Feng Shui tips voor de slaapkamer die je leven zullen veranderen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Feng Shui tips voor de slaapkamer die je leven zullen veranderen!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Minimalistische slaapkamers van Construccions i Reformes Miquel Munar SL Minimalistisch
Loading admin actions …

Feng Shui is een oosterse leer waarbij je via wat simpele richtlijnen prachtige rustige serene ruimtes in je huis kunt creëren. En waar is dat nou belangrijker dan in de slaapkamer? De term feng shui betekent letterlijk wind en water en verwijst naar de subtiele kunst van plaatsing van meubels en inrichting van een ruimte. Want ja, inderdaad, de lay-out van een ruimte, de keuze van de kleuren, materialen, decoratie, hebben een aanzienlijke invloed op hoe we deze ervaren en ook op onze stemmingen en state of mind! Interieurontwerpers passen de feng shui principes daarom ook vaak toe. Dus lees vandaag mee hoe je met enkele eenvoudige aanpassingen je slaapkamer in een harmonieuze ruimte kunt transformeren die geheel in het teken staat van privacy en rust. Het doel is om een gastvrije evenwichtige en aangename omgeving neer te zetten met een paar eenvoudige trucjes. Mis ze niet!

E​en aantal richtlijnen voor een Feng Shui bed

Het bed is een cruciaal element voor een succesvolle Feng Shui slaapkamer want dit is het middelpunt van de kamer en moet aan een aantal richtlijnen voldoen. Belangrijk is om het bed zo ver mogelijk van de deur van de deur te plaatsen zonder directe uitlijning. De beste plek is over het algemeen de diagonale hoek tegenover de ingang. Zo kun je de ingang van de kamer zien en dit zorgt voor een gevoel van veiligheid en bevordert zo een goede nachtrust. Het hoofdeinde van het bed plaats je bij voorkeur tegen de muur zonder ramen met uitzicht. Een stevig hoofdeinde van hout is ook een voordeel om een gevoel van bescherming en veiligheid te creëren. Het bed moet gemakkelijk bereikbaar zijn vanaf beide kanten. Zorg ervoor dat het bed voldoende hoog is en niet direct op de grond is geplaatst.

​Een keuze voor rustgevende kleuren

Om ontspanning en rust verbeteren, zijn de aanbevolen kleuren voor een Feng Shui slaapkamer zacht, natuurlijk en ontspannend. Pastelkleuren zorgen voor die rustige en serene sfeer. Maar ook blauw, roze, groen en bleek violet worden bijzonder aanbevolen. Warme organische tinten zoals beige, bruin, zand en saffraan kleuren brengen een geruststellende sfeer en een gevoel van bescherming en stabiliteit. Zachte metaal kleuren zoals grijs en wit zorgen voor duidelijkheid en lichtheid.

​Warme kleuren werken ontspannend

De Feng Shui slaapkamer is niet alleen maar een slaapplek om te rusten, maar ook een plek gewijd aan sensualiteit en intimiteit. Warme en sensuele kleuren zoals warm rood, diep paars, roze, oranje of fel geel zijn perfecte keuzes om de zintuigen te prikkelen. Een succesvolle kleurbalans is een subtiel huwelijk tussen kleurtonen; ontspannend en geruststellend.

​Maximaliseren van natuurlijk licht

Wanneer de slaapkamer ramen heeft, plaats daar dan bij voorkeur mooie lichte doorschijnende gordijnen voor een zachte verlichting en om verspreiding van energie te voorkomen. Natuurlijk licht heeft de voorkeur, omdat dit zorgt voor een goed humeur en minder agressief is dan kunstlicht. 

​Kies voor zachte sfeerverlichting

In de avond ontkom je er natuurlijk niet aan om kunstlicht te gebruiken. Voor Feng Shui slaapkamer die in balans is, kun je het beste kiezen voor zachte en dimbare verlichting met het meest natuurlijke effect. Verschillende soorten verlichting zijn een goed idee om de sfeer te kunnen variëren. Kaarsen, lantaarns of andere zachte verlichting maken het mogelijk om een meer natuurlijk licht te creëren met behoud van een sfeer van ontspanning en sensualiteit. Deze designlamp is een goed voorbeeld van de ideale lamp voor een slaapkamer volgens de Feng Shui principes, met zachtoranje licht dat het effect van een zonsondergang nabootst.

