Renovatie van een victoriaans herenhuis in Londen

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

De wijk Crouch End in Londen staat bekend om zijn vele Victoriaanse woningen. Vandaag nemen we een van deze woningen onder de loep. Niet alleen is deze woning vanwege zijn historische waarde uniek, maar ook vanwege de aanbouw aan de achterzijde van het gebouw. Het is deze combinatie van stijlen, en van oud en nieuw die bij ons de aandacht trekt. De oude gevel zorgt ervoor dat het historische karakter van het gebouw behouden blijft, terwijl de verbouwing binnen en de aanbouw aan de achterzijde ervoor zorgen dat de woning van alle gemakken voorzien is. Een moderne, eigentijdse woning in een klassiek jasje.

De historische gevel

klasieke Huizen door Nic  Antony Architects Ltd
Nic  Antony Architects Ltd

Clifton Road – Period Refurbishment

Nic Antony Architects Ltd

De voorgevel is qua vorm en uitstraling precies hetzelfde gebleven. Het lijstwerk en de bakstenen zijn opgeknapt en het geheel is van een nieuwe lik verf voorzien. Voor de rest straalt deze gevel nog steeds de tijd uit waarin hij is gebouwd. De verrassing is dan ook des te groter als we eenmaal binnen zijn.

Open plattegrond

minimalistische Keuken door Nic  Antony Architects Ltd
Nic  Antony Architects Ltd

Clifton Road – Period Refurbishment

Nic Antony Architects Ltd

Veel van de woningen die uit dezelfde periode dateren kennen een ingewikkelde en rommelige plattegrond. De architecten van Nic Anthony Architects Ltd begrepen dat ze hier iets aan moesten doen. Dat resulteerde onder meer in deze fantastische ruimte waar we de woonkamer en keuken in terugvinden. 

Eetkamer

moderne Eetkamer door Nic  Antony Architects Ltd
Nic  Antony Architects Ltd

Clifton Road – Period Refurbishment

Nic Antony Architects Ltd

Deze eethoek laat zich kenmerken door een minimale inrichting. De architecten en ontwerpers hebben er met opzet voor gekozen om de transparante gevel als middelpunt van de ruimte te laten fungeren. En terecht natuurlijk, de bewoners hebben hier bijna vanuit elke hoek uitzicht op de omgeving. Laten we daarnaast nog even stilstaan bij de historische voorgevel die we op de eerste foto zagen, hadden we ooit kunnen verwachten dat die gevel zo'n moderne in minimale inrichting zou herbergen?

Oud versus nieuw

moderne Huizen door Nic  Antony Architects Ltd
Nic  Antony Architects Ltd

Clifton Road – Period Refurbishment

Nic Antony Architects Ltd

De architecten hebben geprobeerd om het kleurenpalet van de aanbouw zoveel mogelijk te laten aansluiten op de bestaande bebouwing, en met resultaat. De houten omlijsting van de aanbouw combineert fraai met de rode bakstenen van de oude gevel. Verschillend in structuur maar vergelijkbaar in kleur. Hetzelfde kan gezegd worden over het zwarte frame van de glazen panelen en de kleur van het dak, de regenpijpen en de dakgoten.

Reflecties

moderne Huizen door Nic  Antony Architects Ltd
Nic  Antony Architects Ltd

Clifton Road – Period Refurbishment

Nic Antony Architects Ltd

Voordat we deze fotoserie afsluiten werpen we nog een blik op de nieuwe aanbouw. In geopende toestand wordt duidelijk op welke wonderlijke manier de ruimtes binnen en buiten met elkaar verbonden worden. De aanbouw kan volledig geopend worden, waardoor het lijkt alsof binnen buiten is en vice versa. De doorlopende vloer draagt bij aan dit effect. 

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!