10 slimme opbergideeën voor je hele huis

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 slimme opbergideeën voor je hele huis

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
 Slaapkamer door IK-architects
Loading admin actions …

Of je nu een groot of klein huis hebt maakt niet uit, dit Ideabook is voor iedereen van belang. Waarom? Omdat we het over opbergruimte hebben; het woord dat ons zo vaak achtervolgt. Opslagruimte kun je namelijk nooit genoeg hebben. Je moet toch ergens je spullen opbergen. We hebben allemaal accessoires, kleding, eten en meer in huis dat je ergens moet opbergen. Lees snel verder om de tien slimme opbergideeën in dit Ideabook te ontdekken.

1. Kastruimte

Op de foto hierboven is niet alleen kastruimte te vinden tegen de muur, maar ook op de grond. Over deze opbergruimte kun je gewoon lopen, en je kunt er natuurlijk ook spullen op plaatsen, zoals een bed of andere meubels.

2. Kijk eens hoeveel ruimte

Op de eerste foto zagen we al de slimme opbergruimte op de grond en tegen de muur. Op de foto hierboven kun je zien hoeveel ruimte je dat echt oplevert. Hier kun je echt enorm veel opbergen.

3. Opbergruimte in de badkamer

Ook in de badkamer heb je veel opbergruimte nodig. Je moet je toiletartikelen, handdoeken en andere spulletjes toch ergens opbergen. Kastjes onder de wasbak zijn daar een goede plek voor. Daarnaast kun je ervoor kiezen om en spiegelkast op te hangen. Dan heb je een spiegel én kastruimte in één.

4. Keukengerei ophangen

Heb je niet genoeg ruimte in de keuken? Hang dan een paar beugels op om keukengerei aan op te hangen, zoals je kunt zien op de foto hierboven. In een goed georganiseerde keuken ga je met veel plezier een lekkere maaltijd koken

5. Nissen bij de trap

Bij de trap in huis kun je vaak extra opbergruimte creëren. Kijk maar eens naar de trap op de foto hierboven. Hier hebben ze ervoor gekozen om een aantal nissen bij de trap te bouwen. Hier kun je een paar leuke accessoires en andere spulletjes opbergen, zoals boeken.

6. Multifunctionele meubelen

Multifunctionele meubelen zie je steeds vaker, en dat is natuurlijk niet zo gek. Kijk eens naar het bed op de foto hierboven. Het is niet alleen een bed, maar ook een plek waar je veel spullen kunt opbergen. En dat is in de slaapkamer wel zo makkelijk.

7. Lades onder de trap

Net als de ruimte naast de trap is de ruimte onder de trap meestal een verloren ruimte, tenzij je ervoor kiest om van de ruimte gebruik te maken. Zo kun je ervoor kiezen om lades om je trap te plaatsen, zoals ze op de foto hierboven hebben gedaan.

8. Plek voor je sieraden

Bij veel mensen slingeren de sieraden rond in de slaapkamer, terwijl het juist zo mooi is als ze een mooi opbergplekje hebben. Een lade met kleine vakjes is daar ideaal voor. Daarin kun je al je sieraden netjes gesorteerd bewaren.

9. Boekenplanken

Zelfs na de komst van de e-reader zijn er veel mensen die nog steeds boeken lezen. Om deze een mooie plekje in je huis te geven, heb je een boekenkast of boekenplanken nodig. De planken op de foto hierboven zijn net even leuker en anders dan standaard boekenplanken.

10. Een voorraadkast

 Wijnkelder door A1 Lofts and Extensions
A1 Lofts and Extensions

Teddington Kitchen Extension

A1 Lofts and Extensions

Als je een voorraadkast in huis hebt, dan mag je jezelf gelukkig prijzen. Er is geen betere plek om je voorraad etenswaren en schoonmaakspullen te bewaren. Zorg er wel dat de kast altijd opgeruimd is, dan heb je er het meeste plezier van.

Wil je meer weten over opbergruimte? Lees dan ook dit Ideabook eens! 

Wat is jouw tip om opbergruimte in huis te creëren? Laat hieronder je reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!