homify 360º: Moderne en minimalistische architectuur in Polen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360º: Moderne en minimalistische architectuur in Polen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Moderne huizen van STRUKTURA Łukasz Lewandowski Modern
Loading admin actions …

Krachtige, minimale stijlen genieten in Polen een toenemende populariteit. Niet alleen in de stedelijke bouw en de industrie daaromheen, maar ook bij het ontwerpen van woonhuizen. Architecten popelen om de nieuwste, modernste trends toe te passen op woonhuizen, waar zij met enthousiasme moderne technologie, design en esthetiek combineren. Daarbij gaat steeds vaker aandacht uit naar de functionaliteit en het energierendement van het gebouw. 

In de Poolse stad Gorzów Wielkopolski, net over de Duitse grens treffen we dit project van architect Łukasza Lewandowskiego aan, hij was samen met zijn architectenbureau STRUKTURA verantwoordelijk voor het ontwerp van deze moderne woning. Het ontwerp, de gebruikte materialen en de interieurinrichting staan allen in het teken van functionaliteit en energiezuinigheid. 

Elegant en solide

We beginnen onze fotoserie met deze geometrische gevel. De compacte vorm van het gebouw stelt de woning instaat om te excelleren in energiezuinigheid. Minder energie is nodig om het gebouw te verwarmen en het warmteverlies naar buiten wordt zo veel mogelijk beperkt. 

Materialen

Niet alleen de vorm van het gebouw oogt modernistisch, ook de gebruikte materialen dragen bij aan deze uitstraling. De betonnen gevels zijn afgewerkt in wit- en grijstinten, het staal en hout is op een strakke, puristische wijze ingepast. Grote glazen vensters stellen de bewoners in staat om het huis te openen en voorzien de ruimtes van helderheid en lichtinval. 

Het interieur

De woning heeft een totale oppervlakte van 145 vierkante meter. Op de foto treffen we de open woonkamer met keuken en eethoek. Door de verschillende vertrekken zo min mogelijk van elkaar te scheiden maakt de woning optimaal gebruik van de warmte van de zon. Bij woningen met veel binnenmuren is het vaak zo dat de vertrekken op het zuiden warmer zijn dan die op het noorden. Deze warmte wordt in open ruimtes zoals deze gelijkmatig verdeeld. 

Zwevende traptreden

Een deel van de vertrekken bevindt zich op de eerste verdieping. Tegenover de keuken vinden we deze bijzondere trap die ons naar deze verdieping leidt. De treden van de trap zijn bevestigd aan de muur en lijken welhaast te zweven. 

Slaapkamer met bad

De slaapkamer des huize mag bijzonder origineel genoemd worden. Hier besloten de architecten om de badkamer en de slaapkamer met elkaar te verbinden. Een trend die al sinds langere tijd zichtbaar is, het geeft koppels de mogelijkheid om ook tijdens routinematige bezigheden tijd met elkaar door te brengen. Bovendien vormt het elegante bad, met zijn ronde vormen, een uniek decoratief element in de slaapkamer. Vanuit het bad heeft men tevens uitzicht op de prachtige omgeving. 

Tuin

We sluiten de fotoserie af met deze foto genomen vanuit de tuin. De tuinen rondom het huis laten zich net als de woning omschrijven als eenvoudig en minimaal. Deze groene zone is stilistisch perfect afgesteld op de vormen en contouren van de woning. De tuin is bovendien voorzien van een klein terras, hier kunnen de bewoners optimaal genieten van de buitenlucht.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!