Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

homify 360º: Buitengewone loft-transformatie in het Engelse Clapham

Edwin Pesschier Edwin Pesschier
Google+
Loading admin actions …

Steden als Londen staan bekend om hun strikte wet- en regelgeving betreffende het verbouwen en veranderen van façades en gevels. Dat maakt het voor architecten en ontwerpers moeilijk om het straatbeeld te veranderen. Deze beperkingen zorgen er echter voor dat het klassieke straatbeeld behouden blijft. Bovendien staat het de bewoners vrij om het interieur en de inrichting van het huis te veranderen. En dat is precies wat de architecten van nuspace hier hebben gedaan. 

Verscholen achter de gevel

 Huizen door nuspace
nuspace

​l-shaped dormer loft conversion clapham

nuspace

We zien hier een doorsnee, typische gevel voor de omgeving. Schijn bedriegt echter, want wat we daarachter zullen tegenkomen zou je niet snel verwachten.

De achterkant van de woning

 Huizen door nuspace
nuspace

​l-shaped dormer loft conversion clapham

nuspace

Wanneer we de woning van de andere kant bekijken wordt ons meer duidelijk. Vanaf deze hoek kunnen we bijvoorbeeld de nieuwe aanbouw onderscheiden, die ondanks zijn afwijkende materiaalkeuze goed bij de rest van de omgeving past. De grijze tegels passen daarnaast goed bij de oude, rode bakstenen. 

De woonkamer

 Studeerkamer/kantoor door nuspace
nuspace

​l-shaped dormer loft conversion clapham

nuspace

De nieuwe woonkamer is een genot voor het oog. Ondanks het beperkte oppervlakte oogt deze ruimte helder en ruim. De helderwitte muren en plafonds combineren fraai met de mintgroene wand, en geven de woonkamer een rustgevende en serene sfeer. 

Het uitzicht

 Studeerkamer/kantoor door nuspace
nuspace

​l-shaped dormer loft conversion clapham

nuspace

We bevinden ons hier op een andere plek in de woonkamer. Vanuit deze hoek ontwaren we het grote plafondraam en de openslaande deuren die toegang bieden tot het balkon. Deze vernuftige keuzes dragen bij aan de helderheid en ruimtelijkheid die men hier in de woonkamer ervaart. Geen hoek of nis blijft onbelicht.

De kinderkamer

 Kinderkamer door nuspace
nuspace

​l-shaped dormer loft conversion clapham

nuspace

Ook deze nieuwe kinderkamer was onderdeel van de verbouwing. Hier hebben de ontwerpers gekozen voor een neutraal kleurenpalet. De bewoners zijn daardoor instaat om de ruimte zijn eigen sfeer mee te geven door middel van bepaalde accessoires en decoraties. Wanneer het kind een nieuwe fase in zijn of haar leven bereikt kan de ruimte op die manier gemakkelijk aangepast worden. 

De badkamer

 Badkamer door nuspace
nuspace

l-shaped dormer loft conversion clapham

nuspace

Last but not least: de badkamer. Deze van licht vervulde, moderne badkamer vormt een van de hoogtepunten van de woning. Het grote raam linksboven zorgt ervoor dat elke hoek van de badkamer belicht wordt. Door te kiezen voor een glazen douchecabine worden deze lichtstralen nergens onderbroken. Wit-, grijs- en zwarttinten geven de badkamer een tijdloze en rustgevende uitstraling.  

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!