Top 5: Ramen zemen vervelend? Niet met deze tips! | homify

Top 5: Ramen zemen vervelend? Niet met deze tips!

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Münchner home staging Agentur GESCHKA Klassieke woonkamers
Loading admin actions …

Ook deze zondagmorgen presenteren we je de vijf toppers van afgelopen week. Mocht je er een paar gemist hebben, ga er dan lekker voor zitten en neem ze op je gemak door. 

Lees bijvoorbeeld ons populairste artikel over hoe je glas zo goed mogelijk schoonmaakt, en check meteen of jij nog iets kan veranderen aan je schoonmaakmethodes. De overige artikelen zijn ook zeker de moeite waard, deze gaan over verbouwen  en inrichtingsfouten!         

Waar wacht je nog op? Lees ze allemaal!

1. Ramen zemen

Nog even dan schijnen de eerste zonnestralen weer in je huis. En dan breekt het moment van de waarheid aan. Want hoe zien jouw ramen eruit? Vaak vergeten we deze in de winter en wanneer de voorjaarszon naar binnen schijnt, schrikken we van zwarte, vuile ramen (al dan niet met spinrag). En dan kun je dus niet in de zon op je terras maar moet je eerst de ramen gaan zemen. 

De meesten van ons denken bij ramen zemen aan een klus van minstens een dag. Maar echt, het kan veel sneller. Bovendien zijn er naast chemische reinigingsmiddelen ook allerlei natuurlijke middeltjes die minstens even effectief zijn. Zo help je het milieu weer een handje en bovendien is het veiliger voor de kinderen. 

We geven je wat slimme tips en trucs waarvan we zeker weten dat je er een aantal nog niet kende…

2. Transformatie

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn 01 Architecten
01 Architecten

Verbouw woonhuis met kantoor te Hellendoorn

01 Architecten

Bij het horen van de naam Hellendoorn denken we natuurlijk allemaal aan het pretpark. Vandaag laten we je iets anders zien wat erg prettig is, namelijk een fantastische verbouwing van een woning die wel een update kon gebruiken. Het was een grauw pand geworden, maar dankzij het doorzettingsvermogen van de bewoners en de experts die de verbouwing gedaan hebben, is alles op z’n pootjes terecht gekomen. We kunnen al wel vast verklappen dat de woning onherkenbaar hersteld is. Sterker nog, het pand is uit zijn oude tijd: het verleden van de jaren ’50 – ’60, de 21ste eeuw ingetrokken. Dat kan natuurlijk alleen maar als het resultaat buitengewoon is. En dat is nu net het geval. 

We weten zeker dat je bij het zien van de resultaten, zeker de nodige inspiratie zult krijgen! Wandel met ons door dit artikel..

3. Fouten

Niemand is perfect (wij zeker niet), we weten dat iedereen af en toe een foutje maakt bij het inrichten en decoreren. Toch is het misschien goed om ze toe te lichten, zodat we er toch iets aan kunnen doen.  

Kijk mee en check of jij deze fouten ook maakt!

4. Moderne woning

Moderne huizen worden vaak genoeg gebouwd, dat is op zich niet zo bijzonder. Maar een enkele keer zie je een exemplaar voorbij komen dat net dat beetje extra heeft. En dat geldt zeker voor het onderwerp van vandaag! Dit is namelijk een fascinerende moderne villa, zowel de binnen- als de buitenkant. Een schitterend project van Belgische bodem. De experts van Architectenbureau Dirk Nijsten zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp. 

Bekijk het zeer fraaie resultaat van deze woning, die meer is dan alleen maar modern.

5. Tuintranformatie

Regelmatig zie je dat er heel veel tijd, geld en energie in een huis wordt gestopt terwijl de tuin een beetje het ondergeschoven kindje is. En dat is erg jammer natuurlijk, want je huis komt echt pas goed tot z’n recht als de tuin ook dik in orde is. De tuin van de twee-onder-een-kapwoning waar we nu een kijkje gaan nemen was zo’n geval. Wat extra aandacht was gewenst en waarom ga je dan niet direct aan de slag om de tuin flink aan te pakken? 

De hoveniers van Groenergras zijn druk aan de slag geweest om de tuin weer helemaal passend bij het huis te maken. Bekijk de verschillen! 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!