Schilderkunst uit de lage landen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schilderkunst uit de lage landen

Stoa. Stoa.
Das ZEITmagazine design issue van Pieter Van Eenoge
Loading admin actions …

De Nederlandse kunst behoort van oudsher tot de mooiste en beroemdste van de wereld, dat is natuurlijk een kwestie van smaak en een milde vorm chauvinisme, maar wat is daar op tegen? Vandaag laten we je het mooie werk van een aantal Nederlandse en Vlaamse kunstenaars zien, dat een verrijking van je interieur kan zijn. Het is kunst met een verhaal, innovatief en zeer kleurrijk. We presenteren je werken in verschillende stijlen, en steeds van een hoog niveau. Kijk met ons mee naar het werk van Kathalijne Hes, Grothausen BNI, Remco Vermaat en Pieter van Eenoge!

De uil

Direkteur 140x190cm van Kathalijne Hes Landelijk
Kathalijne Hes

Direkteur 140x190cm

Kathalijne Hes

Via vorm tot schoonheid is een beginsel in het werk van Kathalijne Hes. Het dier naar keuze is de uil, een wezen met een mysterieuze en mythische uitstraling. De vaste helper van de Griekse godin Athene. Evenals de schilder is de uil een echte kijker, een wezen van de nacht. Met zijn scherpe blik kijkt het dier onderzoekend door het weefsel van de werkelijkheid, opzoek naar de wijsheid van de waarheid en de schoonheid. Dit olieverfschilderijen staat in een Oudhollandse traditie en is door zijn hedendaagse toets een perfecte aanvulling op een modern interieur. Het zijn werken die de ziel van het dier laten zien, wellicht worden hierin een reflectie van ons 'zelf' gewaar.

Waterval

Waterval form. 1200 x 900 mm linnen : modern  door Grothausen BNI , Modern
Grothausen BNI

Waterval form. 1200 x 900 mm linnen

Grothausen BNI

Dit werk heeft een primitieve oerkracht. We zien een waterval vallen in een millennia oude grot. Dit monotype is gemaakt door Axel M.J. Grothausen die na zijn studie aan de Rietveld Academie als architect aan de slag ging. Nu vraag je je misschien af wat een monotype is? Dat is een kunstwerk op basis van een druktechniek waarbij slechts één afdruk gemaakt kan worden. Het procedé is eenvoudig: op een plaat wordt met inkt of verf een afbeelding gemaakt, de natte inkt wordt op het papier gedrukt. Zo ontstaat een unieke afbeelding, want een tweede afdruk kan niet gemaakt worden. De fascinatie van Grothausen voor beweging en verandering komt duidelijk in zijn werk tot uitdrukking. Deze schitterende waterval is eenvoudig weergeven, maar is zeer sprekend; een weergaven van alle tijden. Het water is gevangen in een tijdloos moment.

Mix

Rush Hour: modern  door Remco Vermaat, Modern
Remco Vermaat

Rush Hour

Remco Vermaat

Het werk van de Amersfoortse kunstenaar Remco Vermaat houdt het midden tussen een foto (collage) en een schilderij. Door hun ongekende zeggingskracht hebben ze een geweldige artistieke invloed in je interieur. In zijn werk worden vaak meerdere perspectieven gebruikt, waardoor ze vragen oproepen. Ook lijken heden en verleden samen te vloeien, waarbij het idee van de eeuwigheid uitgebeeld lijkt te worden. Het cruciale verschil tussen de schilderkunst en fotografie, waarbij de eerste de werkelijkheid kan kneden en de tweede enkel analoog registreert, lijkt met de komst van de digitale manipulatiemogelijkheden (software) weggevallen, daarbij moet worden opgemerkt dat fotomanipulatie vanaf het eerste begin een factor van belang was, hoewel deze beperkt werd door de wetten van de analoge fotografie.

Cartoon

Das ZEITmagazine design issue van Pieter Van Eenoge
Pieter Van Eenoge

Das ZEITmagazine design issue

Pieter Van Eenoge

We sluiten deze serie werken af met het werk van een Vlaamse schilder, namelijk Pieter van Eenoge. Het cartooneske in het werk van Pieter van Eenoge is opvallend en aantrekkelijk. We worden meegenomen in een bijzondere wereld, waar droom en werkelijkheid, verschillende momenten, tijdslijnen en acties door elkaar heen lijken te lopen. Zijn werk heeft een sterk eigen karakter, is gevarieerd en toch erg herkenbaar. Deze werken passen echt bij een strak interieur, waarin het kleurrijke werk van deze Vlaamse schilder een mooie toevoeging is. 

Tot zover deze prachtige schilderijen voor thuis. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Bijzondere ideeën voor je wastafels vind je hier!

Gespecialiseerde vakmensen en gepassioneerde professionals vind je hier!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!