Een gesloten gevel met een prachtig interieur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een gesloten gevel met een prachtig interieur

Stoa. Stoa.
Minimalistische studeerkamer van Vallribera Arquitectes Minimalistisch
Loading admin actions …

Veel mensen gaan op het uiterlijk af. Dat is een natuurlijk zaak, maar soms is dit misleidend. In het geval van de woning van vandaag wordt dit des te meer duidelijk. We nemen je mee naar een woning die op het eerste gezicht vrij normaal is. Deze bevindt zich op een mooie plek, namelijk de wereldstad Barcelona. De gevel heeft een basic uitwerking en verraadt niets van de exclusiviteit die er binnen in de woning aan te treffen is. Tijdens de recente herinrichting van de woning is er gekozen om een nieuw interieur samen te laten smelten met de authentieke architectuur. Dit levert prachtige resultaten op die voor een unieke woonambiance zorgen. Een woning als deze laat zien de combinatie tussen verschillende stijlen garant staat voor een boeiende visualiteit en daarbij ook voor nieuwe inspiratie zorgt. Frisse woonconcepten ontstaan als je het oude met het nieuwe vermengt. Kijk met ons mee en vang jouw inspiratie!

Kleurrijk

Een woning in Barcelona zoals je er zoveel ziet: kleurrijk, basic en een tikkeltje geheimzinnig. Toch krijgen we bij het zien van deze gevel niet snel vlinders in onze buik. Het is een woning als alle anderen in de straat, maar toch is er iets dat onze blik vangt. Is het de goudgele deur of is het de lichte blauwgrijze look van de gevel? We kunnen het nu nog niet weten, maar binnen is het interieur exclusief en mediterraans op hetzelfde moment. Ben je al nieuwsgierig geworden? Loop dan even met ons mee naar binnen, je zult er geen spijt van krijgen. Met behulp van de juiste expert realiseer jij je droomwoning.

Oud en nieuw

Deze woning is al bijna honderd jaar oud, maar toch staat deze frank en vrij. Dat wil zeggen de basic structuur van de woning, want tijdens de renovatie is hij volkomen gestript. Alleen de wanden en de enkele authentieke elementen zijn bewaard gebleven. Het zijn nu juist die elementen die het hem doen, in het nieuw ontworpen interieur. We zien in deze hal een dominante invloed van het wit, waardoor er een rustige visualiteit ontstaat. De authentieke muren en de houten balken passen precies bij al dat wit. In deze kamer wordt er zo enerzijds een koele, moderne sfeer gecreëerd, terwijl het warme historische karakter, dat spreekt uit het hout en de oude stenen, voor het nodige Spaanse temperament zorgt.

Woonkamer

Hoe geslaagd de combinatie tussen wit en authentieke elementen kan zijn, treffen we ook in deze woonkamer aan. Helemaal op de achtergrond treffen we de keuken en het eetgedeelte van de ruimte aan. Deze functies vallen onder een schitterende overkapping van authentieke bakstenen en houtenbalken waar de geschiedenis nog in aanwezig is. De achterwand heeft een modern keukenmeubel met een lichte houtkleur, ook het aanrecht heeft deze houtkleur. Zo wordt er een evenwicht aangebracht tussen de stenen, de balken en de witte wanden. Het lichte hout zien we ook terug in het tv-meubel. De basis voor het interieur vinden we natuurlijk in de grijze vloer, die het mogelijk maakt om zo veel wit te gebruiken.

Andere zijde

Dezelfde kamer, maar dan vanuit een andere positie in de ruimte bezien. We kunnen nu goed zien dat het aanrechtblad monochroom wit is. Wat ook opvalt is het overvloedige daglicht dat de kamer overspoelt en zo zorgt voor een optimale woonsfeer. Let nog eens op de rustieke houten balken. Wat is het toch mooi om de historische elementen van een woning bloot te leggen, daarmee doe je zo´n woning echt recht. Vooral in combinatie met een hedendaagse design (veel wit, strak ontwerp en een gladde look) heb je al snel een uniek resultaat te pakken. Meer mooie ideeën voor je woonkamer vind je hier.

Thuiskantoor

We leven in nieuwe tijden, waarin de manier waarop wij werken veranderd is. Thuiswerken is steeds vaker een optie en veel werkgevers (de best georganiseerde en slimste) lopen er mee weg. In een tijd van groeiende files en de nadruk op een vermindering van de CO2-uitstoot is het thuiswerken een goed alternatief voor de dampende file op de snelweg. Denk je dat je in dit thuiskantoor goed uit de voeten kan? Wij zien onszelf al helemaal zitten. Een kantoor moet natuurlijk een inspirerende plek zijn en een beetje ontspanning kan ook geen kwaad. De historische elementen, de witte wand en de houtvloer zorgen ervoor dat je hier altijd tot je beste werk komt. Al was het maar omdat de sfeer hier optimaal is om aan het werk te gaan. Het bureau gaat op visuele wijze in de wand op, waardoor een gevoel van eenheid ontstaat. We bevinden ons hier op de bovenste verdieping van de woning, waardoor het mogelijk was om een mooie lichtopening in het dak te maken, zodat je beschikt over fijn daglicht om in te werken. Keep up the good work! 

Deze moderne villa staat in een geweldig landschap. Voel je vrij en kom tot rust!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!