Opzoek naar de essentie van design in Hollandse meubels | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Opzoek naar de essentie van design in Hollandse meubels

Stoa. Stoa.
Work: modern  door meubelmakerij mertens, Modern
Loading admin actions …

De essentie van design is een persoonlijke kwestie, maar voor de Nederlandse ontwerpers die we vandaag aan je voorstellen lijkt de essentie van hun design te schuilen in de eenvoudig vorm en de poëtische geste. Dit design kenmerkt zich door een minimalistische vormgeving die we in vele stijlen van tegenwoordig tegenkomen, zoals in de Scandinavische, rustieke en inustriële stijl. We laten je vandaag een aantal mooie werken van deze ontwerpers zien om je te inspireren. Deze meubels vormen zonder twijfel een uniek ingerichte woning. We stellen je met veel trots het werk van Meubelmakerij Mertens en ontwerpster Sandra Nielen voor!

Eenvoud en luxe

Stoeltje Hinta met dubbel gesteunde armlegger: modern  door meubelmakerij mertens, Modern
meubelmakerij mertens

Stoeltje Hinta met dubbel gesteunde armlegger

meubelmakerij mertens

We willen je graag deze eenvoudige maar luxe stoel laten zien. Het ontwerp is gemaakt door Eric Mertens, een Nederlandse meubelmaker die sinds 1992 in het vak zit. De meubels die van zijn hand verschijnen kenmerken zich door het mooie hoogwaardige materiaal waarvan ze gemaakt zijn, evenals de eenvoudige vormgeving en het ambachtelijk procedé dat Mertens gehanteerd heeft. Vele ontwerpers zoeken de essentie, maar niet iedereen slaagt er in deze te vinden, deze stoel heeft het duidelijk helemaal!

Gedicht

Open vitrinemeubel: modern  door meubelmakerij mertens, Modern
meubelmakerij mertens

Open vitrinemeubel

meubelmakerij mertens

We vermoeden dat Eric Mertens eigenlijk een dichter is. Deze kast is net een gedicht uitgedrukt in een driedimensionaal medium! De overduidelijke sculpturale eigenschappen van deze prachtige kast maken het een absolute eye-catcher in je woning. Let even op de gracieuze slanke houten structuur, en hoe deze in zijn verticale opstijgende lijn een visuele dialoog aangaat met de zwierige sierlijkheid van de tak in de kast. Dit is een meubelstuk waar je je belangrijkste persoonlijke accessoires, decoraties en memorabilia in kunt bewaren en uitstallen. De kast even mooi uitlichten en de sfeer is direct prachtig! 

Stevig en mooi

Tafel Y van sandra nielen Scandinavisch

We willen graag nog een andere Nederlandse ontwerper aan je voorstellen, haar naam is Sandra Nielen. Ze ontwerpt en maakt prachtige designmeubels en -producten, met een tijdloze vormgeving. Waarom ze tijdloos zijn? De ontwerpen gaan direct naar de kern, zonder te vervallen in overbodige luxe en franje. Aristoteles merkte al eens op, als je het weg kunt laten is het geen essentieel deel van het geheel. Het 'geheel' is iets waar Nielen nauw bij betrokken is, dat wil zeggen bij het gehele proces van idee tot product. Wat haar doel is? Design maken dat persoonlijk, elegant en functioneel is, gemaakt van hoogwaardig en duurzaam materiaal. Deze prachtige meubels zijn op maat gemaakt en hebben een tijdloze vibe over zich heen. De tafel is gemak van massief hout, is dus oersterk en dank zijn stabiliteit aan de Y-vormige poten die een beetje schuin staan. Dat is een perfecte houding. Mocht je zelf aanvullende wensen hebben, dan is het mogelijk om de meubels uit de collectie aan te passen, ook een nieuw ontwerp kan voor je worden gemaakt!

Mysterieus

Schaal Hexagoon van sandra nielen Scandinavisch
sandra nielen

Schaal Hexagoon

sandra nielen

We sluiten dit artikel over essentieel Nederlandse design af met dit prachtige hangsysteem. Het bestaat uit  een zeshoekige massief houten schaal, en wordt aan het plafon bevestigd met behulp van een geknoopt koord. Dit hout komt uit Nederland en de metalen onderdelen bestaan uit koper en messing, dat recyclebaar is. Om deze mooie look te krijgen is de houten schaal behandeld met een speciale wax op oliebasis die in zijn geheel bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Door Nielen is aan alles gedacht om haar ontwerpen milieuvriendelijk te laten zijn. Als je deze mooie schaal liever wilt neerzetten kan dat ook, want er wordt een houten standaard meegeleverd.  Die felle citroenen staan prachtig bij het hout. Het werk heeft ook een bijzondere verborgen boodschap: de hexagoon wordt van oudsher gezien als een sterk symbolische vorm, waarbij de twee in elkaar geschoven driehoeken van deze zeshoek contrasterende of complementaire principes vertegenwoordigen, zoals hemel en aarde, geest en materie of mannelijk en vrouwelijk. De zeshoek is een erg sterke structuur en komt verdacht vaak in de natuur voor, in de alledaagse honingraad structuur, maar ook in de cellen van planten. De zeshoek staat symbool voor het geheel, waar ook dit design deel van is. 

Dit waren de bijzondere ontwerpen van onze Nederlandse ontwerpers en meubelmakers. We hopen dat je genoten hebt van de mooie werken en hopen dat we je hebben weten te inspireren! Blijf ons volgen voor meer mooie werken en de laatste trends. 

Zoek je prachtige Nederlandse kunst? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een multimedia ruimte is voor relaxen en zingeving. Kijk hier voor een mooi voorbeeld!

Werner Neumann heeft prachtige meubels ontworpen met een zeer bijzonder sfeer. Hier vind je zijn meest recente werk.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!