6 ideeën om je wasmachine uit het zicht in je badkamer te plaatsen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

6 ideeën om je wasmachine uit het zicht in je badkamer te plaatsen

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
  door RAB ARREDO BAGNO,
Loading admin actions …

Het doen van de was is een belangrijk onderdeel in ieder huishouden. Niet alleen neemt deze taak wekelijks redelijk wat tijd in beslag, het neemt ook veel ruimte in beslag. Met name wanneer je was en/of droogcombinatie zich in een, vaak, kleine badkamer bevindt. Een droger, wasmachine en de bijbehorende attributen als de strijkplank, de wasmand en eventueel een waslijn hebben allemaal een plek nodig. De kans op een mooie, nette en stijlvolle badkamer kan hiermee dan al snel bekeken zijn. Maar wat kun je doen om een wasmachine zo mooi mogelijk weg te werken? 

In dit Ideabook delen we slimme en bruikbare tips om je wasmachine uit het zicht in je badkamer te plaatsen. Hopelijk kun je je badkamer op zo'n manier indelen dat je toch een stijlvolle, nette badkamer kunt creëren. 

Kijk nu eerst mee en laat je inspireren! 

Inbouw-opbergmogelijkheid

We beginnen dit Ideabook met een mooie badkamer waarbij gekozen is voor een inbouw-opbergmogelijkheid. Zoals je ziet kun je dit op een hele praktische manier realiseren, waarbij alle beschikbare ruimte optimaal benut wordt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de ruimte boven de wasmachine te gebruiken voor een handdoekradiator of extra opbergruimte in de vorm van planken. Een ander alternatief: sluit ook de ruimte boven de wasmachine af met mooie deuren of een gordijn, dan kun je andere bad- en doucheproducten netjes uit het zicht opbergen. 

Vind je het lastig om dit zelf te doen? Schakel dan de hulp in van een professional. Een expert kan je namelijk heel goed helpen bij het in kaart brengen van je wensen en behoeften. Ook de uitvoering van dit project zou je aan hun over kunnen laten! 

Wat vind jij van deze opbergmogelijkheid voor je wasmachine?

Maak gebruik van schuifdeuren

Een wasmachine of droger kun je prima afdekken door middel van slimme schuifdeuren. Schuifdeuren zijn ideaal voor gebruik in de badkamer omdat ze nauwelijks tot geen ruimte in beslag nemen. In de badkamer op bovenstaande foto is er gebruik gemaakt van deuren van getint glas, perfect passend binnen de stijl van de rest van de ruimte. Doordat het glas getint is wordt de transparantie iets beperkt waardoor je de was en droog combinatie niet zo duidelijk ziet. Bovendien kun je met een oplossing als deze de ruimte boven de wasmachine benutten voor het ophangen van gestoomde of gestreken kleding. Wij zijn helemaal fan van deze stijlvolle opbergmogelijkheid! 

Wil je liever geen semi-transparante deuren van glas? Je kunt ook kiezen voor hoogglans deuren in een effen kleur of een variant van hout. Schuifdeuren komen gelukkig in verschillende formaten, stijlen en kleuren dus er zal ongetwijfeld een variant bij zitten die goed tot zijn recht komt in jouw badkamer. 

Verberg de wasmachine achter gordijnen

Een wasmachine kun je op verschillende plekken in de badkamer plaatsen. Daardoor zijn de mogelijkheden van het wegwerken van een wasmachine ook eindeloos. Een handige en goedkope oplossing kan bijvoorbeeld zijn het gebruiken van een mooi gordijn. Op bovenstaande foto zien we een wastafel waarbij de opbergruimte eronder afgeschermd wordt met een opvallende gordijn. Deze vrolijke variant is slim opgehangen door middel van een roede maar je kunt er ook voor zorgen om zelfs deze netjes weg te werken. 

Op deze foto zie je een lage opbergmogelijkheid maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een hogere, verticale opbergmogelijkheid. Meer over de mogelijkheden van verticaal opbergen lees je verderop in dit Ideabook. 

Op maat gemaakte plank of enkele kast

Deze opbergmogelijkheid verschilt eigenlijk niet zo veel van het eerste voorbeeld in dit Ideabook. Hier zie je echter het voorbeeld waarbij gekozen is om de wasmachine enkele centimeters van de grond, in een op maat gemaakte kast te plaatsen. De wasmachine wordt weggewerkt door het gebruik van nette, afsluitende kastdeurtjes. Een op maat gemaakte plank of kast is altijd een goede oplossing, bekijk wel goed hoe deze op zo'n manier kan worden toegepast dat hij zo min mogelijk ruimte in beslag neemt. Maak hem bijvoorbeeld onderdeel van het wastafelmeubel. Natuurlijk kunnen de beste opties per badkamer verschillen. 

Verticale opbergmogelijkheden

Wanneer je te maken hebt met een badkamer met weinig ruimte, dan is het creëren van verticale opbergruimte een goede oplossing. Op bovenstaande foto zie je bijvoorbeeld dat er gekozen is van het boven elkaar plaatsen van de wasmachine en de droger. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar de hoogte wordt op deze manier prima benut! Je kunt er bovendien ook voor kiezen om deze constructie af te dekken met een mooie (schuif)deur of gordijn. Kies datgene wat het best past in de ruimte en de stijl van je badkamer. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om het geheel af te maken door het plaatsen van nog meer planken, zoals ook te zien is op de foto in dit voorbeeld. Zorg wel altijd dat de droger op de wasmachine wordt geplaatst, en niet andersom! Ook is een verbindingsstuk tussen beide apparaten een absolute must

Ben je op zoek maar meer gerichte tips en ideeën voor het optimaal inrichten van een kleine badkamer? We publiceerden onlangs dit Ideabook met inspiratie voor het inrichten en indelen van badkamers met weinig ruimte. 

Alternatieve oplossing: een kleinere wasmachine

Wanneer bovenstaande oplossingen met jouw type wasmachine, in jouw badkamer niet haalbaar zijn, dan kun je uiteindelijk ook nog kiezen voor een kleinere wasmachine. Wasmachines komen in verschillende formaten en modellen, en wie weet is een kleiner model dé oplossing voor jouw badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een smalle variant, een bovenlader. Misschien past deze juist op dat onhandige plekje in je badkamer, waardoor deze meteen ten volste gebruikt wordt. 

Tot zover dit Ideabook vol oplossingen voor het stijlvol plaatsen van een wasmachine in je badkamer. We hopen dat je je geïnspireerd voelt! Wil je graag nog wat meer badkamers zien? Scroll dan zeker ook nog even door deze foto's. Je kunt ze bovendien filteren op diverse stijlen zodat je snel uitkomt bij foto's die goed bij jouw persoonlijke smaak en stijl passen. 

Heb jij nog meer ideeën voor het wegwerken van je wasmachine in de badkamer? Laat het ons weten in de comments hieronder! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!