Zo vernietig je de schimmel in je huis! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo vernietig je de schimmel in je huis!

Stoa. Stoa.
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Wanhoop niet! Het is echt mogelijk om schimmel uit je huis te krijgen! Schimmel is een veel voorkomend probleem, zowel in oude als in nieuwe huizen. Het ziet er niet uit en het is ongezond. Daarom is het heel belangrijk om snel de beste oplossingen te vinden om deze natuurlijke vijand voor altijd te vernietigen in je huis. Kan dat echt? Ja zeker! Wij willen geen schimmelvlekken op de muur, plafonds, meubels en de kleding. Gelukkig zijn er manieren om schimmel te bestrijden, ook is het handig om te weten hoe ze niet terugkomen, nadat je ze bestreden hebt. We gaan de schimmel zogezegd in de kiem smoren. In dit ideabook hebben we een aantal ideeën voor je op een rij gezet. Dat gaat je zeker helpen. Kijk snel met ons mee!

Hoe schimmel vaak ontstaat

modern  door homify, Modern

Je hebt je zeker al wel duizend keer afgevraagd hoe het toch kan dat er steeds schimmel in huis ontstaat. Het antwoord op die vraag is, dat er zijn verschillende factoren zijn die maken dat er schimmel ontstaat: 

Het huis kan vochtig zijn en slecht geventileerd worden. Vooral in het koude seizoen groeit schimmel snel. Een tip om de zaak schimmelvrij te houden, is de luchtvochtigheid niet boven de 55% te laten komen, want dat is het percentage waar schimmels behoorlijk gaan groeien. Je zult dat dan zeker als eerste in de douche gaan zien. 

Een slechte verf op het plafond kan de ontwikkeling van schimmels versnellen. 

Als je meerdere muren met een vieze doek schoon probeert te maken zul je eventuele schimmels die daarop zitten verspreiden. 

Een gebrek aan reinigen en onderhoud maakt dat schimmels eenvoudig hun gang kunnen gaan. 

Als je een enkelvloers huis hebt, zul je sneller schimmel op de muren zien.

Een expert geeft je goede ideeën bij het inrichten van je huis. 

Wat zijn de gevaren voor de gezondheid?

Moderne badkamers van homify Modern

Schimmel kan een gevaar vormen voor de gezondheid, zeker bepaalde soorten zwarte schimmel. Deze gevaarlijke kant van de schimmel moeten we niet vergeten. Je welzijn is natuurlijk van het grootste belang, daarom moet schimmel in ons huis vernietigd worden. Schimmel kan ademhalingsproblemen, astma-aanvallen, allergieën en infecties veroorzaken. Je kunt dus astma ontwikkelen of bestaande klachten kunnen verergeren. Andere veel voorkomende symptomen zijn: hoofdpijn, vermoeidheid en een zwakke weerstand.

Welke methoden tegen schimmel zijn er?

modern  door homify, Modern

Je kunt schimmel uit huis verwijderen met enkele methoden die in de huis-, tuin- en keukencategorie vallen. Bij hele ernstige vormen van schimmel is het beter om een professional in te huren. 

Welke eenvoudige producten doen wonderen? 

Limoen, is door de zuurtegraad perfect om tegels mee schoon te maken. 

Soda gemengd met water

Witte azijn

Zout water – ideaal voor kleding met schimmelvlekken 

In het geval van azijn of zuiveringszout kan het vermengd worden met water om zo een spray te maken. 

Bleekmiddel is ook een effectief product. Als je dit wilt gebruiken draag dan een masker, handschoenen en zorg dat er geen bleek op je kleren komt. 

Tijdens het reinigen zorg je voor een uitstekende ventilatie en bescherm je, je gezicht, ogen en handen. Houd kinderen altijd uit de buur!

Hoe houd je de schimmel weg na behandeling met bestrijdingsmiddelen?

modern  door homify, Modern

Het lijkt soms moeilijk om de schimmel weg te houden nadat deze een behandeling heeft gehad met bestrijdingsmiddelen. Het korte antwoord is: er is iets fout gegaan tijdens de bestrijding. Veel voorkomende fout is het gebruik van een vuile doek, schimmels zijn verspreid of verergerd. Ook gebeurt het vaak dat een vertrek na behandeling van de schimmel onvoldoende of niet geventileerd wordt, vaak wordt het probleem ook te zwak behandeld, met ondeugdelijke bestrijdingsmiddelen. Soms moet een plek vaker behandeld worden.

Wat als het probleem niet met eenvoudige middelen op te lossen is?

van homify

Als het probleem zich blijft voordoen is het zaak om grondige aanpassingen in de woning te doen, het gaat tenslotte om de gezondheid van de bewoners van het huis. Misschien moet de positie van een raam veranderd worden, een raam geplaatst worden of wellicht dient er een ventilatiesysteem aangelegd of vervangen te worden. Laat je in dat geval informeren door een professional!

Deze huizen zien er fantastische uit! 

Welke tips ga je zeker gebruiken? Laat het weten met een comment!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!