Bescheiden loft met prachtige looks! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bescheiden loft met prachtige looks!

Stoa. Stoa.
Minimalistische slaapkamers van Paolo Fusco Photo Minimalistisch
Loading admin actions …

Dat de loft tegenwoordig mateloos populair is behoeft geen uitleg. Deze populariteit heeft sterk te maken met relatief lage kosten voor een loft, het is vaak een klein wondertje als je als nieuwe stedeling een betaalbare woning in de grote stad kunt vinden. Een van de steden die daarbij de kroon spant is bij uitstek de eeuwige stad Rome. Je moet daar werkelijk welhaast een eeuwigheid wachten tot je als student of expat een betaalbare woning kunt vinden. Een studio of een loft is dan vaak een goede optie, zeker als je alleen of met z´n tweeën bent. Vandaag laten we je zien hoe je zelf een loft kunt inrichten, als bewoner, maar zeker ook als verhuurder. Mogelijkheden te over! Paul Fusco, de fotograaf van interieurs bij uitstek, heeft een aantal prachtige panden in Rome op de gevoelige plaat gelegd, waarvan deze loft er één was. Het appartement is gerealiseerd door NEAR Architecture. Kom dus snel met ons mee naar dit schitterende appartement in Rome.

Woonkamer

De loft is natuurlijk multifunctioneel ingericht, want de ruimte is schaars, hoewel deze loft uiterst ruim is. Het huis heeft een oppervlakte van ongeveer 80 vierkante meter, daarbij heeft hij een eigentijdse uitstraling die ons charmant toeschijnt. Alle meubels in de loft zijn geïntegreerd, deze designoplossing bespaart de kostbare woonruimte en daarbij ziet het geheel er superstrak uit. De grijze vloer vormt de basis van het interieur en steekt mooi af bij de witte wanden. Het kleurenschema is ingetogen, maar kent een interessant spel van contrasten en diepte. De verlichting in de ruimte is optimaal, zowel kunstlicht als daglicht vormen hier een aangename lichtsfeer. Echt een kamer waar je graag verblijft!

De keuken

De open ruimte draagt zoals gezegd meerdere functies, waarvan we hier een van de belangrijksten zien, namelijk de moderne keuken. Ondanks het relatief beperkt aantal vierkante meters is er in deze keuken absoluut geen sprake van ruimte tekort. Je kunt hier gewoon lekker aan de slag met de moderne keukenfaciliteiten. En wat vind je van de afzuigkap, is hij niet superstrak en een sexy. Echt een vorm die past in een hedendaags interieur. Ook mooi is de zwarte zijkant van het keukenmeubel, zo komt die minimalistische tafel wel heel sterk naar voren! Verschillende spotjes en het daglicht zorgen voor een fijne sfeer in deze culinaire zone. Happy cooking!

Wandkasten

Ook in een strakke loft als deze heb je als bewoner behoefte aan de nodige opbergfaciliteiten, al was het maar om een persoonlijke touch aan de ruimte mee te geven. De geïntegreerde wandkast die we hier zien, biedt je precies de juiste hoeveelheid kastruimte om een aantal van je meest geliefde persoonlijke accessoires uit te kunnen stallen. De grote nis is geschikt om grote objecten in neer te zetten of te hangen, de ruimte daarboven is de ideale plek voor je boeken. Een student heeft wellicht meer ruimte nodig, en… .. die is er ook, want achter de witte deuren aan weerszijden van de nissen vind je alle kastruimte die je nodig hebt. Met de juiste expert creëer jij je eigen ideale loft.

Slaapkamer

In deze ruimte slaapkamer slaap je als de prins van Rome. De inrichting is tamelijk klassiek en minder minimalistisch dan de woonkamer annex keuken. Verschil moet er ten slotte zijn. Een slaapkamer is volgens de meeste mensen toch op zijn best als deze ietwat kuns is. Dat knusse vinden we zeker in deze mooie kamer. Daarnaast is hij vrij ruim voor Romeinse begrippen, een tweepersoonsbed kan er met gemak in staan. Let ook even op de landelijke muurdecoratie op de wand achter het bed. Ook de gordijnen dragen bij aan deze sfeer. En wat een schitterende lichtval! Dit voorbeeld laat zien dat een relatief gering aantal vierkante meters woonoppervlakte ruimtelijk aan kan voelen. Alles staat of valt met een slimme indeling! Meer ideeën voor je slaapkamer vind je hier!

Wandkast

Hoe slim is dit design eigenlijk? Vrij slim als je het ons vraag, want overal in de woning zie je de geïntegreerde wandkasten in een prachtige stijl die veel woonruimte besparen. Dit is echt onmisbaar in een loft. In de slaapkamer hebben de wandkasten een speciale look, ze volgen namelijk het ouderwetse ontwerp, je kent ze nog wel, die donkerbruine nachtkastjes, deze zijn nu als het ware geabstraheerd en als platte nieuwe vorm in de wand verwerkt. De achterzijde van het bed en de kastjes zijn hier dus een onderdeel van de wand. We hebben hier te maken met een compleet nieuwe manier van ontwerpen die echt toegesneden is op het woonconcept van de loft. Daarom is dit een slim en supermooi design. 

De lederen zithoek is erg populair. Kijk hier naar tien inspirerende voorbeelden!

Wat vind je van de woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!