Stijlvol wonen in een eeuwenoud grachtenpand | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Stijlvol wonen in een eeuwenoud grachtenpand

Johan van Dijk Johan van Dijk
Twee onder een eigen kap Eclectische badkamers van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Loading admin actions …

Heb je er stiekem altijd al van gedroomd om in een eeuwenoud grachtenpand te wonen? Dan hebben we nu een project voor je waar je het water waarschijnlijk van in de mond gaat lopen! Deze twee schitterende panden uit 1588 in hartje Amsterdam zijn namelijk na vele verschillende bestemmingen, opnieuw ingericht als woonhuis. De experts van Architectenbureau Vroom hebben er iets fantastisch van gemaakt. De buitenkant weerspiegelt de monumentale waarde terwijl je binnen stijlvol kunt wonen, uiteraard met respect voor de zeer hoge leeftijd van het bouwwerk.

Overzicht

Herengracht + Bergstraat Klassieke huizen van Architectenbureau Vroom Klassiek
Architectenbureau Vroom

Herengracht + Bergstraat

Architectenbureau Vroom

Tijdens een wandeling langs de Amsterdamse grachten zie je heel veel van deze panden voorbij komen. Dit geheel is weer helemaal in opperbeste staat gebracht. Het dak kan er weer jaren tegenaan, de ramen en kozijnen zijn opgelapt en ook aan het metselwerk is heel veel aandacht besteed. Maar de buitenkant van dit soort huizen kennen we wel, we zijn vooral erg benieuwd naar het interieur.

Souterrain

Herengracht souterrain Eclectische mediakamers van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Herengracht souterrain

Architectenbureau Vroom

De meeste Amsterdamse grachtenpanden zijn hun leven begonnen als pakhuis. Een kenmerk van een pakhuis is dat er veel (lage) verdiepingen te vinden zijn. De kelderruimte bleef daarbij ook nooit onbenut. In dit geval heeft het souterrain een schitterende herbestemming gekregen als leuke eetkamer. Erg sfeervol is daarbij de houtkachel. En de grote tafel maakt het als vergaderruimte ook heel erg geschikt.

Oud en nieuw

Herengracht bel étage Eclectische woonkamers van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Herengracht bel étage

Architectenbureau Vroom

In deze woonkamer zie je hoe schitterend oud en nieuw bij elkaar zijn gekomen. Een frisse rustieke inrichting past daar uitstekend bij. De houten schroten in het midden geven een leuk eigentijds tintje aan het geheel. Maar wat is eigenlijk de functie van deze houten constructie?

Verborgen trappenhuis!

Herengracht bel étage Eclectische woonkamers van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Herengracht bel étage

Architectenbureau Vroom

De schroten blijken eigenlijk deuren te zijn! En direct daarachter vind je een verborgen trappenhuis. Het was misschien ook mooi geweest om dit open in het zicht te hebben, maar dat paste niet bij het vele werk dat is gedaan om dit oude bouwwerk energiezuinig te maken. Door deuren te plaatsen heb je namelijk veel minder last van tocht en dat kan in zo’n groot huis heel wat schelen op de energierekening.

Inspirerende keuken

Herengracht bel-étage Eclectische keukens van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Herengracht bel-étage

Architectenbureau Vroom

De keuken laat ook weer de nodige inspiratie zien. Een geheel dat als perfect voorbeeld kan dienen van een eclectische keuken! De oude balken doen het heel erg goed met het relatief moderne aanrecht. Het kookeiland is daar als supermodern element nog eens extra aan toegevoegd. Een blik in de keuken wordt daarmee bijna een kleine tijdreis door verschillende stijlen.

Zolder

Herengracht slapen en baden Eclectische badkamers van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Herengracht slapen en baden

Architectenbureau Vroom

De zolder van een grachtenpand is, mits goed geïsoleerd, ook ideaal om iets leuks van te maken. Een slaapkamer met eigen badkamer bijvoorbeeld! Heerlijk slapen en badderen onder de oude balken in een sfeer die al even eclectisch is als de keuken. Wederom een fantastisch resultaat.

Kleine spa

Bergstraat - souterrain Eclectische spa's van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Bergstraat – souterrain

Architectenbureau Vroom

Een kelder die onder het hele pand doorloopt, biedt qua inrichting ook heel veel mogelijkheden. Deze kleine spa is daar ook weer een prachtig voorbeeld van. Lekker ontspannen in de sauna, languit in bad of juist genieten van een heerlijke douche… Die keuzes heb je als je de gelukkige bewoner van dit huis bent.

Sfeervol in het donker

Hoek Herengracht en Bergstraat Eclectische huizen van Architectenbureau Vroom Eclectisch
Architectenbureau Vroom

Hoek Herengracht en Bergstraat

Architectenbureau Vroom

We hebben ons natuurlijk voornamelijk op het prachtige interieur gefocust, maar we willen sfeervol in het donker vanaf de gracht eindigen. Wat een plaatje is het en wat is het toch mooi om te zien dat dit pand weer jarenlang als sfeervol woonhuis er tegenaan kan. En niet alleen in Amsterdam kun je zulke huizen vinden, in elke oude Nederlandse stad zijn deze opknapprojecten wel te vinden. 

Voor meer sfeervolle grachtenpanden kun je gerust nog even langer op homify rond blijven kijken. Sla dit prachtige huis dan ook zeker niet over!

Ben je net zo verrast door dit project als wij? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!