Strak droomappartement in Portugal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Strak droomappartement in Portugal

Stoa. Stoa.
Moderne kinderkamers van Jorge Cassio Dantas Lda Modern
Loading admin actions …

Een vrijstaand huis heeft veel voordelen, dat weten we allemaal, maar ook het leven in een appartement heeft zo zijn voordelen. Vandaag gaan we je laten zien wat die voordelen zijn. Het project dat we vandaag bij je onder de aandacht brengen is de complete verbouwing van het interieur van een appartement in Porto, Portugal. Tijdens de bouw is er veel aandacht besteed aan de excellente uitwerking, daarmee is het pand een voorbeeld voor vele architecten. Echt een trendzetter dus. Het eindresultaat mag er zijn: een ongelooflijk warm en verfijnd interieur dat je direct in de juiste sfeer brengt! De inrichting en renovatie lagen in de vertrouwde handen van interieurarchitect Jorge Cassio Dantas. Uit de diverse kamers van de woning spreekt de passie en de liefde voor het vak. Deze woning is echt een thuis geworden voor de bewoners. Kijk met ons mee naar de opzienbarende resultaten en voel je vrij om de beste ideeën over te nemen. Ga met ons mee op reis naar Portugal!

Woonkamer

Binnen treffen we een open ruimte waarin een groot deel van het gezinsleven zich voltrekt. De verschillende zones in de ruimte worden slechts door de transparante wand gescheiden, waardoor we het geheel ervaren als open en licht. Een voordeel in termen van een optimale lichtval. Op deze manier is het mogelijk om mooie kamerplanten in de woonkamer te plaatsen, deze hebben natuurlijk voldoende licht nodig. Daarnaast doet de kamer organisch aan, dit wordt mede veroorzaakt door de vele meubels en vloerdelen met een natuurlijk kleur. Verder is er veel aandacht besteed aan het ergonomische karakter van deze meubels, want een comfortabele, natuurlijke zithouding is essentieel voor het woongenot.

Eetkamer

Vanuit dezen we het andere gedeelte van de open ruimte, daar bevindt zich een deel van het woongedeelte, maar ook een eetgedeelte met een unieke inrichting. Een opvallend kenmerk van het eetgedeelte is het expressieve behang, dit communiceert duidelijk dat het gaat om een apart gedeelte in de open ruimte. Op visuele wijze wordt dus een aparte functie in de ruimte gemarkeerd. Toch zien we ook een meer ingetogen design, juist om het nodige evenwicht te bereiken.

Frisse slaapkamer

De jeugdigheid en frivoliteit staalt je uit deze kamer te gemoed. De inrichting is basic en juist daardoor worden we direct overtuigd door zijn charme. De warme houtvloer zorgt voor de basis waarop de kleuren schitterend naar voren komen. Er is gekozen voor doorzichtige gordijnen, zo houd je de sfeer helder. Toch bieden deze sfeermakers een mate van privacy. Let ook even op de bijzondere stoel naast het bed. Is het geen schattig meubel? Deze kamer bewijst dat aantrekkelijke kamers niet gelijk staan aan druk ingerichte. Less is more!

Temperamentvol kantoor

Als je thuis aan het werk bent is het helemaal geen slecht idee om dit te doen in een omgeving met een beetje pit. Zo dachten de bewoners van dit huis er ook over toen ze bezig waren met het ontwerp van dit thuiskantoor. Er was een ding dat deze ruimte moest hebben, en dat was het nodige temperament! Ze wilden een plek creëren die hen zou enthousiasmeren. De donkere meubels en de strakke vormgeving (zoals te zien in de bureaulamp) zorgen voor de nodige chique die het werk als schrijver een extra sjeu geeft. Als behang werd een expressieve print gekozen, die toch niet al te dominant aanwezig zou zijn, en daarbij nog wat ruimte laat voor een eigen invulling, dus er werd gekozen voor een abstracte vormgeving. Een ander boeiend aspect van de ruimte is het licht/donker contrast, dat enerzijds voor variatie en anderzijds voor een bepaalde eenheid zorgt. Ideeën voor je thuiskantoor of studeerkamer kun je ook hier vinden.

Ontspanning

Een vrijstaand huis heeft dikwijls een tuin, maar dit appartement heeft een terras! Dit is echt de perfect plek om te relaxen na een dag vol noeste arbeid. Dit bijzondere meubels is de geschikte plek om eens lekker neer te ploffen. Het houdt het midden tussen een fatboy zitzak en een love seat. We hebben het hier natuurlijk over een uniek designobject. Het terras, dat vrij leeg is, vraagt in deze hoedanigheid ook echt om een expressief en uniek meubelstuk. Zo wordt er op dit terras een minimalistische sfeer gecreëerd die bijzonder rustgevend aandoet. Let ook even op de combinatie tussen het marmer van de zijmuur en de licht bewerkte houten vlonder, deze materialen zijn echt complementair! Dit is hoe wij ons het goede leven in de stad voorstellen: mediterraans, maar dan met een moderne feel. 

Meer mooie ideeën voor je woning kun je hier vinden!

Huizen met een plat dak zijn supercool! Klik hier voor de ins en outs!

In welk land zou jij je droomhuis willen bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!