Kale zolder wordt een chique woning in Italiaanse stijl | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Kale zolder wordt een chique woning in Italiaanse stijl

Stoa. Stoa.
van Domenico Lupariello Architetto
Loading admin actions …

De Italiaanse architect Lupariello verrast ons altijd met een interieur met een ongelooflijke emotionele impact. Daarbij is ogen zijn ontwerpen altijd erg gezellig, verfijnd en zijn ze vol van elegante details. Vandaag laten we een project van zijn hand zien waarbij een kale zolder gerenoveerd werd en uiteindelijk volkomen getransformeerd tot een chique woning, zoals die eigenlijk alleen maar in Italië bestaan. Alles op deze zolder is op maat gemaakt, de bijzondere afmetingen van de zolder noopten de architect om uitdagende keuzes te maken om moeilijkheden uit de weg te ruimen. Dat is allemaal gelukt en het resultaat spreekt daar dan ook van. De intelligente vormgeving van deze loftwoning spreekt direct tot de verbeelding. Ga met ons mee om zelf te zien wat er allemaal mogelijk is met een verwaarloosde zolder!

Leeg

We beginnen met een foto die laat zien dat de zolder de schoonheidsprijs zeker niet verdiende. Het is een plek waar je niet graag komt. Misschien eens per jaar om de kerstboom op te halen die je vanaf een afstandje de zolder op geschoven hebt, zodat je hem volgend jaar weer kunt pakken. Met andere woorden, het is een rommelhok! Toch zag de architect met zijn getrainde oog de potentie in deze vacante ruimte. Met de nodige kennis en kunde kun je van deze ruimte heel wat moois maken. Dat gaan we hieronder aan je laten zien! Raadpleeg een expert bij het realiseren van je eigen loftzolder!

Loft

Helemaal in stijl met het concept van de loft zien we hier de sfeervolle woonkamer. Dit is toch een interieur waar je direct verliefd op wordt. Diverse huizenjager heeft zijn hart al verpand aan de loft-stijl, de huidige bewoners zijn dan ook zeer gelukkig met hun loft. En dat is niet zonder reden, want het wooncomfort is hier buitengewoon. Tijdens de realisering van deze woning was de beperkte ruimte een factor van belang die in overweging genomen moest worden. Alle meubels en faciliteiten zijn dan ook met dit gegeven in gedachten ontworpen. Een voorbeeld daarvan treffen we in de chique wandkast, waar in je je persoonlijke memorabilia kunt uitstallen, zoals boeken en sculpturen. Deze kast is in de wand geïntegreerd zodat deze geen woonruimte inneemt. Daarnaast treffen we zelfs een haard, die zorgt voor de optimale sfeer in de avond. Plof neer op een van de meubels en voel de Italiaanse sferen om je heen. Dit is een romantisch kamer die toch heel functioneel is.

Andere zijde

Hier laten we een andere zijde van de kamer aan je zien. Zo krijg je een goed beeld van de dimensies van deze woonkamer. De chique Italiaanse stijl komt duidelijk naar voren in het artistieke behang, zo iets kan toch alleen maar uit de creatieve Italiaanse geest komen! De glaswand kun je opzij schuiven en je bevindt je in de douche. Alles is hier compact, maar toch is de kamer zeer ruimtelijk. Een evenwicht dat de architect voortdurend in ogenschouw moest nemen. En wacht dacht je van de sofa? Ziet deze er niet aanlokkelijk zacht uit? Een van de bijzondere details is de verlichting van de ruimte; er komt een gloed onder het plafond vandaan die zorgt voor een luxe vibe. Check hier de mooiste ideeën voor je woonkamer!

De keuken

We bevinden ons hier in de functioneel ingerichte keuken. Het ontwerp is toch wel geniaal te noemen, zoveel ruimte op relatief weinig vierkante meters, het lijkt wel magie. Toch is het werkelijkheid in dit culinaire hart van de loftwoning. Het kookeiland sluit aan op de het handige keukenmeubel dat tegen de wand aan staat, waardoor je beschikking hebt over de voordelen van beide meubels. Ook hier weer treffen we de bijzondere wanddecoratie, deze zorgt voor een sterke eenheid in de woning. Het ontwerp van de loftwoning is aan de ene kant vrij exuberant, maar aan de andere kant wordt dit in evenwicht gebracht door het zwart-wit thema dat we hier zie. De combinatie is inspirerend!

Badkamer

Het is ongelooflijk wat er allemaal op één zolder aan luxe mogelijk is! Je verwacht het niet, maar de bewoners van deze loft hebben een volledig uitgeruste badkamer tot hun beschikking. Qua stijl en feel hoort deze kamer er helemaal bij. De meubels ademen die minimalistische sfeer die we overal in de loft tegenkomen en de expressieve wanddecoraties maken deze kamer tot een visueel feest. Let ook even op de spiegel, is het geen smaakvolle toevoeging aan deze badkamer? Genieten is hier een vanzelfsprekendheid! 

Tot zover de rondleiding door de loft. Blijf ons volgen, dan ben je altijd op de hoogte van de nieuwste trends!

Tips voor een retro inrichting kun je hier vinden. Be inspired!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!