This is Jane: Nederlands design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

This is Jane: Nederlands design

Stoa. Stoa.
DitCM Moderne exhibitieruimten van thisisjane Modern
Loading admin actions …

This is Jane verwerkt de geschiedenis en het verhaal van haar opdrachtgevers in haar werk. Zo wordt de identiteit van de opdrachtgever duidelijk in het design naar voren gebracht. We laten je in dit artikel een tweetal voorbeelden zien van projecten die door This is Jane verwezenlijkt zijn. Het eerste project was voor ProRail, waarvoor een prachtige installatie gerealiseerd werd, het tweede was voor DITCM Experience Center, een centrum voor techniek en innovatie, daar verzorgde de studio de inrichting van de hal, een demonstratie- en vergaderruimte. Laten we snel gaan kijken naar de voorbeelden die we hieronder voor je op een rijtje gezet hebben.

Installatie

Pro Rail Moderne exhibitieruimten van thisisjane Modern
thisisjane

Pro Rail

thisisjane

Dit project is verweven met de geschiedenis van de spoorwegen. Het is een installatie ter ere van het heugelijke feit dat Nederland 175 jaar beschikt over spoorwegen. De eerste trein reed al op 20 september 1839 van Amsterdam naar Haarlem, een historische dag die met dit project onderstreept wordt. De installatie toont een korte film waarin je de hoogtepunten van de geschiedenis van het spoor in sneltreinvaart voorbij ziet komen, echt een bijzondere ervaring! This is Jane heeft ook een simulatie van een spoorwissel gerealiseerd, je kunt dan zelf ervoor zorgen (zogenaamd natuurlijk) dat de drie treinen in de simulatie op het juiste platform aankomen. Qua design volgt de installatie de kleuren van het ProRail logo, waardoor het image van het bedrijf duidelijk naar voren komt.

Zijkant

Pro Rail Moderne exhibitieruimten van thisisjane Modern
thisisjane

Pro Rail

thisisjane

Waar de voorkant een verwijzing is naar de bedrijfskleuren is de zijkant een verwijzing naar de stalen rails die de trein van A naar B laten gaan. Zonder deze dragende kracht is er geen treinverkeer mogelijk. De installatie krijgt door deze schitterende geoxideerde stalen look het karakter van kunst in de openbare ruimte, een industriële twist die goed past in de hal waar ze staan.

Exhibitieruimte

Simulator Moderne exhibitieruimten van thisisjane Modern
thisisjane

Simulator

thisisjane

We nemen nu een kijkje op de campus van Automotive, hier is het DITCM Experience Center gevestigd. In dit centrum worden de nieuwe mogelijkheden qua mobiliteit in relatie tot technologie uitgelicht. De diverse partners van het centrum kunnen hier hun recente ontdekkingen, innovaties en ontwikkelingen tonen.  Een belangrijk thema is bijvoorbeeld verkeersveiligheid, natuurlijk een mondiaal vraagstuk. Hier zien we een simulator waarin verkeerssituaties beleeft kunnen worden. De vormgeving is minimalistisch, helder en strak, dit past precies bij dit wetenschappelijke centrum. de wanden zijn bekleed met diverse voorbeelden van projecten waardoor de activiteiten van het centrum sterk naar voren worden gebracht. 

Sfeervol en modern

Entrance Moderne exhibitieruimten van thisisjane Modern
thisisjane

Entrance

thisisjane

Deze ruimte heeft een bijzondere wand, die tevens de functie van een deur heeft. Hij roteert eenvoudig op zijn as en ontsluit de ruimte erachter. Let ook even op de prachtig gekleurde verlichting aan het plafond, deze zorgt voor een zeer hedendaagse look. De vloerbedekking heeft een rastermotief, dat doet denken aan de oude digitale visualisaties die we nog wel kennen uit de jaren tachtig, denk maar even terug aan verschillende videoclips uit die tijd en je weet precies wat we bedoelen. De ruimtes achter de bijzondere wand zijn deels aan het zicht onttrokken, zo heb je wel de nodige privacy maar mis je transparantie niet.

Vergaderruimte

Meeting table Moderne exhibitieruimten van thisisjane Modern
thisisjane

Meeting table

thisisjane

Geheel in stijl van het bijzondere ontwerp dat we net zagen, heeft deze ruimte ook een hedendaagse frisse look. De vergadertafel heeft een minimalistische vormgeving en de stoelen er rondom heen, met de handige wieltjes eronder, doen denken aan de Eames stoelen. De rode zitting en rugleuning van de stoelen passen prachtig bij de witte meubels. De kamer als geheel heeft een ingetogen kleurenpalet, en staat daarom erg mooi bij de kleurrijke wand met deurfunctie. Ontspannen vergaderen is hier geen enkel probleem! 

Tot zover deze bijzondere voorbeelden van het design van This is Jane. We hopen dat je net zo enthousiast bent als wij! 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Upcycling design is helemaal hot. Kijk hier voor een mooie voorbeelden!

DIY is een begrip in meubelland. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!