En een paar kaarsen…

Kaarsen worden gebruikt om de slaapkamer en de lucht te zuiveren en dragen zo bij aan een harmonieuze sfeer in de slaapkamer. Geurende kaarsen bieden de mogelijkheid om een gastvrije en comfortabele sfeer neer te zetten. Zorg wel voor natuurlijke geuren! Kaarsen vormen ook een zachte sfeerverlichting met natuurlijk licht en zorgen voor een intieme sfeer.

​Een heldere en lichte ruimte

Een Feng Shui slaapkamer moet zo zuiver mogelijk zijn en zonder rommel. Alles wat niet thuishoort in de slaapkamer moet worden verwijderd om de intieme en ontspannen sfeer te behouden. Wanneer je slaapkamer tevens werkruimte is, kies dan voor een secretaire of bureau dat je kunt opklappen zodat dit uit het zicht is wanneer je niet werkt om zo de ontspanning te bevorderen. De slaapkamer moet niet worden gebruikt als opslagruimte en besluit je om er wel een kast  plaats je er wel een kast dan is het beter om te kiezen voor een geïntegreerde en discrete opslagruimte met deuren. De ruimte moet netjes en schoon zijn zonder stof anders blijft er negatieve energie aanwezig in de slaapkamer. 

​Een luchtige slaapkamer

De kwaliteit van lucht in de ruimte wordt beschouwd als zeer belangrijk voor een slaapkamer met een goede Feng Shui. Het is belangrijk om de kamer regelmatig te ventileren en te voorzien van verse zuurstof. Een essentiële olie verdamper, wierook of geurkaarsen kunnen bijdragen aan het creëren van een aangename frisse geur in de ruimte wat ook zeer belangrijk is voor een goede nachtrust.

​Een goede kwaliteit beddengoed

Feng Shui richt zich op de totale harmonie van ons wezen en dus is het belangrijk om geen van onze zintuigen te verwaarlozen: ook de aanraking moeten worden ingevuld! De kleuren die we kiezen voor onze slaapkamer zijn van grote invloed, maar de materialen zijn net zo belangrijk. Mooi textiel met aangename texturen zorgt voor een goede nachtrust en voegt sensualiteit toe aan het oppervlak. 

Berg je spullen op uit het zicht

Alle visuele rommel wordt als negatief beschouwd volgens de Feng Shui principes. Het is beter om te kiezen voor opslag units met deuren en indien mogelijk geïntegreerd om zo te zorgen voor een zo minimalistisch mogelijke inrichting. Objecten voorzien van scherpe randen en hoeken worden als negatief en agressief beschouwd en daarom kunnen we deze beter in onze kasten opbergen!

​Vermijd negatieve energieën

De principes van Feng Shui zijn gericht op een balans tussen Yin en Yang energie en daarom is het belangrijk om sommige elementen te vermijden in de slaapkamer voor een maximale harmonie. Beeldschermen en elektronische apparatuur moeten zoveel mogelijk worden vermeden omdat deze activiteit oproepen en de goede nachtrust negatief beïnvloeden. Kan dit niet worden vermeden, plaats ze dan zo ver mogelijk van het bed. Plaats liever ook geen groene planten omdat deze worden gezien als te aantrekkelijk voor de Yang energie die nodig is in de nacht om te ontspannen. Plaats ook liever geen kunstmatige verlichting boven het bed. Spiegels moeten ook worden vermeden omdat ze schadelijk worden geacht voor een goede nachtrust. Laten we niet vergeten dat een slaapkamer die 100 procent Feng Shui is niet bestaat, maar het is wel mogelijk om wat aanpassingen te maken en de lay-out te optimaliseren en de ruimte harmonieuzer te maken. Zelfs enkele Feng Shui tips die je toepast zullen al verschil maken! Wij raden je ook aan ons artikel te lezen met 10 Feng Shui tips die je leven veranderen.

We voelen ons direct Zen!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!