Totale verbouwing: van krot tot woonpaleis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Totale verbouwing: van krot tot woonpaleis

Stoa. Stoa.
Totaal renovatie woonhuis Haarlem Klassieke woonkamers van Puurbouwen Klassiek
Loading admin actions …

We gaan vandaag een bijzondere transformatie zien. Niet iedere dag zien we een totale verbouwing als deze voorbij komen. De resultaten van het project mogen er ook zijn! We nemen je mee naar Haarlem, daar krijgt een oud huis een verfrissende update, nou… wel wat meer dan dat! Maar dat zul je zo wel zien. Er werd een flinke uitbouw aangelegd, zodat een grote eetruimte en woonkeuken gerealiseerd kon worden. Daarbij werd de eerste verdieping ingericht als speelvertrek voor de kinderen. Natuurlijk is het interieur van de woning grondig aangepakt, maar telkens werden de authentieke elementen van het huis gerespecteerd. Na vele manuren door Puurbouwen, waarin ze de nodige aanpassingen aanbrachten, is er uiteindelijk een prachtig familiehuis tot stand gekomen waarin weer jaren gewoond kan worden. Al nieuwsgierig geworden? Kom dan snel met ons mee voor een tour door het huis.

Oude staat

Achtergevel 'before': modern  door Puurbouwen, Modern
Puurbouwen

Achtergevel 'before'

Puurbouwen

Het mag geen verrassing heten dat dit huis nodig een opknapbeurt kon gebruiken. Het ziet er vuil uit, vervallen en je zou zeggen dat het onbewoonbaar verklaard is. Maar niets is minder waar: dit huis heeft nog een kans op een nieuw leven! De bewoners gaven het niet op en namen Puurbouwen in de arm. Gelukkig zag men toekomst in het huis, want het resultaat van deze verbouwing is grandioos. Het was dus echt de moeite waard! We gaan je hieronder laten zien hoe mooi alles is geworden!

Zuiver

Achtergevel 'after': modern  door Puurbouwen, Modern
Puurbouwen

Achtergevel 'after'

Puurbouwen

De verschillen zijn overduidelijk, wat een resultaat! Puurbouwen doet met de realisatie van deze gevel haar naam eer aan, het zuivere kleurenpalet en de strakke afwerking maakt het huis weer geschikt voor bewoning. Het gezin kan nu genieten van de buitenlucht, en met mooi weer kan men in de tuin ontbijten of dineren. Er is zelfs een schuur gerealiseerd waarin spullen, fietsen en seizoensgebonden huisraad opgeborgen kunnen worden. Een schitterende aanvulling op het huis, waardoor het  zeker in waarde zal stijgen! Als het buiten al zo mooi is, hoe zal het binnen zijn?

Statig

Ensuite: modern  door Puurbouwen, Modern
Puurbouwen

Ensuite

Puurbouwen

Deze statige kamers hebben een klassieke sfeer waarin je je een koning of koningin voelt. De parketvloer is van oudsher een sterke warmte-isolerende vloer die vanwege zijn luxe uitstraling al honderden jaren geliefd is. Tegenwoordig gebruiken we hem vooral vanwege laatstgenoemde eigenschappen. In een woning als deze past hij door zijn warme uitstraling natuurlijk perfect. De witte wanden en de plafonds kunnen namelijk wel een warme tegenhanger gebruiken. Op deze manier ontstaat er een visueel evenwicht in deze vertrekken. Het mooie van het interieur is het feit dat de deuren tussen de twee kamers dicht kunnen waardoor de warmte alleen blijft waar deze gewenst is. We kijken vanuit de woonkamer in de eetkamer, waar het daglicht via schitterende ramen binnenstroomt. Let ook even op de prachtige inbouwkasten, deze hebben een authentieke look en zijn daarnaast erg praktisch.

Woonkamer

Ensuite Klassieke woonkamers van Puurbouwen Klassiek
Puurbouwen

Ensuite

Puurbouwen

Nu kijken we vanuit de eetkamer in de woonkamer, waardoor we een goed beeld krijgen van de sfeer in dit laatste vertrek. De inrichting is eenvoudig, twee sofa's bieden je het comfort dat je zoekt, op de vloer ligt een mooi kleed en aan het plafond hangt een eenvoudige lamp. Let ook op de prachtige ornamenten aan dit plafond! Zo wordt je telkens herinnerd aan het feit dat je in een historisch huis woont. De ramen schenken je een mooi uitzicht op de omgeving en voorzien de kamer van het schitterende daglicht. In zo'n kamer voelen we ons toch allemaal goed! De deuren die de twee kamers van elkaar kunnen scheiden, zijn op subtiele wijze weggewerkt in de wand, zo zijn ze welhaast aan het oog onttrokken.

Open keuken

Bar van Puurbouwen Klassiek

In authentieke huizen als deze verwachten we niet snel een open keuken, want in de tijd dat het huis gebouw werd waren deze er nog niet. Natuurlijk heeft het huis een update gehad, waarbij deze keuken gerealiseerd werd. Nu beschikt het gezin over een woonkeuken met een open karakter. Het leuke van deze keuken is, dat je lekker aan de bar kunt zitten. Erg lekker als je een hapje gaat eten, je kunt je gasten ook op een leuke manier laten zien hoe je het eten bereidt en het later op de bar serveren. De rustieke krukken passen perfect bij de geschuurde parketvloer en het lichte kleurenpalet van de bar. De subtiele verlichting schenkt genoeg licht, maar heeft een ingetogen karakter. De sfeer in deze keuken is open en transparant. Puurwonen pakt groots uit met deze prachtige keuken!

Open haard

Open haard Moderne eetkamers van Puurbouwen Modern
Puurbouwen

Open haard

Puurbouwen

Eén van de meest sfeervolle elementen van je interieur is natuurlijk de open haard! Een meer sierlijke manier om de eetkamer te verwarmen is er niet. Het karakteristieke licht en de warmte die deze haard verspreidt is ongekend ontspannend, vooral in de winter is deze kamer een geliefde plek voor de familie. Door zijn subtiele plaatsing in de witte wand sluit het ontwerp van de haard aan bij het algemene woonconcept, dat minimalistische en landelijke trekken heeft. Echt een hedendaagse woning met een prachtige sfeer. Een schitterende inrichting van Puurwonen

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!