Kunstige meubels van pallets en sloophout | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kunstige meubels van pallets en sloophout

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Meubels van pallets van Pallethandel Zoetermeer Industrieel
Loading admin actions …

We gaan het in dit artikel over transporteenheden hebben, want dat is eigenlijk wat pallets zijn. De meest bekende is de zogenaamde Europallet, met een afmeting van 80 bij 120 centimeter is dit het type pallet waar de meeste mensen aan denken bij het horen van het woord. Maar! Pallets bestaan uit hout en welk materiaal is beter geschikt voor het vervaardigen van meubels? Dat is precies wat de creatieve geesten gedacht moeten hebben toen zij de volgende kunstige meubels bedachten. 

Bureau

Ons eerste voorbeeld komt van blogster en graphic designer Jussi Megens. Het wordt ons meteen duidelijk waar de kracht van de pallet in schuilt. Ze zijn overal voorhanden, hoeven niet veel te kosten en de mogelijkheden zijn eindeloos. Hier zijn we bijvoorbeeld hoe men een bureau heeft weten te vervaardigen uit het materiaal van gebruikte pallets. Wanneer het bureau niet gebruikt hoeft te worden kan het netjes ingeklapt worden. Handig wanneer men niet al te veel ruimte heeft, zoals bijvoorbeeld in studentenkamers. 

Tafel

Dan deze tafel van B-ORIGINAL, het bedrijf dat zich richt op wonen, accessoires en lifestyle en dat combineert met een voorliefde voor oude, doorleefde en robuuste materialen. Wat dacht u bijvoorbeeld van deze tafel, die schittert in eenvoud en vorm. Een tafel in zijn puurste vorm. Het lijkt er op dat de tafel is gemaakt van meerdere afgedankte stukken hout en dat men ervoor heeft gekozen om de tafel niet opnieuw te verven. Waarom ook niet? De tafel oogt dankzij de verschillende kleuren bont en vrolijk en wijst ons op zijn bijzondere verleden. 

Strak

Bureau van pallets van Meubelen van pallets
Meubelen van pallets

Bureau van pallets

Meubelen van pallets

Op de foto's hiervoor hadden de meubelen vooral een rustieke uitstraling, dat het ook anders kan bewijzen ze bij Meubelen van pallets. Hier zien we hoe de pallets een strak en modern geheel vormen. We hoeven niet langer bij topdesigners aan te kloppen voor dure meubelstukken. Met een beetje handigheid zet u zo uw eigen bureau in elkaar.

Kantoorstoel

funky seat 1 van Funky furniture Industrieel
Funky furniture

funky seat 1

Funky furniture

Kiki Brouwer van Funky Furniture heeft een uit de hand gelopen hobby. Uit sloophout en afgedankte pallets vervaardigt zij deze fraaie meubelstukken. Op de foto zien we bijvoorbeeld een heuse kantoorstoel gemaakt van afgedankt hout. Wie had dit voor mogelijk gehouden? Ronde, gebogen vormen bepalen de uitstraling van deze stoel, die bijzonder veel gelijkenissen heeft met het archetype bureaustoel.

Buiten

Met de juiste behandeling kunt u de pallets ook geschikt maken om buiten te gebruiken. Een voorbeeld daarvan zien we op deze foto van Pallethandel Zoetermeer, daar kunt u terecht voor nieuwe en gebruikte pallets. Wederom wordt hier de kracht van de pallet duidelijk. Het is zo eenvoudig, stapel een aantal pallets op elkaar, leg er een glasplaat bovenop en u heeft uw eigen buitentafel. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!