Let op! Deze dingen vinden je gasten belangrijk

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Lara Pujol | Interiorismo & Proyectos de diseño Mediterrane eetkamers
Loading admin actions …

Een goede smaak is altijd iets persoonlijks. De een vindt iets mooi en de ander niet. En zo hebben we zeker al allerlei woningen bezocht waar we ons direct op ons gemak voelden en in andere juist weer totaal niet. En bij onze eigen gasten werkt dat precies hetzelfde. Daarbij heeft dat goede gevoel vaak helemaal niets met de inrichtingsstijl te maken. Maar er zijn een paar dingen waar je altijd op moet letten bij je interieurinrichting om dat prettige gevoel te creëren. We vertellen je graag welke dit zijn…

1. Een huis als uit een catalogus

Natuurlijk proberen we altijd om onze woning er zo harmonisch mogelijk uit te laten zien. Maar wanneer het teveel van het goede is dan gaat ons huis eruit zien als dat uit een wooncatalogus. En dat ziet er zelden gezellig uit. Onze tip: zorg er in ieder geval voor dat je huis een persoonlijke uitstraling heeft.

2. Teveel kussens

We geven toe: een enkel kussen op de bank ziet er wat verloren uit. Maar let op: wanneer er zoveel kussens op je bank liggen dat je gasten er niet meer kunnen zitten dan zorgt dat niet echt voor een gastvrij gevoel.

3. Hoe ziet de badkamer er uit?

Wanneer je gasten over de vloer hebt dan zullen deze op een zeker moment ook je badkamer of toilet bezoeken. Daarom is het belangrijk om daar even wat aandacht aan te besteden. Hangen er voldoende schone handdoeken en is de zeepdispenser gevuld? Is er voldoende toiletpapier?  Kleine details laten zien hoe we met onze badkamer omgaan. En uiteraard is alles brandschoon.

4. Waar staat de sofa?

Lifestyle Dwell Woonkamer
Dwell

Lifestyle

Dwell

Vaak zien in een zeer ruime woonkamer de bank tegen de muur. En dat is jammer wanneer er zoveel ruimte is. Want vooral in een grote woonkamer is het belangrijk om de ruimte goed te gebruiken en kun je de bank dus rustig in het midden van de kamer plaatsen.

5. De optimale ruimteverdeling

Wanneer we een ruimte binnenkomen dan valt de indeling van de woonkamer ons als eerste op. En zelfs al zijn we geen binnenhuisarchitect we zien direct of de indeling sfeervol is of niet. Voorbeelden? De eethoek bevindt zich veel te ver van de keuken, of een terras heeft maar een ingang vanuit de logeerkamer. Ook de wijze waarop alle meubels zijn geplaatst en de soort en hoeveelheid verlichting zijn zeer sfeerbepalend.

6. Geurkaarsen

Scented Tea Lights homify HuishoudenAccessories & decoration
homify

Scented Tea Lights

homify

Zijn er liefhebbers van kaarsen? Want kaarsen gebruiken we zeer regelmatig. Ze zorgen voor een prachtige intieme sfeer en geven de ruimte gezelligheid en warmte. Let wel op met geurkaarsen. De geur is vaak kunstmatig en zeer sterk dus plaats liever kaarsen zonder of met natuurlijke geur.

7. Bloemen

Of je ze nu in de hal, woonkamer of op de eettafel plaatst, bloemen zijn altijd een uitstekende keuze om een ruimte een frisse en vriendelijke toon te geven. Let wel op dat de soort en kleur bloemen past in je interieur. En plaats nooit kunstbloemen!

8. De muurbekleding

Sierlijsten, kleine nissen in de wand zeggen veel over de stijl van de bewoners. En die mogen we ook zeker laten zien. In ons voorbeeld hebben de bewoners een volledige wand met natuursteen bekleed. Een zeer aanwezig element dat duidelijk wat zegt over de stijl en durf van de eigenaars.

9. Is er orde of wandorde in de kasten?

We hebben zeker wandkasten nodig in ons dagelijks leven maar ze zijn bij voorkeur schoon, opgeruimd en netjes ingedeeld. En in de boekenkast moeten de boeken van tijd tot tijd ook even worden afgestoft. Velen sorteren de boeken op thema, anderen op alfabet en weer anderen op kleur. Dit laatste zorgt voor het meest rustige beeld voor gasten.

9. Persoonlijke accenten

Niemand verwacht van ons dat een gezinshuis altijd vlekkeloos en perfect is. Er wordt immers geleefd. En dat mogen onze gasten ook zien. Dus schaam je niet voor wat losse schoenen, kindertekeningen of een onopgeruimde eettafel.

11. Vitrage

Sommigen van ons houden van privacy en plaatsen iets voor de ramen. Dat kunnen lichte rolluiken, gordijnen of vitrage zijn. Zorg ervoor dat je deze regelmatig reinigt zodat ze helder wit blijven. Zeker wanneer ze tot op de grond hangen. Er is niets zo onaantrekkelijk voor gasten als verkleurde vitrage.

12. De juiste verlichting

Verlichting is natuurlijk ook zeer bepalend voor de sfeer. Te weinig en te donker zorgt voor een bedompte sfeer en te veel is ook niet prettig. Zorg daarom voor een goed verlichtingsplan met verschillende soorten verlichting voor verschillende sferen. Wil je weten hoe je het gezellig houdt met gasten? Lees dan ook even Gasten? Met deze 11 tips is bezoek geen nachtmerrie!

Aan sommige tips hadden we nog niet eerder gedacht!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!