liggen. Denk bijvoorbeeld aan vintage winkels, tweedehands markten, het huis van je opa en oma en misschien zelfs de zolder van je ouders! Het is natuurlijk altijd lastig om te zoeken naar items waarvan je niet weet dat je ze graag in huis wilt hebben, maar dat maakt het zoeken des te leuker! Houd voor ogen welke stijl je in je interieur terug wilt laten komen en wees open minded wanneer er bijzondere items voorbij komen. Het zal je verbazen wat je allemaal kunt vinden. Wat is er bovendien leuker dan je huis vullen met persoonlijke en unieke accessoires die je niet snel bij iemand terug vindt en die ook nog eens van emotionele waarde kunnen zijn?

In dit Ideabook delen we interieurdecoratie die je misschien wel bij je ouders thuis kunt vinden. Breng jij ze dit weekend een bezoekje? 

Kijk mee en laat je inspireren!  

Een oud dressoir

Ben je op zoek naar een uniek dressoir voor tegen de muur in je hal, woonkamer of slaapkamer? Houd dan ook een oogje open op het gebied van oude ladekasten en dressoirs. Tegenwoordig zien we steeds meer vintage items nagemaakt worden, geheel passend bij de trends van vandaag. Maar wat als je ergens het origineel op de kop kunt tikken en een tweede, of zelfs derde, leven kunt geven? 

Misschien passen de originele kleuren van het desbetreffende meubelstuk niet helemaal bij je huidige inrichting, maar in dat geval kun je er altijd voor kiezen om hem op te knappen met een likje verf. Op bovenstaande foto zie je een kast met vintage uitstraling, die weer helemaal hip en trendy is door de zwart, grijze en witte schuifdeurtjes. Retro gecombineerd met de minimalistische trend kan tegenwoordig weer helemaal! 

Vintage landkaart of wereldbol

Garage Loft:  Slaapkamer door BRICKS Studio,
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Vroeger, toen we het nog moesten redden zonder Google en Google maps, maakten we gebruik van de inmiddels bijna antieke landkaarten en wereldbollen. We hadden er allemaal wel één in huis hangen of staan, en anders wel op school. Ze zijn niet altijd even makkelijk te vinden, en ze zijn het mooist als ze origineel zijn, maar ze staan prachtig in een hedendaags interieur. Kies ervoor om een wereldkaart boven je bed te hangen, of boven de bank of het dressoir in de woonkamer. Ben je de gelukkiger vinder van een originele en misschien zelfs antieke wereldbol? Zoek hier dan bijvoorbeeld een mooi plekje voor in de woonkamer. 

Wil je graag meer voorbeelden zien van vintage en industriële elementen in het interieur? Bekijk dan zeker ook nog even deze ruimtes

Vintage keukenaccessoires

Houten planken:  Keuken door Aan tafel met Karin,
Aan tafel met Karin

Houten planken

Aan tafel met Karin

Ook wanneer het op keukenspullen en accessoires aankomt kun je tweedehands erg goed slagen. Waar je naar op zoek moet gaan? Denk aan mooie snijplanken, vintage vergieten, schattige suikerkopjes of peper- en zoutstelletjes. Ook schaaltjes en kopjes kunnen een geweldige plek krijgen in een modern interieur. Voor keukenspullen geldt wel dat niet in een te gebruikte staat moeten zijn, want dat kan er weer wat rommelig en vies uit zien. Klassieke en landelijke items doen het erg goed, en je zult ze vast en zeker ook gemakkelijk vinden! 

Je kunt keuken spullen enkel als decoratie gebruiken, maar het is ook helemaal niet gek om ze daadwerkelijk te gebruiken voor waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren. Je bezoek zal ongetwijfeld vragen waar jij die leuke kopjes en kommetjes vandaan hebt! Wat vind jij van keuken accessoires als op bovenstaande foto?

Een oude kist omtoveren tot salontafel

Je kent ze vast wel, de enorme kisten waarmee vroeger gereisd werd. Toen je kind was werd hij misschien wel gebruikt als verkleedkist, of wellicht staat hij al jaren opgeslagen op de zolder. Deze kist is een absolute musthave, ongeacht de staat waarin hij verkeerd! Je kunt hem altijd opknappen door een professional, maar een vintage look doet het goed in bijna ieder interieur. Je maakt deze salontafel helemaal compleet door er wat coffeetable boeken op te leggen, of kies bijvoorbeeld voor een mooi bloemstuk of antieke kunst. 

Op bovenstaande foto zien we een grote kist die gebruikt wordt als salontafel. Een kist als deze past in een landelijk, industrieel en zelfs een Scandinavisch of klassiek interieur! Ook handig: de kist zelf kan prima dienst doen als opbergruimte voor spelletjes, tijdschriften, kussens en/of plaids. Zou jij een kist als salontafel willen gebruiken in je woning?

Een oud kledingstuk als kussensloop

 Slaapkamer door The Cotswold Company,
The Cotswold Company

Appleby oak Wide Double Wardrobe

The Cotswold Company

De foto bij dit voorbeeld laat toevallig een oude jurk zien, maar dit kleine project kun je eigenlijk uitvoeren met alle vintage kledingstukken – mits ze van een beetje goede kwaliteit zijn. Vintage stoffen kunnen het namelijk erg goed doen als kussenslopen voor je simpele kussens. Misschien ben je creatief aangelegd, en kun je er zelfs van een aantal kledingstukken een mooie sprei of plaid maken? Wanneer je tussen vintage en tweedehands kleding snuffelt zul je gegarandeerd bijzondere stoffen en retro printjes tegen het lijf lopen. Als je de kledingstukken op zolder van vrienden of familie vindt, vraag dan wel altijd even of je ze mag gebruiken voor hun stof. Misschien zijn de items tenslotte bewaard omdat er emotionele waarde aan hangt, je weet het maar nooit! 

Inspiratie

interieur- en kleuradvies:  Woonkamer door studio zipp,
studio zipp

interieur- en kleuradvies

studio zipp

Online kun je veel inspiratie op doen wanneer het aankomt op vintage, retro en tweedehands accessoires, meubelstukken en decoratie. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan mooie boeken, platen, vazen en soms kan zelfs oude apparatuur dienst doen als decoratie! Het hoeft niet eens allemaal vintage te zijn, wie weet vind je ook nieuwe accessoires die door je ouders niet meer gebruikt worden. Misschien schildert één van je ouders of iemand binnen je kennissenkring, dit kan ook hele mooie en unieke stukken opleveren namelijk. 

Kijk vooral goed om je heen en laat je creativiteit de vrije loop. Hiermee sluiten we dit Ideabook dan ook af, we hopen dat je veel ideeën hebt opgedaan! Meer retro en vintage zien? Bekijk dan ook nog even dit Ideabook

Heb jij al eens woonaccessoires en decoratie bij je ouders thuis gevonden? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!