Hedendaagse Turkse woning met een droomlook | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hedendaagse Turkse woning met een droomlook

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van D'arc Tasarım Modern
Loading admin actions …

In dit artikel gaan we je de Turkse elegantie bijbrengen. We nemen je mee naar een woning die in een prachtig landschap is gelegen. Een van de redenen dat deze woning zo tot de verbeelding spreekt komt door het minimalistische design en de eenvoudig ontworpen woonvertrekken. De stijl van het huis is schitterend en laat een opvallende esthetiek zien. De kamers in de woningen hebben allemaal een eigen ambiance, maar ontmoeten elkaar in een ware huisstijl. Deze huisstijl maakt dat de bewoners van de woning zich helemaal goed voelen, niet zo gek als je bedenkt dat veel van hun ideeën in het huis verwerkt zijn. Wandel met ons mee door dit inspirerende huis in Turkije en doe ondertussen zelf ook even de nodige ideeën op!

Strak

We zien hier het aangezicht van de woning tussen de takken van een sfeervolle boom. Het huis toont zichzelf als een modern ontworpen woonstee. Het kleurenschema is al even functioneel als de inrichting van de kamer, dat belooft wat! Deze ontwerptrant is typisch voor onze tijd, waarbij vooral strakke vormen en een ingetogen kleurenschema (zoals zwart-wit, antraciet, beton, basic sloophout) een grote rol spelen. We leven in een tijdperk waarin de industriële vibe overgeslagen is van de fabriek naar onze woonhuizen. Dit zorgt steeds weer voor een bijzonder design. Ook de architectuur lijkt hier niet aan te ontkomen. De kozijnen van deze woning en het zuivere wit van de gevel geven het huis een industriële look. Heb je tips van een juiste expert nodig? Klik dan hier voor een creatieve input! We lopen even met je naar binnen… ..

De woonkamer

Deze woonkamer is een goed voorbeeld van de stijl van de woning. De kamers zijn allemaal zeer elegant en exclusief ontworpen, want veel van de ideeën die in het huis uitgewerkt zijn komen uit de koker van de bewoners. Deze kamer is puur esthetisch genot voor de bewoners, hier komen ze tot rust. Let op de bijzondere houtdelen op de wand, daarnaast zien we een opening naar de keuken. De verlichting is ook uniek, zo wordt er door verschillende spotjes een excellente lichtsfeer gecreëerd die natuurlijk zorgt voor een prachtige ambiance in de woonkamer. Een bekend voorbeeld uit de Turkse binnenhuisarchitectuur is de marmeren vloer. In de landen rond de Middellandse zee zien we de toepassing van marmer bijzonder vaak. Het is een materiaal dat een zekere status en eeuwigheidswaarde (duurzaamheid) uitdrukt, daarom is het niet verwonderlijk dat we vandaag de dag weer een opleving zien in de toepassing ervan.

Badkamer

Als er ergens een kamer is waar marmer op zijn plek is, dan is het de badkamer wel. Al in de Griekse en Romeinse tijd werd het materiaal gebruikt voor de sanitaire ruimtes van de grote steden. We vinden dan ook veel historische voorbeelden waar marmer een hoofdrol gespeeld heeft in de stedenbouw. Na een tijdje uit de gratie te zijn geweest zien we het materiaal steeds vaker terugkomen in nieuwbouwprojecten, zo ook in deze prachtige Turkse badkamer. De inrichting is eenvoudig, maar je hebt hier alles wat je nodig hebt. Een strak ontworpen douche en een spiegel met een prachtige verlichting, zorgen voor de ideale sfeer in deze ruimte. Zie jij jezelf hier al afkoelen na het zonnen?

Details

We krijgen al een aardig goede indruk van de woning. Er zijn echter nog een aantal mooie details die we je niet willen onthouden. De wand in deze slaapkamer heeft bijvoorbeeld prachtige nissen die veel mogelijkheden bieden om de kamer te decoreren. Dit zorgt voor een unieke uitstraling, dit was ook een creatief idee van de bewoners. Let ook op het licht dat achter het plafond naar beneden stroomt, wat een ambiance ontstaat er zo! Ga lekker liggen op het bed om bij te komen, misschien lees je daarbij graag een boek? Dat kan hier heel goed, juist vanwege te ontspannende lichtsfeer. Je ziet niet vaak een wand die zo artistieke vormgeven is als deze. Doe de nodige inspiratie op! Als je  extra tips voor de inrichting van je slaapkamer kunt gebruiken, klik dan hier.

Kastdetails

We hebben je nog niet alle geheimen van deze slaapkamer laten zien, want tegenover het bed zien we een kast staan die direct onze aandacht trekt. Het relatief geringe aantal vierkante meters van de slaapkamer noopte de bewoners om te kiezen voor meubilair dat zo weinig mogelijk woonruimte in zou nemen. Het werd deze kast. De kast is smal en is niet heel diep, maar door zijn vorm kan een groot deel van de garderobe netjes opgeruimd worden. Het is vooral de lichte look van de kast die goed past in deze slaapkamer, deze zorgt voor een ontspannen visualiteit die vooral in de avonduren door de bewoners gewaardeerd wordt. 

Een opzienbarende transformatie van een boerderij naar een moderne woning kun je hier met eigen ogen zien!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!