Voor, Tijdens en Na: van oude schuur naar rustieke spa | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor, Tijdens en Na: van oude schuur naar rustieke spa

Johan van Dijk Johan van Dijk
Landelijke spa's van KREA Koncept Landelijk
Loading admin actions …

Als je het geluk hebt om een ruime woning te hebben op het platteland, dan kun je (met nog meer geluk!) misschien wel de beschikking hebben over een oude schuur. In dit geval was er een oude schuur aanwezig die niet meer in gebruik was en zich uitstekend leende voor een nieuwe functie. Maar voor dat zover was, moest er wel ontzettend veel gebeuren! Een oude schuur is namelijk omgetoverd in een rustieke spa! Benieuwd hoe dit in z’n werk gegaan is? We laten je het hele proces graag zien! Een schitterend project dat is uitgevoerd door de Franse interieurarchitecten van KREA KONCEPT.

Voor: een oude hooischuur

Een oude hooischuur zo maar ergens op het Franse platteland. Leuk om te zien, maar in deze situatie kun je het alleen maar als opslagruimte gebruiken. En eigenlijk is dat jammer, want dit karakteristieke bouwwerk kan heel veel mogelijkheden bieden. Een leuke som geld en een creatieve expert kunnen er voor zorgen dat er iets heel erg moois komt te staan!

Tijdens: een nieuw dak

Om de oude schuur goed te kunnen gebruiken, waren heel wat aanpassingen nodig. Zowel de fundering als het dak moesten stevig worden aangepakt. Een nieuwe vloer was nodig om een nieuwe inrichting mogelijk te maken en een nieuw dak was vooral nodig vanwege de isolatie. Als je namelijk naar de eerste foto kijkt, dan die je dat de dakpannen zonder ondergrond op het dak lagen. Reken maar dat zoiets niet heel erg energiezuinig is!

Tijdens: muren, ramen en deuren

Naast een dak en een fundament, mogen muren, ramen en deuren natuurlijk ook niet ontbreken. Je ziet hier dat, geheel in stijl met de schuur, compleet nieuwe muren worden opgebouwd. De schuifdeuren beloven dat er iets heel erg leuks gaat ontstaan. Maar de spa die er binnen moet komen, hoe wordt die opgebouwd?

Tijdens: houten opbouw

Bij een schuur als deze past een rustieke uitstraling het beste. Daarom is binnen ook gebruik gemaakt van een houten opbouw. Het begint er al veelbelovend uit te zien, de hoogste tijd om het eindresultaat te gaan bekijken.

Na: ruime whirlpool

Een ruime whirlpool is een van de mooie elementen die je in de nieuwe spa kunt vinden. En wat fijn is dat je hier heerlijk kunt genieten als het buiten hard regent. Wat een geweldige luxe! Vraag je gasten om hun zwemkleding mee te nemen, want het is natuurlijk heerlijk om van zo’n leuke plek als deze met meerdere mensen te genieten.

Na: bijzondere sfeer

Laten we het eerst even hebben over de sfeer die je hier binnen aantreft. Door spaanplaat te gebruiken ontstaat een hele stoere rustieke stijl. Het krijgt daardoor ook een modern tintje. En dat doet het dan weer erg leuk met de schitterende oude balken van de oorspronkelijke schuur. Verder zie je hier dat er een sauna te vinden is. Ook niet verkeerd! En minstens zo leuk is de houtkachel die de hele ruimte heerlijk kan verwarmen. Stel je toch eens voor dat je op een koude zondagmiddag jezelf hier helemaal in een luxe spa-behandeling kunt onderdompelen…

Na: genieten in de zomer

De binnenkant hebben we vanuit een winters perspectief bekeken, maar ook in de zomer kun je hier heerlijk genieten. Zet die schuifdeuren dan maar lekker open en geniet heerlijk op het terras van de zon voor je even in de whirlpool af gaat koelen. Wat een heerlijke luxe! En zie je ook hoe fraai de oude schuur er vanbuiten uit is komen te zien? Wat een leuk project!

Wil je meer weten over spa’s en alles wat daarbij komt kijken? Hier kun je dan nog veel meer informatie vinden!

Wat vind jij van het eindresultaat? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!