Schitterende DIY-meubels gemaakt van oude boeken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende DIY-meubels gemaakt van oude boeken

Stoa. Stoa.
BOOKED by Jacqueline le Bleu Moderne woonkamers van BOOKED by Jacqueline le Bleu Modern
Loading admin actions …

Booked by Jacqueline le Bleu staat voor custom made tafels en stoelen. Diverse projecten zagen onder dit vaandel al het levenslicht, zoals een tafel voor de schrijverssuitevan het Kameha Grand Zürich. De boeken van Zwitserse schrijvers als Max Frisch dienen als materiaal waaruit deze sprekende werken vervaardigd zijn. Vandaag gaan we een aantal prachtige voorbeelden aan je laten die je interieur direct een bijzondere conceptuele lading geven. Dit meubilair heeft die onbetwiste DIY-stijl die tegenwoordig zo geliefd is, met een vibe van nu! Kijk met ons mee en laat doe de nodige inspiratie op!

Een eiland van kleur

Side-table voor de Schrijvers Suite van het Kameha Grand Zürich (ontwerp Marcel Wanders) Moderne woonkamers van BOOKED by Jacqueline le Bleu Modern
BOOKED  by Jacqueline le Bleu

Side-table voor de Schrijvers Suite van het Kameha Grand Zürich (ontwerp Marcel Wanders)

BOOKED by Jacqueline le Bleu

Deze tafel past precies bij dit moderne interieur, juist omdat hij afwijkt van het ingetogen grijze schema. Zo'n interieur vraagt natuurlijk om een heerlijke color boost! De verschillende kleurrijke vlakken, de kaften van oude boeken, worden prachtige opgenomen in deze woonkamer. De kleuren steken mooi af bij de grijstinten en het wit, maar zonder uit de toon te vallen. De tafel zet gewoon aan tot lezen, de industriële lamp naast de bank schenkt je het licht daarvoor. Deze foto is eigendom van Kameha Grand Zürich en we zijn blijf dat hij beschikbaar gesteld is, want zo kun je echt goed zien hoe veelzijdig deze kleurrijke tafel is!

Nieuw leven

Het meubilair is eigenlijk een ode aan het afgedankte boek, veel mensen stappen over op de elektronische variant, althans zo wordt het dan gepresenteerd. Liefhebbers denken er natuurlijk geheel anders over, een boek is pas een boek als je het fysiek vast kunt houden! Een mening waar wat voor te zeggen valt. De leeservaring is in ieder geval compleet anders. Jacqueline le Bleu maakt echt iets bijzonders van haar meubels, want ze verwerkt daarin de prachtige vintage linnen hardcovers. Zelfs het leeslint krijgt een functie in de nieuwe tafel, gewoon prachtig! We noemen dit artistieke procedé ook wel upcycling, waarbij oude objecten een nieuw leven krijgen in een nieuwe context, in dit geval is dat dus een tafel! Bij recycling zou het boek tot ruwe grondstof worden vermalen. Een groot verschil dus.

Rietveld

Een belangrijke ontwerper was Gerrit Rietveld, van wie de bekende stoel wereld beroemd geworden is. Deze meubels zijn een hedendaags eerbetoon aan Rietveld en zijn ontwerp. De vrolijke kleuren van de stoel maken dat je direct een opgewekt interieur kun inrichting. De boeken zijn hier bewerkt, niet als geheel gebruikt en vormen een nieuwe structuur. De eenvoud van de vormgeving maakt de meubels geschikt voor vrijwel ieder interieur.

Vierkant

Veel kleuren, een flinke dosis vrolijkheid en een goede sfeer in huis, dat is wat je krijgt als je deze prachtige tafel thuis neerzet. Deze handgemaakte tafel bestaat uit vintage book covers en hoogwaardig multiplex. Het meubels stuk is demontabel, dus handig om mee te nemen en voorzien van een beschermende coating. Dit meubelstuk is de juiste kompaan om in de buurt te hebben als je een boek of krant aan het lezen bent. Je kunt een massaal geproduceerde tafel in huis zetten, dat is best aardig maar niet erg origineel, met deze tafel weet je zeker dat je een uniek designmeubel in huis haalt. Booked gaat alleen voor topkwaliteit!

Samenvatting

Studio BOOKED by Jacqueline le Bleu Moderne studeerkamer van BOOKED by Jacqueline le Bleu Modern
BOOKED  by Jacqueline le Bleu

Studio BOOKED by Jacqueline le Bleu

BOOKED by Jacqueline le Bleu

We bevinden ons in een prachtige lichte ruimte, vol van daglicht en een opgewekte sfeer. We zien nog één keer alle meubels van Booked naast elkaar staan. Zo heb je een goed overzicht van de diverse beschikbare meubels. Ze zijn allemaal verschillend, maar toch komen ze samen in de geheel eigen, herkenbare stijl van Booked. DIY-design was nog nooit zo kleurrijk!

Tot zover deze prachtige ontwerpen van Booked. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je kleedkamer? Kijk dan hier voor inspiratie!

Een design gietvloer is voor makkelijk en mooi. Kijk hier voor schitterende voorbeelden!

DIY is een begrip in meubelland. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!