Met deze 10 tips bespaar je geld als je de keuken gaat verbouwen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Met deze 10 tips bespaar je geld als je de keuken gaat verbouwen!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Bowers Way van Bradley Van Der Straeten Architects
Loading admin actions …

Natuurlijk, iedereen verdient de keuken van zijn of haar dromen. Maar als je niet uitkijkt, kost het project ineens een hoop geld. En dat hoeft niet. Bij deze dus een paar zeer belangrijke tips om de kosten te drukken. De belangrijkste kernzaken waar je op moet letten: keukenkastjes, werkblad en verlichting.

Speur naar koopjes

Ook bij verlichting geldt dat het een hele hoop kan schelen om wat marktonderzoek te doen. Prijzen kunnen nog al eens verschillen. Dus heb je een mooie designlamp gezien, kun je misschien ergens anders een goedkopere replica op de kop tikken.

Aantal keukenkastjes

English Developments Klassieke keukens van Kitchen Living Klassiek
Kitchen Living

English Developments

Kitchen Living

Het klinkt heel logisch, en dat is het ook. Hoe meer keukenkastjes je wil, hoe duurder het is. Denk dus goed na hoeveel je er echt nodig hebt en of je misschien op een andere manier bergruimte kan creëren.

Hou het simpel

Modern Handleless White Gloss & Dark Elm Kitchen Door With White Quartz Worktop Moderne keukens van Meridien Interiors Ltd Modern
Meridien Interiors Ltd

Modern Handleless White Gloss & Dark Elm Kitchen Door With White Quartz Worktop

Meridien Interiors Ltd

Aanpassingen en decoratieve toevoegingen aan de keukenkastjes kunnen ook zorgen voor extra kosten. Houden zo simpel, en daarmee goedkoop, mogelijk.

Let op kwaliteit

Kwaliteit is een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van een keuken. Natuurlijk is uiterlijke schoonheid ook van belang, maar kijk ook hoe het gemaakt is. Kwaliteit gaat het langste mee en is daarmee op de lange termijn uiteindelijk het goedkoopst.

Functionaliteit

Keukenkastjes moeten uiteraard ook functioneel zijn. Denk dus goed na wat je precies wil en waar ze aan moeten voldoen. Als je later weer dingen moet aanpassen, kost het ook weer extra geld.

Werkblad: materiaal

Clapham, SW4 Moderne keukens van Build Team Modern
Build Team

Clapham, SW4

Build Team

Het aanrechtblad is ook een wezenlijk onderdeel van de kostenpost in de keuken. En dus is het goed om ook hier goed over na te denken. Tegenwoordig zijn er verschillende materialen op de markt die goede prestaties leveren tegen een betaalbare prijs.

Stijlen

Zoals gezegd, bestaan er talloze verschillende materialen waaruit je kan kiezen voor je aanrechtblad. Wat zijn je eisen, en wat past goed bij de rest van je keuken? En kijk goed, de prijzen kunnen nogal fluctueren.

Doe onderzoek

Kijk bij het kiezen van je aanrechtblad bij meerdere aanbieders. Soms is er misschien een aanbieding, of is het ergens anders simpelweg goedkoper. Een beetje onderzoek kan je een hoop geld besparen.

Verlichting: aantal

Uiteraard is verlichting ook een belangrijk onderdeel van een mooie keuken. Maar denk ook hier goed na wat je precies nodig hebt en waar. Probeer het aantal lampen te minimaliseren, dat scheelt simpelweg in de kosten.

Lange termijn

Contemporary Kitchen in Huddersfield at Bradley Moderne keukens van Twenty 5 Design Modern
Twenty 5 Design

Contemporary Kitchen in Huddersfield at Bradley

Twenty 5 Design

We hebben het nu steeds over de korte termijn gehad. Maar op de lange termijn kun je ook besparen, zeker bij de verlichting. Denk bijvoorbeeld eens een LED lampen. Die zijn in de aanschaf wat duurder maar zullen op de lange termijn zeker geld besparen. Er zijn ook nog eens goed voor het milieu.

Meer fraaie keukens kan je hier bekijken. Deze professionals weten alles over keukens. En in dit Ideabook krijg je nog meer hulp voor het kiezen van je keuken.

Aan welke van deze 10 tips heb jij het meeste gehad? Deel je ervaringen in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!