Neutrale slaapkamer-kleuren: 7 droomvoorbeelden! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Neutrale slaapkamer-kleuren: 7 droomvoorbeelden!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Moderne slaapkamers van Lilian H. Weinreich Architects Modern
Loading admin actions …

Zowel interieurontwerpers als psychologen weten dit: kleuren hebben grote invloed op hoe je je voelt. En zachte neutrale kleuren brengen je daarbij vooral tot rust. Niet zo vreemd dus dat we vaak voor neutrale tinten in de slaapkamer. Dat is immers de meest uitgelezen plek om tot rust te komen. Wit, zachte grijstinten, pastelkleuren en nuances daarvan zijn een belangrijke trend momenteel in slaapkamers. Maar zorg er wel voor dat je inrichting niet al te neutraal en daardoor eentonig wordt. Daarvoor moet je rekening houden met een aantal belangrijke dingen. Vandaag vertellen we je deze insider tips en tonen we je wat inspirerende voorbeelden.

1. Neutraal staat niet gelijk aan saai

Een neutraal kleurenpalet betekent dat je de grote oppervlakken en belangrijkste meubels in rustige kleuren kiest, maar dit betekent niet dat er geen enkel kleuraccent aan te pas komt  Kies je zoals hier voor een neutrale slaapkamer in wit- en grijstinten dan zou het zonder vleugje kleur wel heel erg steriel worden. Zorg daarom altijd voor wat fraaie smaakvolle kleuraccenten die wat leven toevoegen aan je slaapkamer. En dat hoeven geen kussens en vaasjes te zijn maar kan ook een kleed, fraai beddengoed, een mooie statement lamp of accentmuur zijn.

2. Deocratieve elementen als middelpunt

Wanneer je slaapkamer bijzondere architectonische elementen heeft zoals een zuil, pilaar, nis of houten balken zorg er dan ook voor dat de aandacht is gericht op deze karaktervolle elementen. En natuurlijk kun je er ook zelf één plaatsen. De rest van de slaapkamer kun je dan rustig en eenvoudig houden maar zal door deze statement eyecatcher nooit saai zijn!

3. Patronen zijn toegestaan

Wanneer je inzet op neutraliteit qua kleuren dan hoef je niet af te zien van patronen. In tegendeel: met strepen, blokken, punten en ruiten of andere prints verzacht je de strenge look van zakelijke tinten enigszins en breng je leven en dynamiek in de ruimte.

4. De natuur als stijlvoorbeeld

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

Neutrale tinten harmoniseren vooral wanneer je hoogwaardige natuurlijke materialen gebruikt. Hout, leer, linnen, wol, natuursteen – wie overal in de slaapkamer kiest voor subtiele tinten zorgt ervoor dat de structuur en textuur van deze materialen het middelpunt van de aandacht wordt en zorgt voor een ontspannen, vriendelijk en vriendelijk totaalbeeld.

5. Gebruik weinig maar toonaangevende accessoires

Een slaapkamer in neutrale tinten komt vooral goed naar voren wanneer je de regels van het minimalisme volgt met als motto: 'minder is meer'. En dat geldt niet alleen voor het kleurgebruik maar heeft vooral ook betrekking op de gekozen accessoires. Kies vooral voor weinig accessoires met unieke en zeer in het oog springende vormgeving.

6. Verlichting volgens een ontwerp

Om ervoor te zorgen dat wit, grijs en co. niet saai of eentonig worden is het belangrijk om je slaapkamer perfect in scene te zetten met verlichting. Ideaal is een combinatie van natuurlijke en kunstmatige lichtbronnen die de ruimte zowel overdag als 's-avonds optimaal verlichten.

7. Symmetrie is de sleutel

Symmetrie is de sleutel tot slaapkamergeluk en zorgt in combinatie met neutrale tinten voor een moderne, frisse en stijlvolle ambiance. Wil je ook graag weten wat de modekleuren zijn voor 2017? Lees dan ook even: de trendkleuren voor je muren in 2017!

Zeer waardevolle en praktische tips!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!