De trends voor 2016 op eenvoudige wijze toevoegen? Zo doe je het! | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De trends voor 2016 op eenvoudige wijze toevoegen? Zo doe je het!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Muebles Flores Torreblanca, Modern
Loading admin actions …

Elk jaar zijn er weer nieuwe trends. Je kunt ze natuurlijk niet allemaal toevoegen aan je interieur. Hoe kun je toch met wat simpele aanpassingen de laatste trends toevoegen aan je inrichting? Het weer wordt nu grauwer en kouder. Het is de tijd bij uitstek om de warmte binnen op te zoeken. Om even naar binnen te gaan om straks weer volop naar buiten te komen met nieuwe ideeën en initiatieven. Nu is de tijd om je alvast even te verdiepen in de nieuwe trends voor het komende jaar en die tips mee te nemen die je kunt gebruiken voor jouw woonkamer in het nieuwe jaar. Laat je in deze tijd alvast inspireren terwijl in je op de bank geniet van de warmte en gezelligheid in je knusse huis. Vandaag kijken we naar de laatste trends op het vlak van woonkamerinrichting. Ze combineren design met de huidige meest actuele trends en bieden de mogelijkheid om een persoonlijk en smaakvol interieur te creëren. Sommige van deze trends gaan een aantal jaar mee. De rest brengt brengt alleen nu inspiratie waarmee je de huidige woonkamer op simpele, speelse wijze kunt updaten door toevoeging van slechts een paar enkele, mooie accenten. Kijk mee naar de belangrijkste trends voor het komende jaar.

Uniek element

Eén van de laatste trends is het plaatsen van een uniek object om daarmee jouw persoonlijke stijl te benadrukken. Een voorbeeld hiervan is een boekenkast zoals hierboven afgebeeld. Uniek door zijn organische slakkenhuisvorm (wat ook weer een trend is van dit moment). Een boekenkast lijkt op zich niet zo’n heel vernieuwend en spectaculair idee. Maar wanneer je even verder kijkt naar de vele mogelijkheden die een boekenkast biedt, zeker wanneer je deze als afscheiding gebruikt of de unieke designs ziet, dan leidt dit wellicht tot andere inzichten. Zorg er in ieder geval voor dat de boekenkast een organisch en geïntegreerd onderdeel van de woonkamer wordt en hij hoeft ook niet tjokvol met boeken te staan. Gebruik alleen de meest bijzondere en mooie boeken of een paar andere mooie opvallende design items zoals een vaas of beeld om je boekenkast mee te vullen. Laat je ook inspireren door deze boekenkasten. Een boekenkast is natuurlijk een vrij grote verandering maar je kunt ook denken aan een nieuwe geometrische lamp of bijzettafel in een unieke vorm. 

Spelen met kleur

Scratch no more Moderne woonkamers van Scratch no More Modern
Scratch no More

Scratch no more

Scratch no More

De dagen van de woonkamer met alleen neutrale tinten zijn voorbij. De tijd is aangebroken om de woonkamer wat op te spicen met kleur. Bijvoorbeeld door een kleurrijke of retro print sofa die jouw persoonlijke stijl benadrukt en de ruimte verlevendigt. Wanneer je woonkamer een neutrale basis heeft dan kun je natuurlijk ook prima een aandachtspunt in je kamer creëren door middel van zo’n felgekleurde sofa. Denk aan een gebloemde zwart-wit sofa, een knalrode of een diep felblauwe. Zelfs feloranje is mogelijk en voegt een prachtige warme sfeer toe aan je leefruimte. Hier vind je meer voorbeelden van sofa's. Naast een sofa kun je natuurlijk ook spelen met kleur via kussens, accessoires, een meubelstuk dat je knalrood verft of een vlak op de muur. Op de bovenstaande foto zie je een neutraal interieur en kun je zien hoe alleen een sofa en een paar accessoires een prachtig warmoranje kleuraccent toevoegen aan deze ruimte. Zo simpel kan het dus. 

Natuur in huis

Tropische woonkamers van mysoul Tropisch

Deze woontrend die we al zagen in 2015, zet door in 2016. Niet alleen in kleuren en dessins maar ook in echte levende bloemen, natuurproducten, planten en terraria. Qua kleur kun je denken aan prachtige natuurtinten (groen, blauw, bruin) en daarmee afwisselen in de woonkamer. Bij groen kun je denken aan flessengroen of het diepe, warme groen dat je in het bos ziet (mos). Qua blauwtinten kies je juist voor een donkere kleur of een hele lichte kleur. In een natuurlijk interieur komen materialen als hout en glas ook mooi tot hun recht. Overweeg ook eens behang met een natuurlijke print. Je kunt de groentrend op simpele wijze toevoegen door een mooi terrarium te plaatsen of een aantal lage glazen of aardewerken witte potten gevuld met lichtgroene planten en mos. Denk ook aan oude gedroogde boomstammen, een plantschilderij of een grote plant.

