Rustiek vanbuiten, modern vanbinnen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Rustiek vanbuiten, modern vanbinnen

Stoa. Stoa.
Minimalistische woonkamers van daniel rojas berzosa. arquitecto Minimalistisch
Loading admin actions …

We nemen je vandaag mee naar een dorp in de provincie Toledo, het draag de mysterieuze naam: Sonseca. Dat klinkt klinkt lekker Spaans, en dat klopt ook wel want ze zijn vandaag in dit heerlijke land. Het is een huis waarin de kunst een belangrijke plek inneemt. De eigenaren zijn ware kunstfanaten. Dat komt trouwens niet alleen tot uitdrukking door de werken die er in het huis aanwezig zijn, maar vooral door de looks van het huis an sich. Het is een vrolijk ogend huis vol verrassingen dat je zeker de nodige inspiratie zal bezorgen. De bouw van de woning ging gepaard met een groot gevoel voor presentatie en het spelen met de verwachtignen.  Daniel Rojas Berzosa, de architect, bleek daarin een meester te zijn. Het eindresultaat is prachtig, vooral de mooie lichtval in het huis en de ambiance is een opvallendheid. Natuurlijk moeten we het met onze eigen ogen gaan zien, gewoon de sfeer van de woning zelf ervaren! Dus kijk snel met ons mee en vang de nodige inspiratie!

Rustig

De zon lijkt een rustig tempo aan te houden, zoals haar licht gedurende de dag over het Spaanse landschap glijdt. We maken ons totaal niet druk en hebben geen haast. Dit is een beetje de feel die dit huis uitstraalt. We naderen het huis en zien direct hoe mooi en rustgevend de gevel oogt. Het is natuurlijk precies zo´n straatje dat je in gedachten voor je ziet als je denkt aan een Spaans dorpje. De ingetogen look van de woning is schitterend, maar het grappig is dat er achter de muren een geheel andere wereld op ons wacht, waarin een expressieve geest huist. Kijk snel met ons mee!

Color boost

Achter de muur wacht ons een explosie van kleur! We zijn direct geraakt door een vitale en artistieke sfeer die ons niet meer los laat. De robuuste muur rechts steekt in zijn basic kleur en textuur natuurlijk bijzonder sterk af bij de  pinkpanter-achtige roze looks; een behoorlijk gedurfde stap, maar echt superleuk! De rest van deze patio is vrij ingetogen en dat maakt deze color boost extra smaakvol. Let ook even op de klimop die langs de roze muur omhoog groeit, een combinatie uit een kunstdroom! Er is hier echt iets bijzonder gecreëerd! Laten we snel binnen gaan kijken!

Exentriek

De excentrieke stijl wordt binnen vrolijk voortgezet, maar er is binnen qua stijl toch voor een minder rigoureuze aanpak gekozen. De roze kleur mag binnen natuurlijk niet ontbreken, want dat is een van de pijlers van het kleurenpalet van deze woning. Er wordt met deze kleur dus een bijzondere éénheid tussen binnen en buiten gecreëerd, maar ook in het interieur zorgt het roze voor een herkenbare herhaling. Let even op de zwarte wand in de kamer, deze heeft de functie van roomdivider en is daarnaast een factor van belang als het gaat om het kleurenschema. Deze expressieve kleuren (roze en zwart) steken prachtig af bij de zuiver witte wanden en de natuurlijk houtkleur van het plafond en de vloer (de kleur van de vloer is iets lichter dan het plafond, zodat er een mooi contrast ontstaat). Plof gerust neer op de grote sofa en geniet van je welverdiende rust. Gezellig samen eten kun je doen aan de eigentijdse eettafel naast de sofa. Dit is een kunstige kamer met veel sfeer waarin wonen weer leven wordt!

Andere hoek

Dezelfde kamer, maar vanuit een andere hoek. We laten je deze zijde van de kamer ook even zien om je een goed beeld te geven van de mogelijkheden die deze hedendaagse woonruimte biedt. De geïntegreerde wandkast zorg voor veel sfeer en zorgt er direct voor dat je je geliefde persoonlijke spullen uit kunt stallen. En het topstuk van de kamer hebben we nog voor je in petto, kun je het al raden? Het gaat natuurlijk om de open haard! Dat is toch wel de absolute sfeermaker in deze woning! Het temperamentvolle van het Spaanse leven wordt gesymboliseerd door de vlammen in de haard. Durf jij het aan in deze woonkamer? Samen met de juiste experts realiseer jij je droomwoonkamer!

Rust

De rust vind je in de slaapkamer. Deze kamer is ingericht op je behoefte aan ontspanning. De kunst speelt daarbij een belangrijke rol. In deze kamer staat een reproductie van een werk van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol centraal. De schitterende kleurencombinatie van dit pop art kunstwerk brengt een ware color boost in deze ingetogen slaapkamer. Maar misschien is de lichtval (let op het houtkleurige plafond) wel het allermooiste in deze kamer. Daarbij is de kamer eenvoudig netjes te houden, want de functionele inrichting heeft alles wat je nodig hebt, en verder niets. De staande kast, met de verschillende compartimenten, oogt zeer minimalistische en is erg handig, zo creëer je een overzichtelijke kamer, wat weer voor de nodige rust zorgt. De kamer krijgt zijn intieme karakter door de verlaging van het plafond, net boven het bed. Meer mooie ideeën voor de slaapkamer vind je hier!

De tuin

Om helemaal in stijl af te sluiten laten we je nog even de mooie tuin zien. Dit is de plek waar de bewoners zich in de avond het allerliefst ophouden. De inrichting is wederom eenvoudig, maar juist daardoor wordt een speciale sfeer gecreëerd. Het roze is weer terug, evenals de klimop. De woonkamer grenst aan een terras met een vlonder, die zelf weer overgaat in een grind tuin. Let ook even op de boom, die heeft hier alle ruimte om te groeien. De kleurencombinatie, evenals de lichtsfeer, hebben een revitaliseren werking op ons gemoed; we komen in deze ambiance helemaal tot onszelf. Een mooie toevoeging aan de tuin is de bijzondere luifel boven de vlonder, deze geeft ons in de middag, als de zon op haar felst is, een fijne schaduw. Dit huis heeft de droom van de bewoners verwezenlijkt. Laat je inspireren! 

Je huis onderverhuren omdat je een tijdje in het buitenland woont: hoe gaat dat? Klik hier voor de tips en tricks!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!