Zo wordt je woning zoveel MEER waard! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo wordt je woning zoveel MEER waard!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Woonvilla Blaricum Moderne huizen van Kabaz Modern
Loading admin actions …

Ben je van plan om ergens in de toekomst je huis te gaan verkopen? Dan moet je deze adviezen even lezen om er achter te komen hoe je de waarde van je huis flink kunt verhogen. En om heel direct en open te zijn: sommigen vragen best een flinke investering maar dit verdien je later weer terug via een fikse waardeverhoging van je huis. Natuurlijk kunnen we hier geen absolute garanties over geven omdat de huizenmarkt beweeglijk is, maar de markt is zeker weer bijna terug op het oude niveau. Makelaars weten precies welke onderdelen hoog scoren en waar potentiële kopers naar op zoek zijn en dus hebben we ons gericht op deze renderende verbouwingen die de prijs van je huis een flinke boost kunnen geven. Mis ze niet onze 10 ideeën om de winstgevendheid van je huis te maximaliseren en lees ook deel 2!

1. Transformeer je garage

WSM ARCHITEKTEN Moderne huizen van WSM ARCHITEKTEN Modern
WSM ARCHITEKTEN

WSM ARCHITEKTEN

WSM ARCHITEKTEN

Dit lijkt misschien een tegenstrijdig advies maar er zijn zoveel huizen die hun garage simpelweg nooit gebruiken en dat is zonde! En wanneer de garage leeg staat dan wordt dit vaak een verzamelplaats voor allerlei spullen die we niet kunnen weggooien of waarvan we niet weten waar we ze anders moeten opbergen. Dus waarom zou je deze ruimte niet transformeren tot extra leefruimte? Dit zorgt voor een waardeverhoging en maakt je huis voor veel kopers aantrekkelijker. Denk er ook eens over om er een praktijkruimte van te maken met een eigen entree. 

2. Voeg een serre toe

conservatory Klassieke serres van Fisher ID Klassiek
Fisher ID

conservatory

Fisher ID

Wat zou je ervan zeggen om een serre toe te voegen wanneer we je vertellen dat deze de waarde tot wel 7% kan verhogen? Het is geen grap want huizenkopers zijn vaak op zoek naar deze zonnige kleine plekken als extra kamers waar ze simpelweg niet zonder kunnen! Ideaal als eetkamer of extra ruimte voor de woonkamer. Ze zijn een populaire toevoeging en dat zal zo blijven. Vraag wel altijd een waarde-taxatie aan bij een makelaar om er zeker van te zijn dat je investering ook echt deze extra stijging van de prijs van je huis oplevert.

3. Haal meer uit je kelder

We weten dat een kelder verbouwen geen klein project is maar wanneer je weet dat dit 3 euro toevoegt voor elke euro die je uitgeeft dan hoef je er misschien niet zo lang over na te denken. Een mediaruimte, bioscoop of zelfs een ondergrondse eetkamer zijn allemaal fantastische toevoegingen die je huis laten opvallen in de zee van huizen die te koop staan.

4. Verbouw je zolder tot loft

Hoeveel kost het om je zolder tot loft om te bouwen? Een zelfstandige woonruimte in je huis brengt natuurlijk kosten met zich mee maar het kan twee keer zoveel waarde toevoegen als een extra slaapkamer of badkamer wanneer je weet dat bijvoorbeeld families met opgroeiende kinderen interesse hebben in jouw huis. Ook kan zo'n extra ruimte worden verhuurd door een toekomstige koper. Een loft kan soms tot wel 12,5% toevoegen aan de vraagprijs van je huis dus wordt het geen tijd voor een verbouwing?

5. Zorg dat je een duidelijk beeld hebt van de koper

Voordat je begint met verbouwen is het handig om eerst eens goed na te denken over hoe je de koper kunt typeren. Wanneer het vooral professionals en werkende stellen zijn dan is het misschien handig om die kleine kamer tot studeerkamer om te bouwen. Zit je in een kinderrijke omgeving, maak er dan een aantrekkelijke kinderkamer van. Het gaat erom dat jouw huis de potentiële kopers aanspreekt.

6. Offer een deel van je tuin op voor een oprit

Domestic Driveways installation of resin bound paving Rustieke muren & vloeren van Permeable Paving Solutions UK Rustiek & Brocante
Permeable Paving Solutions UK

Domestic Driveways installation of resin bound paving

Permeable Paving Solutions UK

Alhoewel een mooie voortuin zeker een goede toevoeging is voor elk huis, is er iets dat veel praktischer en gewilder is: een eigen parkeerplaats. Of je nu in de stad woont of op het platteland onderschat nooit hoeveel geld potentiële kopers willen uitgeven aan een huis met een eigen parkeerplaats. Een mooie oprit geeft de verkoopwaarde direct een boost!

7. Schilder je gevel

Woonvilla Blaricum Moderne huizen van Kabaz Modern
Kabaz

Woonvilla Blaricum

Kabaz

De eerste indruk is allesbepalend en dus ook al kost het je misschien een heel weekend maar je gevel voorzien van een nieuwe verflaag zal de waarde van je huis absoluut verbeteren. In ruil voor wat verf en kwasten kun je de waarde van je huis tot wel 5000 euro verhogen. Hoe minder kopers zelf hoeven te doen, hoe meer ze willen betalen!

8. Verbeter je ramen en deuren

Timber Alternative Windows Landelijke ramen & deuren van ROCOCO Landelijk Hout Hout
ROCOCO

Timber Alternative Windows

ROCOCO

Het is geen geheim dat de energiezuinigheid van je huis een rol speelt in de waarde van je huis, maar behoudt wel de traditionele elementen. Wanneer je fraaie oude huis houten kozijnen had toen je het kocht vervang deze dan ook weer door houten ramen. Een huis met de traditionele elementen dat ook nog eens goed geïsoleerd is zal een veel hogere verkoopprijs opleveren. Niemand wil een charmant oud huisje met kunststof ramen!

9. Decoreer je voordeur

Historique Front Door van Clayton Munroe Eclectisch IJzer / Staal
Clayton Munroe

Historique Front Door

Clayton Munroe

Heeft je voordeur zijn beste tijd gehad? Geef deze dan een upgrade met een nieuwe verflaag en fraai nieuw ijzeren deurbeslag. Dit is het eerste wat de potentiële kopers zien wanneer ze je huis komen bekijken! Ramen en deuren zijn een belangrijk element waar kopers altijd kritisch naar kijken dus zorg ervoor dat deze allemaal in nieuwstaat zijn.

10. Voeg een spiegel toe in je hal

modern  door Loaf, Modern Glas
Loaf

Albie mirror

Loaf

Aangezien dit de eerste ruimte is die kijkers betreden, is het belangrijk dat deze ruimte licht, helder en ruim lijkt en er niks dat daar beter aan bijdraagt dan een grote spiegel. Het lijkt zo'n simpele truc maar geloof ons wanneer mensen binnenkomen in een hal die groot, luchtig en ruimtelijk lijkt dan willen ze meer zien! Voor meer waardeverbeteringstips raden we ook dit artikel aan: de waarde van je huis verhogen? Doe het met deze low cost aanpassingen!

Je garage als praktijkruimte of kantoor.. slim!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!