Hoe breng ik mijn huis in kerstsfeer?

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Hoe breng ik mijn huis in kerstsfeer?

Sanne Sanne
  door The White Company
Loading admin actions …

Nu Sinterklaas het land weer uit is breekt de volgende gezellige tijd aan: de kerstperiode. Sinds de Sint en zijn Pieten huiswaarts zijn gekeerd mag de kerstboom in huis en kan de kerstmuziek aan! En aangezien die versiering meestal een hele maand blijft staan of hangen, tot na oud en nieuw, moet het wel een beetje leefbaar zijn. Mooi en gezellig, maar niet té, want dan ben je er na twee weken op uitgekeken en dan moet je er nog drie. Lees dit Ideabook voor een flinke dosis kerstinspiratie en haal die kerstspullen maar van zolder. We versieren dit keer niet alleen de huiskamer, maar ook de keuken, de eetkamer en zelfs de slaapkamer!

Als we op zoek gaan naar de kersttrends van dit jaar vinden we een keur aan opties: dierenprintjes, traditioneel met een vleugje roze, zwart wit, veertjes en vogels, luxe, wit met denim, koper… Oftewel: je kunt er lekker alle kanten mee op! Kies de stijl en het kleurenthema die bij jou en je huis passen en haal de zolder leeg of ga kerstinkopen doen.

Woonkamer

 Woonkamer door Farrow & Ball
Farrow & Ball

Christmas '14

Farrow & Ball

In de meeste Nederlandse woonkamers is de kerstboom het pronkstuk van de ruimte. Dus: op naar het tuincentrum en de mooiste spar kiezen die er is. Een heerlijke kersttraditie.

Qua versiering zijn wij dol op de zwart wit en de vogels en veren trend. Deze twee zijn prachtig te combineren in de kerstboom. Koop doorzichtige glazen ballen en doe hier kleine witte veertjes in. Dit staat luxueus en is een subtiele verwijzing naar de vogeltrend. Combineer dit met een zwarte toets (sterren, slingers etc.). Of voeg dat hippe vleugje roze toe voor wat meer kleur en warmte. Of combineer zwart en wit juist met warm koper!

Je kunt de huiskamer in zijn geheel in kerstsferen brengen door meer kerstaccessoires toe te voegen. Denk aan papieren versieringen (zie bijvoorbeeld hier), stoffen accessoires (zoals DIY oplichtende kerstbomen) of extra verlichting (zie hier). Houd rekening met de andere kerstversiering in je kamer, zoals de boom, om een mooi geheel te creëren.

Open haard

 Woonkamer door Farrow & Ball
Farrow & Ball

Christmas '14

Farrow & Ball

Als je een open haard hebt moét je die bijna wel gebruiken om van die gezellige kerstsokken op te hangen, ook al doe je misschien niet aan kerstcadeautjes. Zoals op bovenstaande foto te zien is zijn er variaties te verzinnen op de standaard rode kerstsok met een wit randje waar je meteen aan moet denken. Kerstsokken zijn nog niet overal te koop, dus als je een kerstsok wil die bij jouw kerstversiering past zul je misschien zelf aan de slag moeten. Een kerstsok is overigens heel simpel te maken: knip uit dubbele stof de vorm van een sok, naai de twee stukken stof aan elkaar, waarbij je de bovenkant natuurlijk openlaat, keer de sok binnenstebuiten en versier de sok in de stijl die je wilt. Zelfs als je slecht bent in naaien kun je nog een kerstsok in elkaar zetten! Versiering kun je erop naaien of lijmen.

Misschien is een denim sok een leuk idee, rekening houdend met de kersttrends van dit jaar. Je gebruikt gewoon een oude spijkerbroek, dus ook nog eens lekker budget en 'groen'! Met knoopjes kun je de sok eenvoudig opleuken.

Eetkamer

  door Habitat
Habitat

Christmas Lifestyle

Habitat

De eetkamer wordt vaak overgeslagen tijdens het versieren, maar het is zonde als je bij het kerstdiner geen kerstversiering hebt! De eettafel leent zich uitstekend voor kerstversiering. Mooie kandelaars geven een warm licht en een gezellige kerstsfeer. Verder zijn er natuurlijk kerstservetten en kersttafelkleden. Maak je servetringen kerstdinerproof door er en kerstfiguurtje aan te bevestigen, zelfgemaakt of gekocht. Gebruik een speciaal kerstservies of pimp witte schalen of borden met een porseleinstift of porseleinverf.

Keuken

  door The White Company
The White Company

Christmas Range

The White Company

Met een klein beetje versiering breng je de servieskast of zelfs de hele keuken in kerststemming. Drapeer (papieren) slingers of kerstverlichting over een kast of plank, zet een minikerstboom neer of versier met hulst. Door hier en daar wat kerstspullen toe te voegen is de kerstsfeer al snel voelbaar. Maak het niet te bont en daarmee bedoelen we ook: zorg voor een beetje samenhang tussen je eigen spullen en je kerstversiering. Op bovenstaande foto is bijvoorbeeld duidelijk gegaan voor de kleur wit. Door de eenvoudige versiering krijg je een mooie uitstraling, zonder dat het kitscherig overkomt. Of geef de keuken een luxe sfeertje mee door goud toe te voegen voor een chique kerstdiner.

Slaapkamer

 Muren & vloeren door Vinyl Impression
Vinyl Impression

Mistletoe Christmas decoration wall sticker

Vinyl Impression

De slaapkamer wordt bijna nooit versierd. Daar is natuurlijk ook wel een goede reden voor: je hebt je ogen het grootste deel van de tijd dicht als je in de slaapkamer bent. Logisch dat je niet te veel tijd wilt stoppen in de kerstversiering van je slaapkamer. Maar ook als je het simpel houdt kun je gemakkelijk een kerstsfeer creëren. Wedden dat het elke keer een glimlach op je gezicht tovert als je de slaapkamer instapt?

Zet wat versiering rondom het bed, zoals kerstknuffels of een klein beeldje van een engel. Of koop beddengoed speciaal voor de kerst.

Een ander gemakkelijk en toch leuk idee is bijvoorbeeld een kerstmuursticker. Hiervoor heb je wel een vlakke muur nodig, op structuur kun je geen muursticker plakken. Wij vinden vooral de mistletoe perfect voor boven het echtelijke bed! Time for a goodnight kiss!

Voordeur

Feest!Dagen minislinger:  Woonkamer door LiefsLabel
LiefsLabel

Feest!Dagen minislinger

LiefsLabel

De eerste indruk telt: zorg bij binnenkomst al voor een gezellige kerstsfeer door iets op je voordeur te hangen. Kransen zijn te koop in alle mogelijke stijlen, maar als je een basiskrans koopt is deze gemakkelijk zelf te verfraaien met behulp van kleine kerstballen of andere kerstversiering.

Een andere optie is een dierenkop. Een echt opgezet dier is misschien niet weerbestendig en dus niet geschikt om buiten te hangen, maar zijn houten broertje kan prima tegen kou en vocht! Maak je voordeurversiering wel altijd goed vast. Het zou zonde zijn als op een ochtend je eland is verdwenen.

Je kunt ook een tekstslinger aan je deur hangen. Dit is heel gemakkelijk, want een touwtje kun je met plakband bevestigen en je hoeft dus niet in je deur te boren of er spijkers in te slaan. Neem kunststof of gelamineerd papier, want water en papier zijn geen vrienden.

Welke kersttrend kies jij voor jouw huis?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!