Doe-het-zelf voor beginners. Start vandaag nog!

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Doe-het-zelf voor beginners. Start vandaag nog!

Johan van Dijk Johan van Dijk
 Muren door Tileflair
Loading admin actions …

Ben jij iemand die alle klussen in huis zelf ter hand neemt? Dan hoef je misschien niet verder te lezen. Maar als je van jezelf denkt dat je twee linker handen hebt, dan moet je dit overzicht even goed in je opnemen. Want een klein klusje in huis uitvoeren kan heel eenvoudig zijn, geld besparen en ook nog eens heel veel voldoening geven. En als je er nou echt niet zelf uitkomt, dan kun je altijd nog een specialist om hulp vragen. Maar eerst zelf proberen!!!

1. Maak de deur energiezuiniger

 Huizen door K-Tribe Studió

Ga maar eens bij de voordeur staan op een koude dag en voel dan hoeveel kou vanbuiten naar binnen kan komen. Met tochtstrippen en andere hulpmiddelen kun je er voor zorgen dat je de kou beter buiten houdt. Een stuk aangenamer en bovendien goed voor je energierekening!

2. Verwijder aanslag met een hogedrukreiniger

Heeft jouw huis een prachtige (witte) pleisterlaag? In plaats van wit wordt die helaas op den duur groen. Met een hogedrukreiniger kun je er voor zorgen dat het weer net zo stralend wit is als het huis op de foto. Zoek een lekkere warme zomerdag uit om dit klusje uit te voeren.

3. Plakplastic op de ramen aanbrengen

 Ramen & deuren door Roundhouse Architecture Ltd
Roundhouse Architecture Ltd

Laundry Cottage, Glen Dye, Banchory, Aberdeenshire

Roundhouse Architecture Ltd

Wil je wat meer privacy creëren of wil je er voor zorgen dat je ramen wat energiezuiniger zijn? Overweeg dan plakplastic op de ramen. Het is misschien een secuur werkje, maar als je er de tijd voor neemt dan is het helemaal niet zo moeilijk.

4. De ramen lappen (en misschien verven)

 Ramen door ROCOCO
ROCOCO

Reinstalling Character and Charm

ROCOCO

Ramen lappen is zo’n klusje dat je ook even onder de knie moet krijgen. En als je dan toch eenmaal bezig bent, kun je misschien de kozijnen ook wel gaan verven. Dit voorkomt dat het hout gaat rotten en als het tijd is voor een andere kleur is het ook een ideale gelegenheid om de uitstraling van je huis een beetje te veranderen.

5. Ga lekker verven

 Woonkamer door Pixers
Pixers

Colorful blurs

Pixers

Verven is niet zo heel erg moeilijk en als je er toch wat moeite mee hebt, dan kun je op het internet genoeg filmpjes vinden die je kunnen helpen. Kies voor een leuke schildering op de muur of verf de muur in z’n geheel in een nieuwe en spannende kleur. Denk er wel om dat je vloer en plafond niet onder de verfspetters komen te zitten!

6. Binnen aan de slag

 Keuken door ADORNAS KITCHENS
ADORNAS KITCHENS

Vibrant Aqua tiles with Porcelain Cabinets

ADORNAS KITCHENS

We hebben je voornamelijk klusjes laten zien die je buiten uitvoert of die iets met ramen en deuren te maken hebben. Maar wees ook niet bang om binnen handig en creatief te zijn, in de keuken kan dat bijvoorbeeld ook prima.

7. Leg een nieuwe vloer

 Muren door Tileflair
Tileflair

Hexagonal Floor Tiles

Tileflair

Voor het leggen van een nieuwe vloer hoef je absoluut geen specialist te zijn. Het lijkt misschien wel veel moeilijker dan het is! Gewoon een kwestie van rustig de juiste handleidingen opzoeken, goed bestuderen en daarna ga je aan de slag. Reken maar dat die klus veel voldoening gaat geven!

8. Schilder een krijtbord

De meest simpele manier om zelf een klusje uit te voeren, is het schilderen van een krijtbord. Hier is er voor gekozen om de koelkastdeur te gebruiken, maar het kan ook gewoon op de muur. Praktisch en ook nog eens heel erg leuk om te zien!

9. Maak een composthoop

 Tuin door Niwaki
Niwaki

Topiary and Cloud Pruning in an English Country Garden

Niwaki

Doe-het-zelf kan natuurlijk ook heel goed in de tuin. En als je zo’n mooie tuin als deze hebt, dan is het een goed idee om een composthoop te maken. Een prima manier van recyclen die ook voor kinderen heel erg leerzaam is.

Beginnen je handen een beetje te jeuken en wil je meer doe-het-zelf tips? Dit interessante overzicht mag je dan niet missen!

Heb jij een eenvoudige tip om toe te voegen aan deze lijst? We zijn benieuwd! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!