Zomers genieten in de patio en siertuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zomers genieten in de patio en siertuin

Stoa. Stoa.
De Omscholing Klassieke tuinen van Gunneweg & Burg Klassiek
Loading admin actions …

In dit artikel laten we je twee bijzondere tuinen zien, namelijk een patio en een siertuin. De patio is onderdeel van een gesloten afdeling voor ouderen met dementie, hier kunnen ze op een bepaalde manier geprikkeld worden door de schoonheid van de natuur, dit laatste heeft een positief effect op hun gemoedstoestand. Dit prachtige ontwerp is gerealiseerd door Bureau Fonkel! Vervolgens laten we je een siertuin zien die hoort bij een oud schoolgebouw uit de jaren tien van de vorige eeuw. Dit gebouw is enige tijd geleden gerenoveerd en omgebouwd tot appartementencomplex, waardoor een schitterend authentiek woonconcept ontstond, dat bedacht is door Grunneweg & Brug. De bewoners van dit complex kunnen genieten van de buitenruimte die grenst aan hun nieuwe appartement. Het zijn inspirerende voorbeelden dus kijk snel met ons mee. Be creatief!

Siertuin

Dit oude schoolgebouw uit de jaren tien is omgebouwd tot appartementencomplex. Natuurlijk zijn de authentieke elementen zo goed mogelijk bewaard gebleven. Bij het ontwerpen van de tuin heeft Gunneweg & Brug zich laten inspireren door het oude gebouw, de tuin moest er immers mooi op aansluiten. Dit laatste is gelukt zodat de bewoners een prachtige siertuin rijker zijn. Het is een mooie plek om in de avond nog even een ommetje te maken, over de smalle paadjes loop je langs de prachtige planten en bloemen. Daarbij is het de ideale plaats om een praatje met je buren te maken. De mensen die hier wonen kennen elkaar en ondernemen geregeld samen allerlei leuke activiteiten, waardoor we hier wel kunnen spreken van een ouderwets gevoel van saamhorigheid! Een siertuin is dus meer dan alleen een mooi plaatje gezien vanuit je raam, het is een sociale plek waar je elkaar beter leert kennen! 

Sfeervol en mooi

verhoogde bak met voelplanten en kruiden Moderne gezondheidscentra van Bureau Fonkel Modern
Bureau Fonkel

verhoogde bak met voelplanten en kruiden

Bureau Fonkel

Bureau Fonkel is zeer gemotiveerd om het leven van mensen met een beperking mooier te maken. Ze geloven dat tuinen een verbindende factor kunnen zijn tussen de patiënt en de wereld, interactie tussen verschillende mensen en het individu en de maatschappij evoceert. Hun filosofie is, dat iedereen recht heeft op het vrije gevoel van de buitenlucht, ongeacht wat die gene heeft of wie hij of zij is. Wie houdt er niet van om de wind in het haar te voelen, de warmte van de zon op de huid en de vrolijke klanken van de vogels te kunnen horen? Ook mensen met dementie houden ook van deze dingen, hoe vergevorderd deze ziekte ook is. Bureau Fonkel zet zich in voor deze mensen, door prachtige ontwerpen te realiseren.

Een plek om te zitten

zitje onder de pergola Moderne gezondheidscentra van Bureau Fonkel Modern
Bureau Fonkel

zitje onder de pergola

Bureau Fonkel

Bureau Fonkel is een expert in het ontwerp van speciale buitenruimtes die de zintuigen sterk prikkelen, dit doen zij voor bijzondere doelgroepen. Je moet dan denken aan mensen met dementie, beweegtuinen voor therapeutische doeleinden, moestuinen waarin verschillende doelgroepen kunnen werken en natuurlijk de bekende speeltuinen waarin kinderen (al dan niet met een beperking) kunnen spelen. Vandaag nemen we een kijkje in de tuin van de gesloten afdeling, we zien direct een bankje en een tafel, hier kan de verzorger en de patiënt genieten van de buitenruimte, echt iets waar iedereen van houdt! Door het groen, de geur van de bloemen en de frisse lucht kom je in een rustige stemming, precies waar mensen van houden, helemaal als je kampt met diverse problemen.

Ruimte

overzicht oostelijke hoek van de tuin Moderne gezondheidscentra van Bureau Fonkel Modern
Bureau Fonkel

overzicht oostelijke hoek van de tuin

Bureau Fonkel

Het is belangrijk dat de paden in de patio breed zijn, want de verzorger moet naast de patiënt kunnen lopen, hem of haar eventueel ondersteunend. De tegels hebben een lichte kleur en de plantenbakken zijn donker, zo is er een evenwicht tussen licht en donker. Het groen steekt bij beide zaken mooi af en vormt een levendig geheel waardoor de patiënten geprikkeld worden, geen strak aan geharkte gazonnetjes hier, maar expressieve planten die de mensen vrolijk begroeten! De patio is vanuit de tuindeur (linksboven) bereikbaar en na een kort rondje kom je weer terug bij de ingang. De tuin is relatief klein, maar voor mensen met dementie is dit belangrijk: de tuin is overzichtelijk, een eenheid en zorgt zo voor een zeker gevoel.

Tot zover de prachtige ontwerpen van Bureau Fonkel en Gunneweg en Brug. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 


Zoek je prachtige ideeën voor je badkamer? Kijk dan hier voor inspiratie! 

Een multimediakamer is voor relaxen en zingeving. Kijk hier voor een mooi voorbeeld! 

DIY is een begrip in de designwereld. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen ontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!