Modern droomhuis in Laren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Modern droomhuis in Laren

Stoa. Stoa.
Woonhuis Laren Moderne woonkamers van ontwerpplek, interieurarchitectuur Modern
Loading admin actions …

Een bestaand huis in Laren was toe aan een verfrissende update, zeg maar een sfeerverhogende renovatie. De buitenkant van het huis heeft een jaren dertig look, een authentieke stijl die momenteel zeer populair is. Het interieur had nog de oude vormgeving maar deze was in onmin met de moderne tijd geraakt. Kortom, om het huis op een moderne manier te kunnen bewonen moest een renovatie van het interieur plaatsvinden. Daarbij waren de uitgangspunten: het creëren van ruimte en licht, een royale zit- en eethoek, een nieuwe efficiënte indeling voor de kleine keuken en een transparante binnenruimte. Tijdens de verbouwing is er veel aandacht geweest voor het behoud van de authentieke details, en hoe deze te combineren met een strakke, minimalistische vormgeving. Uit het nieuwe ontwerp spreekt een duidelijke voorkeur voor natuurlijke materialen met een duurzaam karakter. Het huis kreeg extra ruimtes, zo werd er een multifunctionele zolder, speelzolder en opbergruimte gerealiseerd. Wie dit allemaal van de grond wist te krijgen? Die eer valt Ontwerpplek toe, een binnenhuisarchitectenbureau dat zowel particuliere als zakelijke projecten aanneemt. We nemen je hieronder mee voor een tour door het huis, dus kom snel met ons mee!

Licht

In een woon- en eetkamer is voldoende daglicht van essentieel belang. We voelen ons goed in lichte ruimtes, hierdoor zijn we alerter en productiever! Wonen wordt leven in een licht ruimte, waarin een stijlvolle minimalistische vormgeving bijdraagt aan een rustige sfeer. Op deze afbeelding zien we de eetkamer, met een doorkijk naar de woonkamer en de authentieke ramen. De lichte, houten tafel biedt je het comfort om te ontbijten, dineren en zelfs om thuis te werken. De industriële lamp erboven schenkt je het nodige licht dat je nodig hebt bij het lezen van bijvoorbeeld de nodige vakliteratuur. 

Kunst en sfeer

Vanuit deze hoek zien we hoe Ontwerpplek een bijzondere, kunstzinnige sfeer in de kamer bereikt door schitterende kunstwerken, lichte wanden en sprekend meubilair. De gitarist is geschilderd door Herman Brood, dit werk zorgt voor veel kleurklank in deze eetkamer. De werken ernaast schenken de lichte ruimte nog meer kleur. Zo creëer je dus een kamer met een artistieke sfeer, het is welhaast een expositieruimte bij je thuis! Thuiswerken doe je natuurlijk op een stijlvolle laptop aan een houtentafel met veel persoonlijkheid. Let ook even op de Eames stoelen, die zijn niet zonder reden tegenwoordig mateloos populair.

De keuken

De helderheid die we in de vorige ruimtes aantroffen zien we ook terug in deze schitterende keuken. Het keukeneiland zorgt voor de nodige werkruimte, waar je met meerdere koks makkelijk kunt werken. Ook het ontbijt kan hier goed genuttigd worden. Het authentieke raam, met de prachtige kozijnen zorgt voor een ouderwets gezellige lichte sfeer. Links zien we het aanrechtblad met gootsteen die op een subtiele wijze in het keukenmeubel is gerealiseerd, waarbij een minimalistische vormgeving is gehanteerd. Dit monochroom witte vertrek krijgt de nodige warmte van de houten vloer, waardoor er een zekere balans tussen warm en koel design in de keuken aanwezig is. Ontwerpplek combineert hier schitterende elementen die echt een geheel vormen.

Zwart-wit

Het ontwerp van dit huis is evenwichtig te noemen, dit zagen we al in de keuken, maar ook hier in de overgang van de woonkamer naar de gang wordt dit weer duidelijk. De witte wanden hebben een dominante invloed in deze ruimte, maar worden toch wat getemperd door de authentieke tegelvloer. Wat een prachtige authentieke sfeer ontstaat er hier! De zwarte deur en posten zorgen voor het eeuwige evenwicht: zwart-wit, een principe dat altijd voor een schitterend resultaat zorgt. Een prachtig design van Ontwerpplek!

Open haard

Al schommelend bij het haardvuur een boek lezen, klinkt goed toch? In deze kamer kan het, want Ontwerpplek heeft het ontwerp precies op deze wensen toegesneden. De Eames stoel is hier toegerust met de bekende schommelstoel-basis, waardoor je helemaal tot rust komt bij het vuur. Op de haard kun je een kleurrijk kunstwerk zetten, zodat je de minimalistische, monochrome witte ruimte een color boost kunt geven, maar dat hoeft niet. Een zwarte stalen of bronzen sculptuur op de haard staat ook prachtig. Misschien heb je zelf nog andere ideeën: voer ze gewoon uit! Deze kamer maakt het mogelijk om te experimenteren.

Douchen

In een minimalistisch huis verwachten we natuurlijk geen bonte badkamer, Ontwerpplek heeft de minimalistische designlogica ook in deze ruimte doorgetrokken, waardoor een ongekende eenheid in het interieur ontstaat. Het hele huis herbergt een rustgevende ambiance, waar je helemaal in op kunt gaan. Deze badkamer met douche is volkomen transparant, helder en zuiver. Ontwerpplek heeft de ruimte deze eigenschappen weten te geven, door de wanden en het plafond wit te maken, het douchegedeelte en de rest van de badkamer door middel van een transparante glaswand te scheiden. Let even op het rustieke donker houten krukje, een subtiele toevoeging aan deze badkamer.

Speelzolder

Een eigen speelplek is voor kinderen van onschatbare waarde. Daarom wilden de bewoners graag voor hun kinderen een mooie ruimte waarin ze heerlijk kunnen spelen. Ontwerpplek maakte van de oude zolder een fijne, veilige en vrolijke speelkamer, waarin de eigen fantasie de kinderen meeneemt op vele speelse avonturen. De indeling van de zolder is eenvoudig, maar vormt zojuist het ideale decor voor het spelen. Het vaak kleurrijke speelgoed komt mooi naar voren en bepaalt de sfeer in deze fantasierijke kamer. 

Laatste blik

We sluiten af met een laatste blik op het prachtige authentieke huis. De tuin ziet er uitnodigend uit en is het ideale terrein voor de belangrijke familiegebeurtenissen, zoals de eerste fietslessen voor de kinderen, heerlijke diners of barbecues buiten en natuurlijk het zomerse genieten van de zon. Ontwerpplek heeft dit mooie authentieke huis weer een nieuw leven geven, zodat toekomstige generaties er met veel genoegen kunnen wonen. 

Tot zover deze prachtige ontwerpen van Ontwerpplek. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Zoek je prachtige ideeën voor je kinderkamer? Kijk dan hier voor de nodige inspiratie!

Een kleine badkamer vraagt om een slim design. Kijk hier voor een slim voorbeeld!

Nature at Home heeft prachtige ontwerpen die je woning direct een hedendaagse look geven. Hier vind je schitterende ideeën voor je eigen interieurontwerp!

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!