Schitterende loftwoning in een oude schuur | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterende loftwoning in een oude schuur

Stoa. Stoa.
Freezeland Barn - Haigh Landelijke huizen van SDA Architecture Ltd Landelijk
Loading admin actions …

Bij homify laten we je regelmatig een oud gebouw zien dat volkomen gerenoveerd is. We vinden dit altijd zeer leuk omdat je op zo´n manier te zien krijgt hoeveel er eigenlijk mogelijk is met oude gebouwen, die volgens sommigen rijp voor de sloop waren. De vaak zeer waardevolle architectuur verdient natuurlijk een nieuwe kans, dat is waar die projecten over gaan! Het is onze plicht om het culturele erfgoed te beschermen en de esthetische kant van het verleden naar voren te halen. Vandaag laten we je een project zien waarbij een oude schuur omgetoverd is in een loftwoning. Deze stijl is tegenwoordig immens populair, waardoor je met de renovatie van dit oude gebouw twee vliegen in één klap slaat: het gebouw is weer volgens de moderne wooncriteria bewoonbaar en de authentieke architectuur krijgt weer een volkomen nieuw leven. Kijk met ons mee naar dit inspirerende project en laat je leiden door je creatieve geest bij het ontwerpen van je eigen woning. Be inspired!

Een oude ziel

Freezeland Barn Landelijke huizen van SDA Architecture Ltd Landelijk
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

We hebben niets te veel gezegd als we je vertellen dat deze woning een oude ziel heeft. Dat ziet iedereen die hier langs gaat. Als we het huis dichter naderen wordt het glashelder dat deze woning een historische lading in de oude stenen draagt, precies de feel die tegenwoordig mateloos populair is. We kijken tegenwoordig met een nostalgische retroblik naar spullen van vroeger en willen die maar wat graag in ons bezit hebben. Of het nu gaat om lampjes, tasjes of andere gebruiksartikelen; het verleden dat er aan kleef heeft een magnetiserende werking. Dat dachten de bewoners van deze woning ook. Ze troffen het oude gebouw in een deplorabele staat aan, maar zagen er ook direct de potentie in. De combinatie tussen de oude en de nieuwe architectuur bleek een schitterende oplossing. Het dak is totaal vernieuwd en ook de muren kregen een grondige renovatie, het lijkt alsof de woning er altijd al zo bij stond, dat is niet zo, maar deze indruk bewijst wel dat het project geslaagd is.

Buitenruimte

Freezeland Barn Landelijke huizen van SDA Architecture Ltd Landelijk
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

Alleen de vorm van de woning herinnerd ons nog aan zijn verleden als schuur. Het is uiteindelijk een woning geworden waarin de bewoners met veel plezier genieten van de moderne woongemakken. De woning heeft veel te bieden op dit gebied, dat gaan we zo binnen aan je laten zien, maar we willen je eerst even deze ruimte buitenruimte laten zien. Deze is ideale om sociale activiteiten met vrienden, familie en buren te ontplooien. De bewoners van de woning weten wel raad met dit terras, in de zomer zijn ze er zeker weer te vinden. Het is de eenvoud en de strakheid van het terras en het gazon die een mooie dialoog aangaan met de robuuste muren van de woning. Gewoon schitterend! Je ideale buitenruimte realiseer je met behulp van een expert!

Engelse stijl

Freezeland Barn Landelijke keukens van SDA Architecture Ltd Landelijk
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

We gaan de woning binnen en de Engelse stijl komt ons direct te gemoed. Het mag geen wonder heten dat deze stijl in grote delen van de wereld populair is, dat komt natuurlijk door de ontspannen feel die de stijl uitstraalt. Deze feel treffen we ook aan in deze functioneel en gezellig ingerichte keuken. Wat vooral tot de verbeelding spreekt is het keukeneiland, daar zie je jezelf toch al samen met een vriend of vriendin de heerlijkste gerechten bereiden. De marmeren vloer sluit in zekere zin mooi aan bij het robuuste uiterlijk van de woning. Kortom, het exterieur en het interieur hebben een duidelijke connectie. Ook qua verlichting is deze keuken mooi uitgebalanceerd, waardoor de lichtsfeer en de daarmee verbonden ambiance optimaal is. Let ook even op die Engelse keukenkastjes: heel erg schattig!

Hemels

Freezeland Barn Moderne slaapkamers van SDA Architecture Ltd Modern
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

Iedereen krijgt die gevoelens in de avond, dat je gewoon nog maar één ding wil, en dat is lekker liggen en in alle rust wegdromen. Denk je dat dit in een slaapkamer als deze gaat lukken? Wij geloven van wel! De inrichting van dit interieur contrasteert behoorlijk met de ruwheid van het exterieur, maar dat maakt deze woning juist zo bijzonder. Natuur zie je vanuit hier de buitenkant van het huis niet, maar je neemt die robuustheid van de stenen wel mee in je ervaring van de woning. Zo vormt zich in je geest dus een unieke sfeer waarbij hard en zacht, ruw en glad een harmonieuze eenheid vormen. Dit alles maakt deel uit van de charme van het huis. Deze slaapkamer heeft de juist inrichting voor een goede nachtrust. En in de ochtend is daar de kaptafel voor wie de schoonheidscultus volgt. Meer mooie ideeën voor je slaapkamer nodig? Hier kun je de nodige inspiratie opdoen!

Ultieme ontspanning

Freezeland Barn Moderne badkamers van SDA Architecture Ltd Modern
SDA Architecture Ltd

Freezeland Barn

SDA Architecture Ltd

Sommige mensen zoeken het in de gym, andere krijgen een kick van het werken in de schuur, maar er zijn ook mensen die gewoon willen ontspannen na een dag noeste arbeid. Een badkamer als deze, met een zacht kleurenpalet, een functionele inrichting en een eenvoudige vormtaal, is dan natuurlijk de place to be! Zie jij jezelf al liggen in het schitterende bad? Dit heeft precies de vorm die goed bij je lichaam past, waardoor het baden in dit bad een absoluut genot zal vormen. De ruimte in de badkamer is beperkt, maar hij is zo ingedeeld dat deze wel zeer ruimtelijk aanvoelt. Ook qua daglicht zit het hier wel snor, juist daardoor voel je je helemaal op je gemak. Ook in de avond, als de zon gezakt achter de Engelse horizon, kun je hier genieten van een fijne lichtsfeer, want de spotjes geven je de mogelijkheid om zelf de lichtintensiteit aan te passen. Volop genieten maar! 

Tips en tricks voor een retro inrichting kun je hier vinden!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!