Ingrijpende renovatie van een georgiaanse woning in Londen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Ingrijpende renovatie van een georgiaanse woning in Londen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
 Eetkamer door The Silkroad Interior Design,
Loading admin actions …

Tussen 1720 en 1840 raakte in Engeland een architectuurstijl in zwang die bekend stond als de georgiaanse stijl, vernoemd naar de opeenvolgende Britse koningen George I tot en met George IV. Van de vele woningen die in Londen werden gebouwd rond die tijd werd niet verwacht dat ze langer dan vijftig jaar overeind zouden blijven staan. De woningen werden gebouwd om te voldoen aan de stijgende vraag naar woningen in die tijd. Naderhand zijn velen weer afgebroken en vervangen. De woningen die nu nog overeind staan, en zo'n tweehonderd jaar oud zijn, hebben een bijzondere cultuurhistorische waarde. De architect van deze woning zal waarschijnlijk nooit verwacht hebben dat het interieur van zijn ontwerp er heden ten dage zo uit zou zien. 

Modern wonen

Het is een ontwikkeling die niet meer te stoppen lijkt, grote, open ruimtes waar gewoond en geleefd kan worden. In tegenstelling tot de drukke plattegronden van weleer, waar de woning was opgedeeld in talrijke, kleine kamers. Door het verwijderen van een aantal binnenmuren bereikten de experts van The Silkroad Interior Design hetzelfde effect. Zo kunnen we op de foto zien dat de keuken en woonkamer niet langer gescheiden zijn en nu één vloeiende ruimte vormen.

Verschillende texturen

Binnen kozen de interieurontwerpers voor een mix van gedempte tinten van wit, zwart en grijs, benadrukt door sfeerverlichting en verschillende decoratieve elementen. De gebruikte materialen zorgen voor een bonte verzameling van texturen, let daarbij vooral op de tafel, de sofa's en het vloerkleed. 

Materiaalkeuze

Het komt niet vaak voor dat we een hardhouten eettafel met stalen poten, gecombineerd zien worden met transparante, kunststoffen stoelen. Het gebruik van zoveel verschillende materialen geeft deze eethoek een aangename, eclectische uitstraling.

Oud en nieuw

Donkere, decoratieve elementen geven de woonkamer een gezellige, warme sfeer. De witte wanden en plafonds vormen het perfecte decor voor deze stukken. De bewoners van dit huis hechtten niet alleen waarde aan het historische karakter van hun woning maar hadden tevens behoefte aan een functionele en moderne woning. Zo treffen we boven de open haard een zwevende flatscreen-tv.

Patronen

De visuele kracht van zwart-wit patronen is niet te ontkennen, het simpele kleurenschema kan op verschillende manieren gebruikt worden en trekt al snel de aandacht. Ook in deze slaapkamer kozen de experts voor een zwart-wit schema, hierdoor kreeg de ruimte in een klap een sterke visuele uitstraling. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!