Ruime moderne villa met veel privacy | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ruime moderne villa met veel privacy

Johan van Dijk Johan van Dijk
Villa Wierden Moderne tuinen van schipperdouwesarchitectuur Modern
Loading admin actions …

Ben jij op zoek naar een ruim onderkomen met de nodige privacy? Dan hebben we jouw ideale huis gevonden! De villa waar een kijkje gaan nemen is namelijk zo’n huis. Vanaf de straat maakt het geheel een redelijk gesloten indruk, maar zodra je in de achtertuin bent, dan kun je in alle rust genieten van een heerlijke lichte, open en inspirerende omgeving. En dat gewoon in Nederland! In het Overijsselse Wierden kun je deze fraaie woning vinden. Een prachtig meesterwerk van de experts van Schipper Douwes Architectuur. Kom met ons mee voor een rondleiding!

Robuust en elegant

voorgevel Villa Wierden - schipperdouwesarchitectuur Moderne huizen van schipperdouwesarchitectuur Modern Steen
schipperdouwesarchitectuur

voorgevel Villa Wierden – schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

Robuust en elegant zijn misschien twee omschrijvingen die je niet zo snel in één adem noemt, maar in het geval van dit huis lijkt het wel degelijk op te gaan. Het ontwerp kent een bepaalde symmetrie zonder exact symmetrisch te zijn. Het mooie dak valt vooral op en dat het hier met de beloofde privacy goed zit, dat kun je hier overduidelijk zien. Erg leuk is ook de modern-rustieke voortuin die is aangelegd. Dat sluit perfect aan bij het ontwerp van het huis.

Opvallend bouwwerk in de straat

voorzijde Villa Wierden - schipperdouwesarchitectuur Moderne huizen van schipperdouwesarchitectuur Modern Aluminium / Zink
schipperdouwesarchitectuur

voorzijde Villa Wierden – schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

Als je besluit om een nieuw huis te bouwen in een straat waar al langere tijd huizen staan, dan is de kans groot dat jouw huis het meest opvallende exemplaar in de straat wordt. En dat geldt ook zeker voor deze woning! De bijzondere vormen en combinatie van materialen trekt gewoon de aandacht. Dit huis ga je niet voorbij zonder er even naar te kijken.

Close-up

detail Villa Wierden - schipperdouwesarchitectuur Moderne huizen van schipperdouwesarchitectuur Modern Aluminium / Zink
schipperdouwesarchitectuur

detail Villa Wierden – schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

Voor we het privé-gedeelte aan de achterkant van het huis gaan bekijken, laten we je graag nog even een close-up zien van de voorgevel. Je ziet hier de zinken bekleding van het dak erg mooi in beeld gebracht. Dat is weer eens iets anders dan dakpannen! Verder zie je ook duidelijk dat het dak bewust wat uitsteekt aan de voorkant. En dat geeft ook weer een leuke extra aan het geheel.

Genieten in de luwte

veranda Villa Wierden - schipperdouwesarchitectuur Moderne balkons, veranda's en terrassen van schipperdouwesarchitectuur Modern Hout Hout
schipperdouwesarchitectuur

veranda Villa Wierden – schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

De achtergevel in z’n geheel blijft nog heel even een verrassing, maar je kun al wel zien hoe heerlijk je hier in de luwte kunt genieten. De veranda-achtige setting in de tuin biedt namelijk de mogelijkheid om onder alle weersomstandigheden van de buitenlucht te kunnen genieten. En dan heb je dit schitterende uitzicht op de romantische en landelijke tuin. Lekker ruim ook en daarmee ideaal voor kinderen om in een veilige omgeving te kunnen spelen. Voor een feestje is het natuurlijk ook erg geschikt!

Open constructie

achtergevel Villa Wierden - schipperdouwesarchitectuur Moderne tuinen van schipperdouwesarchitectuur Modern Hout Hout
schipperdouwesarchitectuur

achtergevel Villa Wierden – schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

We hadden al aangekondigd dat de achterkant van het huis een compleet ander beeld op zou leveren. En het beeld is haast nog meer spectaculair dan je zou verwachten! Een schitterende open constructie is te zien. Glas zorgt overal voor een fantastische lichtinval en dat geldt ook zeker voor de bovenverdieping. De mooie veranda kun je vanuit dit perspectief ook in volle omvang zien. Wat is het toch heerlijk om hier in de zomer lekker te kunnen genieten. En ook als de sneeuwvlokjes rustig neerdwarrelen, is het een kwestie van genieten op deze plek.

Atelier

werkruimte verdieping Villa Wierden - schipperdouwesarchitectuur Moderne studeerkamer van schipperdouwesarchitectuur Modern Aluminium / Zink
schipperdouwesarchitectuur

werkruimte verdieping Villa Wierden – schipperdouwesarchitectuur

schipperdouwesarchitectuur

Dit is alweer de laatste foto die we je van dit prachtige stukje architectuur laten zien. Deze bovenverdieping is heel erg geschikt als atelier of andere werkruimte. Het is hier namelijk net zo licht als buiten! Lekker inspirerend en een grote extra die je maar in weinig huizen tegen kunt komen. Bovendien word je ook nog eens getrakteerd op een schitterend uitzicht. Zowel figuurlijk als letterlijk een prachtige bekroning op deze fraaie villa!

Ben je op zoek naar meer ruime huizen in Nederland? Dit leuke project is dan ook erg geschikt voor jou!

Vind jij dit ook zo'n leuk huis? We horen het graag van je! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!