Woonpaleis en natuur vormen een schitterende eenheid | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Woonpaleis en natuur vormen een schitterende eenheid

Stoa. Stoa.
Moderne huizen van ART quitectura + diseño de Interiores. ARQ SCHIAVI VALERIA Modern
Loading admin actions …

Droom je wel eens van een huis dat gelegen is in de heuvels van Cordoba, een plek met een mysterieuze vibe. Vandaag laten we je zo'n droomhuis zien. De architectonische taal van de woning heeft een visuele connectie met het landschap, waardoor het huis ons direct inpakt! Een van de hoofdrol spelers, als het gaat om het gebruikte bouwmateriaal, is de natuurlijk ogende steen die precies matcht met de feel van de omgeving. Dit is een woning die werkelijk aan zijn omgeving ontsproten is. Het pad leidt ons naar de ingang. Wandel je met ons mee om inspiratie op te doen? Een plek als deze lijkt onbereikbaar, maar bedenk dat hoe zuiderlijker je komt, hoe lager de huizen prijzen worden. Wellicht is een huis als dit een mooie investering! Hoe je dit droomhuis ook concreet gaat maken, er is altijd een weg. Kijk met ons mee en be inspired!

Eerste blik op het woonpaleis

Als we deze woning zien zijn we direct in de flow van de streek. De omgeving is prachtig en het klimaat is hemels. Nu we zien hoe de woning er uitziet zijn we blij verrast. Het is net alsof dit huis op een natuurlijke wijze uit zijn omgeving lijkt op te rijzen, de looks passen precies bij de kleuren van het land. De opvallend groene heuvel (een bijzonderheid in Spanje vanwege het droge klimaat) heeft enkele oeroude stenen als decoratie, zo ontstaat die mediterraanse sfeer waar we zo van houden. Laten we het huis eens van dichterbij gaan bekijken.

Eerste

Niet dat het je in deze omgeving aan natuur ontbreekt, maar een privétuin is toch altijd wel een bezit dat de meeste huizenbezitters koesteren. Het eenvoudig gazon is de ideale plek om samen te genieten van het leven onder de Spaanse zon. Een hoofdrol in het theaterstuk van deze tuin is weggelegd voor een prachtige olijfboom. Je ziet ze overal in Spanje, maar als je zo´n karakteristieke boom in je eigen buitenruimte hebt staan krijgt deze toch een bijzonder aura. De woning laat een heldere ontwerptrant zien waarbij de woonvolumes dicht grenzen aan het gazon (dé plek om sociale activiteiten te ontplooien) daarnaast treffen we een muur die voor een mooie afbakening van de omgeving en het woongebiedt zorgt. Deze muur is open, zodat je een mooi uitzicht over de omgeving hebt, maar zorgt toch ook voor de nodige intimiteit. We nemen je mee naar binnen.

De woonkamer

Dit is nu precies zo´n kamer die je verwacht in een mediterraanse woning. De gezellig inrichting, met veel meubels om op te ontspannen, staat garant voor gezellige momenten met familie en vrienden. Een absolute sfeermaker in de kamer is de authentieke open haard, deze is meer dan honderd jaar oud! De bewoners vonden deze op een brocante markt, dit laatste is echt een typisch verschijnsel dat we overal in de landen rond de Middellandse zee aantreffen (Spanje, Frankrijk, Italië). Natuurlijk is er in deze met Spaans daglicht gevulde kamer ook ruimte voor hedendaags vermaakt, dat vinden we in de vorm van de flatscreen-tv die boven de open haard is geplaatst. Nooit een saaie avond dus in dit Spaanse droomhuis. Inspirerende ideeën voor je woonkamer doe je hier op!

Kleur

Als we aan Spanje denken (en de mediterraanse landen in het algemeen) dan komen de gedachten over de kleuren van het land al snel in onze geest op. Een belangrijk aspect van de mediterraanse stijl is de kleurenpracht, vooral frisse of zomerse kleuren zijn intrek. Dat kan ook niet anders, want hoe fijn is het om het warme zonlicht door een vrolijk glas-in-loodraam naar binnen te zien vallen. Deze gang heeft die zwoele Spaanse namiddagsfeer. Het zijn die uurtjes net voordat de avond valt en het nachtleven opgang komt. Een prima tijd om nog even te relaxen. Meer mooie ideeën voor je interieur krijg je van de juiste expert!

De badkamer

Dat er in dit huis aan kleur geen gebrek moge al wel duidelijk zijn. Maar een frisse badkamer als deze hadden we niet direct in de woning verwacht. Het lichte blauw en het limoengroen maakt deze badkamer tot een absolute color boost! Hier wordt jij in de ochtend zeker fleurig gewekt! Let ook even op de schitterende rode bloemen, deze passen precies in het kleurenschema, en het mooiste is dat je ze in de omgeving kunt plukken! Enjoy your morning! Overigens, ook in de avond kom je hier door de sfeervolle verlichting helemaal tot rust, zodat je daarna heerlijk kunt wegdrijven op een mediterraanse droom.

Uiteindelijk gaat het de komende decennia om een verduurzaming van onze leefwijze, op alle gebieden, deze villa zet een grote stap vooruit!

Waar zou jij je droomhuis willen laten bouwen? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!