8 garderobekasten die je zeker moet kopiëren!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
28m2, Croisle Architecture Croisle Architecture Moderne kleedkamers
Loading admin actions …

Niet iedereen heeft ruimte voor een walk-in closet of mega garderobekast. Dus waar berg je je kleding op wanneer je over minder vierkante meters beschikt? Ook niet iedereen vindt het fraai zo'n enorme kolossale kast in de slaapkamer. Daarom laten we je vandaag een aantal andere creatieve oplossingen zien die minder in het oog springen. En die bovendien ook veel minder ruimte in beslag nemen in je slaapkamer (of zelfs helemaal geen!). Want wie had ooit gedacht om je garderobekast op een vide of onder de grond te maken? Kijk mee naar deze inventieve en ingenieuze oplossingen! 

​1. Speciaal ontworpen

Een fraaie optie is om je garderobekast te ontwerpen op een specifieke plek in je huis die je niet benut. Zoals op deze zolder waar een kleine nis aanwezig was onder het dak. Een prima manier om de lastige ruimte onder het schuine dak optimaal te benutten en bovendien creëer je zo een fraaie kleedkamer annex walk-in closet. Zeker een idee om te onthouden! 

​2. Een vide in de nok!

Een appartement van 28 vierkante meter en alles op zijn plaats, zelfs de garderobekast. Dit is zeker een ingenieus en prachtig uitgevoerd idee: je walk-in closet op een vide! Een zolder met hoge nok is de perfecte plek voor deze fraaie kast en biedt voldoende ruimte voor al je kleding, schoenen en accessoires. Bijkomend voordeel: de kast is uit het zicht. De toevoeging van de prachtige oude balken zorgen voor een mooie rustieke sfeer.

​3. Klein maar spectaculair

In de kleinere meubels zien we vaak een sterke persoonlijkheid en zo ook in deze kledingkast. In deze slaapkamer die zich bevindt in een moderne industriële loft zien we deze half open kast van houten latten die ook direct een kijkje biedt op de inhoud Door de openingen zorgt deze kast voor een luchtige aanblik en ziet er zeker niet kolossaal uit. Een kast om van te dromen!

4. In het zicht

De keuze voor een zichtbare garderobekast is zeker een geweldige idee vol stijl om de ruimte te verlevendigen. Maar ook om de beschikbare ruimte te vergroten aangezien de deuren ontbreken en je de kast in een hoek of nis kunt inbouwen. In dit ontwerp zien we een fraaie moderne kast die wordt geaccentueerd door wat fraaie accessoires zoals de spiegel die tegen de muur leunt, het krukje en het schilderij.

​5. Een garderobe in een nis achter een gordijn!

Casa al cedro, RCFZERO RCFZERO Moderne woonkamers

Heb je een nutteloze hoek of nis in je hal of slaapkamer? Denk er dan eens aan om deze als garderobekast in te richten. Een simpel gordijn ervoor houdt het luchtig en zorgt optisch voor een mooi rustig beeld.

​6. Een ruimtebesparend idee

We vinden dit echt een briljante oplossing: een kast onder de vloer. Door de plek van het bed te verhogen en de ruimte eronder wat dieper te maken ontstaat een fraaie walk-in closet onder de vloer. Dit is natuurlijk niet in elke slaapkamer mogelijk maar indien dit wel zo is en je weinig ruimte hebt dan is dit zeker de overweging waard!

7. Een heerlijke retro kast

Ok, niet praktisch wanneer je een grote garderobe hebt maar wel buitengewoon stijlvol en sfeervol deze kleine garderobekast in retro-stijl. En nog fraaier in combinatie met de baksteenmuur, driepoot lamp, het kleed en houten ladder. Bij de kringloop of tweedehandswinkel koop je een fraaie oude kast die je voorziet van een mooie frisse nieuwe verflaag. En klaar is je vintage slaapkamer!

​8. Een deel van het meubilair

Of plaats twee garderobekasten in je slaapkamer: één in de vorm van een fraaie rode Chinese kast en de andere in de vorm van een los rek dat als design-item aan twee dunne koorden aan je plafond hangt. We zien deze kledingrekken steeds vaker in de slaapkamer. Niet alleen maar visueel fraai om je mooiste kleding te etaleren of klaar te hangen voor de volgende dag, maar ook praktisch. Wil je meer kasten zien voor kleine ruimtes? Lees dan ook even: 20 prachtige functionele garderobekasten voor kleine ruimtes.

Een walk-in closet op een vide, prachtig!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine