Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De stoomboot is gearriveerd; maak je huis klaar voor Sinterklaas

Sanne Sanne
Loading admin actions …

De pepernoten liggen al sinds de zomer in de supermarkt, maar nu is het dan ook echt zover: de stoomboot is weer aangekomen en Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. De avonden zijn donker, de kinderen hebben driedubbel zoveel energie en de Sinterklaasaanbiedingen vliegen je om de oren. Tijd om je voor te bereiden op de meest Hollandse feestdag van het jaar. Naast de nodige persoonlijke voorbereiding (lees: winkelen) kun je ook je huis in Sinterklaassferen brengen. Vaak komt dan ook pas dat 'Sinterklaasgevoel', dat anders misschien op zich laat wachten tot pakjesavond. De kinderen zingen een liedje bij de warme open haard en zetten hun schoen met daarin een wortel voor het paard en een brief voor Sinterklaas, je organiseert Sinterklaasavond, slaat hapjes en drankjes in en je versiert het huis. Met dit Ideabook ben je in een handomdraai klaar voor Sinterklaas!

Sinterklaas is weer in het land: tijd om je huis te versieren

De kinderen zijn dolenthousiast en om deze gezelligheid wat te bevorderen kun je het huis, en dan vooral de woonkamer extra knus maken met leuke Sintdecoratie. Hang bijvoorbeeld slingers op of versier je ramen met raamstickers of met stift die geschikt is voor ramen. Teken een Piet of een sint op zijn trouwe paard.

Sinterklaas is ook een warm feest in de donkere dagen. Creëer dus ook warmte door bijvoorbeeld kaarsjes neer te zetten. Mooie kandelaars of (veilige) potjes met waxinelichtjes (die je ook nog eens leuk kunt versieren, zie verderop in dit Ideabook voor een leuke Sinter-DIY). En neem eens de tijd om je verlichting goed te bekijken. Heb je in elke hoek van de kamer het licht dat je nodig hebt? Leuk verder de kamer op met knusse kussentjes en warme plaids. Dat staat leuk en draagt bij aan een warme sfeer.

Je schoen zetten bij de open haard

Waar zet je je schoen? Een open haard is natuurlijk perfect. De Pieten komen de pakjes van origine door de schoorsteen brengen, dus dit past het mooist in het Sinterklaasverhaal. Op zoek naar een nieuwe open haard? Lees dan dit Ideabook waarin we bespreken welke soorten open haarden er zijn en hoe je de juiste open haard voor jouw huis kiest. Neem daarna een kijkje bij de ontwerpers van open haarden om inspiratie op te doen voor een mooie haard.

Veel Nederlanders hebben geen open haard en ook geen plaats om deze simpel te installeren, dus dan gaan de schoenen gewoon onder de kachel. Maak je geen zorgen: dan kunnen de Pieten de schoenen ook gewoon vinden! Maak van deze plek een echt Sinterklaasplekje door hier extra versiering in de buurt te zetten, bijvoorbeeld in de vensterbank. Hang kleurplaten aan de muur en leg wat stro neer voor het paard. En ook niet onbelangrijk: als je een foto van je verraste kinderen wilt maken in de ochtend, zorg dan voor goed licht.

Het heerlijk avondje is gekomen: wie, wat, waar?

Project met  Cor-bo:  Huizen door De Plankerij BVBA
De Plankerij BVBA

Project met Cor-bo

De Plankerij BVBA

Traditiegetrouw vieren de meeste Nederlanders pakjesavond op 5 december of op een datum daar in de buurt. Vindt het feest dit jaar bij jou plaats? Zorg voor een goede en tijdige voorbereiding. Niets is vervelender dan alles nog te moeten regelen op het laatste moment, wanneer iedereen schijnbaar alles nog moet regelen, want de winkels zijn niet om door te komen. Maak afspraken over cadeaus, bedragen, lootjes, verlanglijstjes, gedichten en surprises en de lol kan beginnen! Als je de tijd hebt is een middag dichten heerlijk. De voorpret is vaak al een groot gedeelte van de pret. En het feest wordt des te leuker als je het goed voorbereidt.

De zak van Sinterklaas: cadeaus

Als de verlanglijstjes zijn verdeeld kun je de inkopen gaan doen. Neem voor de zekerheid nog even een kijkje in de speelgoedkist. Wat hadden ze ook alweer wel en niet? En kan er dan misschien ook weer iets weg? Koop de cadeaus en laat ze inpakken of pak ze zelf mooi in. Mooi ingepakte cadeautjes zijn extra leuk om te geven én te krijgen, al zijn ze misschien geschikter voor de volwassenen. Stop alle cadeaus in zo'n mooie en handige jutezak, zodat de kinderen na het mysterieuze geklop op het raam of de voordeur een grote zak cadeaus vinden die papa, die toevallig net van het toilet kwam, in een keer naar binnen kan dragen. Wees wel voorzichtig met breekbare cadeaus en surprises, het zou zonde zijn als ze stuk gaan.

Party preps: hapjes en drankjes

De hapjes bij het Sinterklaasfeest zijn natuurlijk een eitje. In eerste plaats heb je een flinke zak pepernoten of snoepgoed nodig. Ga voor de wat exclusievere smaak eens voor andere pepernoten, zoals truffel- of tiramisupepernoten. Er bestaan tegenwoordig winkels waar alleen pepernoten te koop zijn, dus de keuze is reuze. Verder ga je voor chocoladeletters, -munten of -sigaretten (of die stop je in de zak van Sinterklaas natuurlijk) of een heerlijke banketletter. Drink er iets warms bij, zoals thee of warme chocolademelk met slagroom!

Nog wat ideeën voor de keukenprins of -prinses: pepernotentiramisu, pepernotentaart, een hartige banketletter, speculaascake en ga zo maar door. Er zijn mogelijkheden te over om originele hapjes te serveren.

Party preps: DIY!

Pictures:  Woonkamer door À la
À la

Pictures

À la

We noemden eerder al de kaarsjes om een gezellige sfeer te creëren. Kies voor stijlvolle kandelaars of ga voor een duidelijkere feestsfeer door ook de kaarsjes aan te passen op het Sinterklaasthema. Maak bijvoorbeeld leuke kaarsjes, met behulp van een leeg potje, een waxinelichtje en zwart papier. Knip met een schaar of snij met een mesje een rij huisjes of een paard met Sint uit papier en bevestig dit om het glazen potje heen. Om het potje nog een winterse toets mee te geven spray je op de buitenkant eerst een laagje nepsneeuw. Waxinelichtje erin en je hebt een gezellig lichtje. Een leuk project voor met kinderen op een regenachtige zondag.

Een andere super simpele DIY versiering is een krans met stro en wortels voor aan de voordeur. Of neem zelfs alleen een paar wortels met groen en knoop daar een mooie strik omheen. Instant Sinterklaassfeer als je die op je voordeur hangt.

Heb jij nog leuke interieurtips voor Sinterklaas?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!