Een superslimme Hollandse woning die je niet mag missen! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een superslimme Hollandse woning die je niet mag missen!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Passiefhuis Wierden van schipperdouwesarchitectuur
Loading admin actions …

Mensen kunnen slim zijn. Maar gaat dat dan ook op voor een huis? Als je de juiste architect hebt wel! De experts van Schipper Douwes Architectuur uit het Overijsselse Delden zijn van die slimme mensen, die huizen kunnen ontwerpen die net zo slim zijn. En waarom dat zo is? Daar kom je snel genoeg achter! Deze Nederlandse woning is namelijk helemaal van deze tijd en door het bijzondere ontwerp in elk seizoen zeer comfortabel om in te wonen. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige locatie en het fantastische uitzicht. Loop met ons een rondje rond dit huis en je zult inzien waarom een huis superslim kan zijn!

Een eerste blik

Een eerste blik op deze woning laat een huis zien dat je in eerste instantie misschien niet zo op zou vallen. Maar als je iets meer de tijd neemt om het ontwerp te bekijken, dan gaan je steeds meer leuke dingen opvallen! Allereerst de stijl. Overduidelijk hebben we hier met een moderne woning te maken, maar door de rode baksteen en het vele hout is er ook een leuk landelijk en rustiek tintje te vinden. Het contrast met de huizen in de buurt is ook groot en dat zorgt er natuurlijk voor dat dit huis extra opvalt.

Lamellen

Heb jij nog lamellen in huis of heb je die vroeger gehad? Je weet dan als geen ander hoe deze als perfecte zonnewering kunnen fungeren. In de winter zorgen ze dat het zonlicht op een aangename manier je huis kan verwarmen en in de zomer houden ze de te warme zon juist tegen. Dit principe is door de architecten bij dit huis ook als uitgangspunt genomen. Maar dan niet om binnen voor de ramen te hangen, maar door dit principe in een vaste vorm rond de ramen van de eerste verdieping te construeren. Door de stand van de houten constructie wordt de laagstaande winterzon aangenaam binnengelaten, terwijl de zomerzon juist buiten de deur blijft. Wat een slimme oplossing! En verder wordt je met deze foto ook getrakteerd op het prachtige uitzicht dat je vanuit huis en tuin hebt. Wat een heerlijk plekje!

Laag energieverbruik

Een huis met een zeer laag energieverbruik was het uitgangspunt van de architecten. De zonnepanelen die je op het dak zag aan het begin dragen daar uiteraard aan bij, de lamelconstructie hebben we net ook al besproken en je ziet hier ook een aangename serre die zonlicht kan gebruiken om lekker op te warmen. En wil je wel direct in de buitenlucht zitten maar niet teveel last van de zon hebben? Het balkon is dan een hele geschikte plek! Bovendien heb je door deze constructie beneden ook nog eens een prachtig overdekt terras.

Overzicht

Nog even een overzicht om duidelijk te maken hoe de verschillende (buiten)ruimtes ingedeeld zijn. Een echt seizoenshuis zie je hier, want voor elke temperatuur is er namelijk wel een geschikte ruimte. En dat is met het onvoorspelbare weer in Nederland helemaal niet zo’n overbodige luxe. Waren er maar meer huizen die op zo’n manier gebouwd zijn!

Warme en koude kant

Met dit plaatje nemen we weer afscheid van dit interessante huis. Kijk voor de aardigheid nog even terug naar de eerste foto. Zie je daar de stoere bakstenen muur? Die is daar bewust geplaatst omdat dit de ‘koude’ kant van het huis is. De westzijde en de zuidzijde zie je hier en dat is de ‘warme’ kant waar het meeste zonlicht komt. Erg slim om dat op zo’n manier te ontwerpen!

Op zoek naar nog zo’n leuk huis dat door dezelfde professionals is ontworpen? Kijk dan ook hier even!

Net zo onder de indruk als wij? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!