De muur als persoonlijk accent

Garage Loft Eclectische woonkamers van BRICKS Studio Eclectisch
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Een wand met prachtige ingelijste foto’s of een mooi, uniek schilderij dat aansluit bij de stijl van de woonkamer maakt een huis persoonlijk, levendig, uitnodigend en gezellig. De woonkamer met neutrale basis krijgt daarmee die warme, artistieke en persoonlijke touch. Je kunt zo’n fotomuur op allerlei manieren inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld een onzichtbare steigerhouten balk plaatsen tegen de muur en erboven een rij mooie ingelijste zwart-wit foto’s plaatsen. Ook verschillende soorten lijsten zorgen voor een speels effect. Hierboven is nog een voorbeeld te zien van een fotowand die prachtig in harmonie is met het interieur. De losse grappige, verspreide opstelling van de foto’s en andere objecten vormt een leuk samenspel met de losse lederen sofa, accessoires en tafels. Ook de tinten van het interieur en de fotowand, taupe, bruin, beige zijn afgestemd en vormen een geheel met het interieur. Zo ontstaat er rust en balans.

En jawel: nog steeds de pastel

Niet weg te denken: de poedertinten. Deze trend kun je mooi uit laten komen door middel van stoffen woonaccessoires (kussens, plaids of een poef). Wil je wat meer accent verf dan een deur of muur in een pasteltint. Of koop een tweedehands kastje dat je in een poedertint verft. Deze woontrend is mooi te combineren met een neutrale basis zoals grijs of wit. Je ziet de pasteltinten ook in glaswerk. Prachtige glazen borden en flessen in zachte tinten. Ook hiermee kun je een mooi accent creëren in de woonkamer.

Geometrische vormen

Glooiende, flowing, cirkelende en ronde vormen vormen het nieuwe beeld in woondesign. Sommige meubels zijn zo mooi van vorm dat ze je niet meer loslaten zoals de hierboven afgebeelde stoelen. Een prachtige glooiende organische vorm waarbij het gebruik van hout als natuurlijk materiaal en de houtnerf die meeloopt met de glooiing dit prachtige design nog eens extra benadrukken. In de natuurtrend vinden we alle vormen van de natuur terug. Van slakkenhuis tot heuvelrug en ook veel ronde en ovalen vormen. Vaak zijn ze gemaakt van natuurlijke materialen maar we zien ook verrassende vernieuwende vormen gemaakt van bijvoorbeeld doorzichtig kunststof met verlichting aan de binnenkant. Of flowing design kunststof barbapapa-achtige loungestoelen in allerlei kleuren. In de woonwinkels zijn volop accessoires te vinden in deze stijl. Kies een mooie kunststof barbapapa lamp of flowing zitelement om een mooi accent toe te voegen aan je woonkamer in de stijl van 2016.

De tripod

Nieuw in meubelland is de tripod; je trouwe drievoeter. Sinds 2014 zien we deze grappige driepootvorm razendsnel aan populariteit toenemen in het interieur design. Denk daarbij aan futuristische lampen, kasten en tafels met allerlei varianten driepoten. Maar we komen ook geometrische vormen tegen zoals bijvoorbeeld honingraatstructuren van hout aan plafonds. Deze trend zet door naar volgend jaar en het kan dus geen kwaad om zo’n futuristische drievoeter toe te voegen aan je interieur. Zo'n driepoot hoeft niet veel aan ruimte in beslag te nemen. Maak een hoek vrij in de woonkamer of schuif een bijzettafel een klein beetje opzij en dan er ruimte genoeg om de drievoeter hier te plaatsen. Wanneer je meer ruimte hebt, kun je een grotere tripod plaatsen die dan zeker een blikvanger en uniek object in je woonkamer zal vormen. Ook in de tafels zien we meer driepoten. Veelal wordt gewerkt met een combinatie met hout, strak gelakt in wit, en grijs, aarde- en wittinten. Ook zo’n set driepoot bijzettafels kan natuurlijk een prachtig actueel accent toevoegen aan de woonkamer zodat deze weer helemaal 2016 is. Wil je nog meer weten over de trends voor 2016? Lees dan ook dit artikel.

Laat ons weten hoe jij jouw woonkamer hebt voorzien van de laatste trends!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!