7 slimme interieur tips voor een klein huis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

7 slimme interieur tips voor een klein huis

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Heijmans ONE:  Woonkamer door MoodBuilders,
Loading admin actions …

In grote steden als Amsterdam zijn we het meer dan gewend: in de hoogte bouwen en alleen spullen in huis plaatsen die ook echt een functie hebben, meerdere is zelfs gewenst! In een klein huis heb je nou eenmaal geen plek voor onnodige dingen. 

Ben jij in het bezit van een klein huis of ga je dit binnenkort betrekken? In dit Ideabook delen we 7 bruikbare interieur tips voor het inrichten van een klein huis. We willen je laten zien dat het absoluut niet nodig is om in te leveren op luxe, stijl en comfort, want ook een klein huis kan je groots doen lijken. Het gaat om het maken van de juiste keuzes, dit vergt misschien iets meer creativiteit maar het is zeker mogelijk! Met wat goede interieur inspiratie in de vorm van tips en mooie foto's  kom je bovendien al een heel eind, nietwaar? 

Kijk mee en laat je inspireren! 

Schuifdeuren

Wanneer je te maken hebt met een klein huis, wil je het liefst zo een ruimtelijk mogelijk effect. Maar misschien wil je aan de andere kant ook gescheiden leefruimtes creëren, zoals je dat in grotere woningen ook zou hebben. Het nadeel van een éénkamerwoning is namelijk dat het al gauw rommeligen kan ogen. Wanneer het plaatsen van muren geen optie is, dan is het kiezen voor schuifdeuren een goed alternatief. 

Op bovenstaande foto zien we een klein huis waarbij gekozen is voor verschuifbare panelen, in de vorm van glazen schuifdeuren. Deze deuren vormen, wanneer ze gesloten zijn, een transparante afscheiding tussen de woon- en de slaapkamer. Ook wat betreft je 'normale' deuren kun je voor deze optie kiezen. Wanneer je ze namelijk vervangt voor schuifdeuren bespaar je ook weer ruimte! 

Vloeren

 Woonkamer door homify,

Een goede tip om je kleine huis optisch groter te laten lijken, is het kiezen voor een gelijke vloer door de hele woning. Wanneer je namelijk kiest voor een andere vloer in iedere zone, ontstaan er verschillende vlakken waardoor je er eigenlijk voor zorgt dat het huis opgedeeld wordt in kleine, afzonderlijke ruimtes. Ga je echter voor een effen, gelijke vloer in je hele woning, dan geeft dit juist een ruimtelijke uitstraling. Vooral wanneer dit gepaard gaat met het juiste kleurgebruik pak je alle mogelijkheden om je huis zo groot mogelijk te laten lijken. Hierover lees je later in dit Ideabook meer. 

Wil je meer inspirerende foto's van Scandinavische inrichtingen als op deze foto zien? Bekijk dan zeker nog even deze foto's

Inbouwkasten

Heijmans ONE:  Woonkamer door MoodBuilders,
MoodBuilders

Heijmans ONE

MoodBuilders

Kasten kunnen een lastig element zijn wanneer je te maken hebt met weinig ruimte. Wanneer je echter kiest voor inbouwkasten wordt dit een heel ander verhaal! Inbouwkasten zijn namelijk ideaal om de beschikbare opbergruimte optimaal te benutten. Denk aan de ruimte tot aan het plafond, de loze ruimte onder trap of de onhandige ruimte onder een schuin dak. Door het plaatsen van op maat gemaakte kasten zal elke vierkante cm goed gebruikt worden. Op bovenstaande foto zien we dat de ruimte onder de trap gevuld is met een handige inbouwkast. Op deze manier kun je er toch weer heel veel spullen opbergen. 

Inbouwkasten zijn bijna overal verkrijgbaar, in z'n geheel of dan wel in losse elementen. Het is niet heel moeilijk om dit project zelf aan te pakken, maar het inschakelen van een expert is natuurlijk wel zo makkelijk.

Multifunctionele meubels

Wanneer je klein gaat wonen kun je op veel verschillende manieren ruimte besparen en creëren. Eén van de mogelijkheden is het investeren in (multi)functionele meubels. Elke centimeter telt! Gelukkig zijn er heel veel meubels verkrijgbaar die geschikt zijn voor kleine huizen. Denk bijvoorbeeld aan een slaapbank, een (eet)tafel met uitschuifbaar blad of een hocker met opbergruimte. Je zult je verbazen over de praktische en stijlvolle mogelijkheden! 

Op bovenstaande foto zien we een kleine studio die enorm praktisch is ingericht. Aan alle ruimtebesparende oplossingen is gedacht! Er is goed gebruik gemaakt van de hoogte en je vindt geen onnodige spullen. De bar met krukken doet dienst als eettafel maar tegelijkertijd ook als bureau. De fijne bank is in de avond om te toveren tot een heerlijk bed, enorm ruimtebesparend! De hal bevat een aantal inbouwkasten die het mogelijk maken om al je spullen uit het zicht op te bergen. Wij zijn fan! Wat vind jij van deze inrichting?

Optisch vergroten door gebruik van kleuren

Appartement aan Zee:  Woonkamer door Grego Design Studio,
Grego Design Studio

Appartement aan Zee

Grego Design Studio

Wanneer je kiest voor lichte kleuren, lijkt je woning al gauw een stuk groter dan wanneer je zou gaan voor donkere tinten. Dit geldt niet alleen voor de wanden en het plafond maar ook voor de vloeren en de meubels. Kleuren die het altijd goed doen zijn wit, crème, beige, lichtgrijs en andere naturel kleuren. Vind je het gebruik van enkel lichte kleuren saai? Dan kun je ook kiezen voor het toevoegen van een accentkleur. Onthoudt hierbij wel dat deze niet de overhand in je inrichting moet gaan hebben. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van je donkerste kleur je accentkleur te maken. Een leuke print of opvallende structuur in dezelfde kleurtint kan natuurlijk ook al een heel verschil maken. Leef je uit! 

Tot zover dit Ideabook vol nieuwe inspiratie voor het inrichten van een klein huis. Ben jij voldoende geïnspireerd? Of wil je juist nog wat voorbeelden zien? Bekijk dan zeker ook nog even dit Ideabook dat we onlangs publiceerden. 

Verschuifbare wanden

Niet helemaal voor de hand liggend, maar wel enorm handig mits je hier de mogelijkheden toe hebt: verschuifbare wanden. Op bovenstaande foto zien we wat hiermee precies bedoeld wordt. Wanneer je de mogelijkheid hebt tot het plaatsen en gebruiken van verschuifbare wanden dan raden we dit zeker aan! Het is op deze manier heel makkelijk om, in een open ruimte, de slaapkamer van woonkamer te scheiden. Dit geldt natuurlijk ook voor bijvoorbeeld de eetkamer en de keuken. Je kunt op ieder moment bepalen welke ruimtes je graag bij elkaar wilt betrekken en welke liever even niet. 

Het uitvoeren van dit project vergt wat creativiteit en het juiste inzicht, dus het inschakelen van een professional is geen gek idee. Je vind ze via enkele klikken hier bij homify. 

Heb jij nog meer ideeën voor het inrichten van een kleine woning? Deel het in de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!