De 10 mooiste pergola's voor deze zomer

TILL BEHNE TILL BEHNE
Google+
Loading admin actions …

De pergola is een aanwinst voor iedere tuin, een luxe. Maar zeker geen overbodige. Het ziet er fraai uit, zorgt voor de nodige schaduw en er kunnen ook allerlei planten langs omhoog groeien. Kortom, het is zeker een overweging waard. In dit Ideabook geven we je 10 fraaie voorbeelden om je een idee te geven wat er allemaal mogelijk is.

Tropisch

rustieke & brocante Tuin door Conely
Conely

Pérgola de madera

Conely

Zoals gezegd, kan de pergola dienen als perfect schaduwplekje. Terwijl je bij het zwembad van de zon wil gemoeten, wil je wellicht af en toe ook even uit de zon. En dat kan onder de pergola.

Modern

 Terras door homify
homify

CASA AGR

homify

Pergola's zijn er in alle soorten en maten. We zien hier een modern exemplaar, uitgevoerd in een mooi raster van hout. Er zijn zelfs spotjes aangebracht waardoor je ook in de avonduren van deze pergola kan genieten.

Begroeiing

Hier zien we een fraai voorbeeld van een groene pergola. Dankzij een constructie van staanders, liggers, schoren en ruiters kunnen er overal planten langs groeien en dat zorgt voor een geweldig en groen geheel.

Afdak

En ook deze romantische en landelijke variant ademt een en al sfeer. Dankzij al het groen ziet het er niet alleen prachtig uit, maar het is ook nog erg functioneel. Het beschermt tegen de zon en tegen een eventueel zomers regenbuitje.

Privacy

Pergola's beschermen niet alleen voor dingen van boven. Ze kunnen ook, bijvoorbeeld deze variant, dienen als beschermer van de privacy. Deze elegant en modern uitgevoerde pergola is niet alleen een lust voor het oog maar ook ideaal voor de nodige rustige en onbespeide momenten.

Eenvoud

Deze geweldige pergola schittert in al zijn eenvoud. Dat kan je overigens van het huis en het zwembad niet bepaald zeggen. Maar het geheel levert toch een zeer aantrekkelijk plaatje op.

Romantisch

scandinavische Tuin door homify

Deze geweldige houten pergola boven het houten terras is geweldig aangekleed met witte gordijnen. Hierdoor kan, indien gewenst, een romantisch en intiem diner plaatsvinden.

Schaduw per druk op de knop

rustieke & brocante Tuin door Federico Vota design
Federico Vota design

Progetto Giardino

Federico Vota design

Deze geweldige pergola geeft je zon wanneer je dat wil, net zo goed als schaduw. Even het schaduwdoek uitrollen en het is gedaan met de hitte.

Klein maar fijn

Ibiza Style: eclectische Tuin door Kabaz
Kabaz

Ibiza Style

Kabaz

Deze kleine maar fijne pergola aan het zwembad is in één woord geweldig. Sommige dingen hoeven niet groot te zijn om groots te zijn. Wat moet het hier geweldig toeven zijn, zo aan het zwembad.

Ook voor de kinderen

Schaduw op z'n tijd is natuurlijk ook heerlijk voor de kinderen. Spelen in de bloedhete zon is ook niet alles. Daarbij kun je van de pergola ook een speeltoestel maken. Bijvoorbeeld door er een schommel aan op te hangen.

Meer inspiratie voor een geweldige tuin kun je hier op doen. Deze professionals weten alles over geweldige tuinen. En in dit Ideabook lees je meer handige tips over pergola's.

Welke van deze pergola's zou jij wel in je tuin willen hebben?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!