Waarom een wit plafond een grote fout is... | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Waarom een wit plafond een grote fout is…

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Deseo - Helix Terra Moderne keukens van Deseo Modern
Loading admin actions …

Moet je je plafond altijd wit verven? Nee hoor, zeggen wij dan! De nieuwe trend is om creatief te worden met je plafond en deze te voorzien van een fraaie kleur, houtstructuren of mooie sfeerverlichting. Want wees eens eerlijk: we zien overal witte plafonds; in huizen, winkels en bedrijven en denken er verder niet echt bij na, of wel? Maar natuurlijk staan er, zoals bij alle dingen in het leven, andere mogelijkheden tot je beschikking en soms zelf betere. Maar laten we niet gelijk alle witte plafonds afdoen als saai. De waarheid is dat er vele goede redenen zijn waarom plafonds wit zijn. Het is is schoon, helder, luchtig, licht en een goede manier om een ruimte groter te laten lijken. Maar ze zijn ook net als een onbeschilderd doek, oftewel de perfecte plek voor wat extra kleur of patronen passend bij je inrichting en decoratie. Wanneer je besluit om je plafond in een kleur te schilderen moet je wel wat meer aandacht besteden aan de andere keuzes die je maakt qua decoratie van de ruimte… .

1. Luxueus donker

Deseo - Helix Terra Moderne keukens van Deseo Modern
Deseo

Deseo – Helix Terra

Deseo

Een donker en gedurfd plafond kan ofwel intimiderend zijn ofwel luxueus. Wanneer je kiest voor het laatste dan is het belangrijk dat de kleurstelling en inrichting van de totale ruimte een geheel vormt met het plafond. Wanneer je bijvoorbeeld een donkergrijze tint gebruikt op het plafond, kies dan ook voor een behang met een donkergrijs accent. Een andere suggestie zou kunnen zijn om het plafond te combineren met licht getinte meubels met zwarte metalen details of zwarte randen. Het voegt een niveau van luxe toe vanwege de dynamische verbinding tussen de kleine donkere details die op ooghoogte spelen met het donkere plafond erboven. homify tip: Kies voor randen en afdekplaten bij je lampen die matchen met je plafond anders vormen ze een typisch wit pijnpunt op je plafond.

2. Een patroon van hout

Curved beamed ceiling Klassieke gangen, hallen & trappenhuizen van Arttus Klassiek
Arttus

Curved beamed ceiling

Arttus

Wanneer de ruimte groter is en je veel donkere hout-accenten in je interieur hebt met licht getinte stoffen dan zou een houten plafond met fraai pleisterwerk voor de perfecte touch kunnen zorgen. Maar voeg dan wel wat visuele details toe door ze in een patroon te plaatsen zoals vierkanten, rechthoeken of rechte balken.. ze creëren allemaal die prachtige rustieke sfeer.

​3. Paint it black

Niemand zal verrast zijn wanneer je het spannend vindt om een pikzwarte kleur op je plafond te plaatsen maar het is niet altijd zo moedig als je denkt. Wanneer je dit doet in combinatie met het juiste meubilair en decoratie in lichte tinten dan kan dat zwarte plafond gemakkelijk wegvallen en trekken je muren de meeste aandacht.

4. Het matchen van je plafond met je muur

Het matchen van je plafond met de kleur op je muur is een geweldig idee wanneer je een kleinere ruimte hebt die je graag wat wilt laten opleven. Daarbij vormen een wit of lichtgekleurd plafond en bijpassende muur een perfecte achtergrond voor wat fraaie kunstobjecten. Bekijk onze uitgebreide lijst met professionals (inclusief interieur designers, architecten, hoveniers en lichtexperts) om je te helpen om het huis van je dromen in te richten.

5. Je plafond verven als een professional – 1

Stap 1 Nadat je alle meubels en decoratie hebt verwijderd, schilder je eerst een 7-10 cm brede streep langs de randen met een verfroller. Vervaag het overlappende deel door dit lichtjes aan te tippen met de kwast over de oude laag.

6. Je plafond verven als een professional – 2

Plaats een roller met verf in de hoek van de ruimte en rol in een richting naar de andere kant van de kamer in parallelle lijnen. Roller niet direct boven je hoofd,maar roller in plaats daarvan naar jezelf toe.

7. Je plafond verven als een professional – 3

Moderne kinderkamers van homify Modern

Werk snel en continu door totdat het hele oppervlak bedekt is. Roller niet in een W of V patroon op het plafond. Laat de eerste laag volledig drogen voordat je bepaalt of een tweede laag nodig is. Wanneer een tweede laag gewenst is, plaats de extra verf allemaal in één richting, averechts op de eerste laag terwijl je snel en continu doorwerkt totdat het hele oppervlak bedekt is. Nu weet je wat je met je plafond kunt doen maar wat dacht je van je muren? In 11 unieke muren die je huis compleet veranderen geven we je wat creatieve ideeën.

De kleur van je accentmuur laten doorlopen op je plafond.. Stijlvol!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!