Inspirerende buitenvloeren: 10 ideeën voor je terras

Johan van Dijk Johan van Dijk
REMODELACIÓN AJUCHITLÁN, Loyola Arquitectos Loyola Arquitectos Moderne balkons, veranda's en terrassen
Loading admin actions …

Vloeren in je huis zijn net zo vanzelfsprekend als deuren en ramen: het hoort bij je huis. Maar ook buitenshuis heb je natuurlijk heel veel keuze als het op vloerbedekking voor buiten aankomt. En je terras is daarbij extra belangrijk om rekening mee te houden. Daarom hebben we 10 inspirerende buitenvloeren voor je op een rijtje gezet. En daar zit vast wel een tussen die heel erg goed past bij jouw huis en tuin! En heb jij je droomterras gevonden? Ga dan zelf aan de slag om hem aan te leggen of schakel daarvoor een expert in.

1. Charmant keramiek

Naast natuurstenen tegels, kun je ook buiten kiezen voor keramiek, ofwel gebakken tegels. In dit geval zorgt dat ook voor een zeer charmant beeld! Denk er echter wel om dat zo’n buitenvloer vorstbestendig is.

2. Klinkers

De goede oude klinkers kunnen ook nog steeds heel goed mee als de buitenvloeren van je terras. Kies voor een kleur die het beste bij jou en je huis past. En als je de luxe hebt om over dit fantastische dakterras te beschikken dan kijk je haast niet meer naar de tegels, want wat een fantastisch uitzicht heb je hier.

3. Rustieke tegels

Heb je een tuin, dakterras of balkon in een landelijke en/of rustieke stijl? Mooie natuurstenen tegels kunnen het dan op een hele elegante wijze helemaal compleet maken! Het ziet er schitterend uit en is bovendien erg gemakkelijk schoon te houden. Op dit eclectische dakterras is het er als een plaatje uit komen te zien!

4. Tropisch rustiek

In het Nederlandse klimaat is een tuin als deze misschien niet zo geschikt, maar met deze vloer en de palmbomen kun je een prachtige tropische omgeving creëren. Voor een binnentuin is dat ook in koudere streken natuurlijk erg geschikt. Wil je graag zo'n rustieke vibe ontwerpen? Zit dan eens samen met een van de Homify professionals.

5. Een combinatie van stenen

Een buiten vloer hoeft niet natuurlijk niet uit één soort steen of tegel te bestaan. De fraaie combinatie die je hier ziet kan namelijk ook voor een zeer aantrekkelijk geheel zorgen. En voor de rest is dit natuurlijk ook een binnenplaats om van te dromen…

6. Grind met staptegels

Grind in de tuin kan een relatief gemakkelijke en goedkope oplossing zijn. Maar op deze manier met staptegels geeft het een heel chique effect! Leuk is ook dat het terras zelf uit hetzelfde materiaal bestaat als de staptegels. Een mooie eenheid op wederom een schitterend plekje.

7. Vormen maken

Misschien ben je wel een beetje uitgekeken op terrassen die in een bepaalde vorm zijn gelegd, maar dit aantrekkelijke geheel kan je beeld wellicht bijstellen. Want met een beetje artistieke inspiratie kan het er namelijk heel erg leuk uit zien!

8. Houten vloer

De houten vloer voor je terras, ook vaak vlonder of vonder genoemd, is ook een optie die schitterende resultaten kan bieden. Investeer wel in goed hout en zorg voor een beschermende beits. Erg leuk als je een beetje een maritiem gevoel aan je tuin mee wilt geven.

9. Gras of kunstgras

Gras of kunstgras blijft ook altijd een hele goede optie. Dit lijkt trouwens wel het terras van een hotel, maar ook bij jou kan dit in de tuin of op je dakterras. Als je er geen omkijken naar wilt hebben, dan kies je voor kunstgras. Ben je toch wat natuurlijker aangelegd? Een echte grasmat is zo gelegd!

10. Klein balkon

Je hebt de grootste balkons en terrassen voorbij zien komen, maar we vergeten ook de kleinere ruimtes niet. Kijk maar naar dit fraaie balkon met een wat kleiner oppervlakte. Wil je daarover trouwens meer weten, bekijk dan ook dit overzicht even. Of ben je al zo geïnspireerd dat je direct aan de slag gaat met je terras?

Een extra tip: Hoe het schoonmaken van vloeren

Fiberon Paramount Brownstone Exclusieve tuinproducten Klassieke balkons, veranda's en terrassen Houtcomposiet Bruin Buitenvloer, terrasvloer, dakterras, terras, vlonder
Exclusieve tuinproducten

Fiberon Paramount Brownstone

Exclusieve tuinproducten

Ben je niet zo'n fan van het schoonmaken van vloeren? Je bent zeker niet de enige hoor! Om ervoor te zorgen dat je niet veel tijd moet doorbrengen met het kuisen en meer kunt genieten van je terras, geven wij je maar al te graag wat snelle tips mee die je kunt gebruiken voor het schoonmaken van je vloer:


  • Houten vloer: Heb je een houten vloer? Gebruik dan regelmatig een zachte bezem en gebruik een schoonmaakmiddel niet al te vaak.
  • Laminaat: Kies je voor een terras gemaakt van laminaat? Haal de stofzuiger dan boven of dweil het terras met een beetje schoonmaakazijn en water.
  • Tegels: Is je terrasvloer betegeld? Dan volstaat water en zeep en zeker als je er nog een vleuje schoonmaakazijn aan toevoegt.
  • Betonvloer: Ben je gegaan voor een betonvloer? Dan vermijd je het beste die agressieve schoonmaakmiddelen en opteer je beter voor water en zachte zeep.
  • Natuursteen: Is natuursteen je ding? Onderhoud het dan met een een impregnerend middel of een vochtige doek en zachte zeep.
Welk idee spreekt jou het meeste aan? We zijn benieuwd! Laat het ons dus weten met een comment

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!