Wat vermindert de waarde van je huis? | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Wat vermindert de waarde van je huis?

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne tuinen van homify Modern
Loading admin actions …

Misschien houd jij je er wel helemaal niet mee bezig, maar als je al langere tijd in een huis woont, dan kunnen verschillende zaken er voor zorgen dat de waarde van je huis vermindert. Als je niet van plan bent om te gaan verhuizen, dan is dat misschien niet zo erg. Maar een huis in de verkoop moet er uiteraard wel spic en span uitzien! Of je nou wel of niet gaat verhuizen, de onderstaande tips kunnen erg goed van pas komen. En als je nog meer advies wilt, dan is er altijd wel een interieurontwerper te vinden die jou verder kan helpen.

1. Een oerlelijk hekwerk

Je huis kan nog zo mooi zijn, als er een oerlelijk hekwerk als dit als erfafscheiding te vinden is, dan is de eerste indruk niet zo heel erg goed. Het hekwerk afbreken verbetert dit geheel al! Je kunt er dan ook voor kiezen om bijvoorbeeld een plantenhaag aan te leggen. Of een ander mooi hek. Als het maar beter is dan dit!

2. Gedateerde badkamer

van homify

Stel je voor dat je huis erg mooi is en je vervolgens in een badkamer als deze komt. Dan stelt de rest van het huis gelijk weinig meer voor… Gedateerde kleuren en vooral gedateerd sanitair zijn zeker geen reclame..

3. Een verouderde bar

modern  door homify, Modern

Een kleine bar in je huis kan een heel leuk idee zijn. Dit exemplaar is zo slecht nog niet, maar in sommige gevallen kan het ook juist afbreuk doen aan je huis. Als jouw minibar niet zo heel veel voorstelt, maak er dan wat anders van.

4. Lelijke kleuren

BPM Painting and Decorating Klassieke muren & vloeren van BPM Painting & Decorating Klassiek
BPM Painting & Decorating

BPM Painting and Decorating

BPM Painting & Decorating

Iets wat relatief eenvoudig te veranderen valt, zijn lelijke kleuren op bijvoorbeeld de muren. Het roze wat je hier ziet bijvoorbeeld. Gelukkig zijn ze hier ook druk bezig om daar verandering in aan te brengen. Neem je eigen muren dus ook maar eens even grondig onder de loep!

5. Lelijke vloerbedekking

Wellington Stripe colour Reed van Wools of New Zealand Klassiek
Wools of New Zealand

Wellington Stripe colour Reed

Wools of New Zealand

Een stoffen vloerbedekking of een tapijt kan letterlijk heel erg stoffig overkomen. We zien op de foto een exemplaar dat zo slecht nog niet is, maar kijk maar eens in een verouderd interieur en je weet precies wat we bedoelen…

6. Lelijke bestrating

Deze bestrating ziet er wel aardig uit, maar helaas zijn er maar al te veel tuinen te vinden waar dat niet het geval is. Pak dit dus ook zeker aan als je van plan bent je huis te koop te gaan zetten. Of nog beter, doe het nu al zodat je er zelf ook gewoon lekker van kunt genieten!

7. Kale tuin

Moderne tuinen van homify Modern

Een huis kan nog zo mooi zijn, als de tuin een kale en oninteressante vlakte is, dan is het voor niemand leuk om naar te kijken. Ga er dus zelf mee aan de slag of vraag een hovenier om advies. Ook weer zoiets waar je zeker geen spijt van zult krijgen!

8. Gedateerd meubilair

Wat is het allerergste als je een huis gaat bezichtigen dat je graag wilt kopen? Een interieur waarvan je pijn in je ogen krijgt! Je ziet hier zo’n woning waar je eigenlijk spontaan buikpijn van krijgt. Vooral dit is een punt waar je een beetje oog voor moet hebben. En schroom zeker niet om advies in te winnen als je denkt dat je er zelf niet uit kunt komen. Ook dit is zo’n punt wat je trouwens zeker niet uit moet stellen tot je wilt gaan verhuizen!

Waren deze tips een beetje waardevol voor jou? We hopen natuurlijk van wel! En ook al heb je niet zo’n groot budget, je kunt altijd zelf aan de slag gaan. Beginnende doe-het-zelvers helpen we in dit Ideabook graag op weg!

Welke tip is voor jou het meest waardevol? We zijn benieuwd!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!